Ahoj, pro zprovoznění příjmu MMS na Microsoft Lumia 950 XL Dual SIM na SIM Kaktus potřebuji znát nastavení APN pro MMS. Na stránce Kaktusu jsem o tom nic nenašel.
Jelikož druhá SIM v mobilu je od Odorik (virtuál také v síti T-Mobile), zkusil jsem pro SIM Kaktus zadat nastavení APN pro MMS, které jsem kdysi asi dostal od Odoriku a mělo by tedy, předpokládám, platit i pro ostatní virtuály v síti T-Mobile.
Nastavení APN pro MMS je:
APN: mms.t-mobile.cz
Uživatelské jméno: mms
Heslo:
zadáno, ale nepamatuji si jaké. Jsou vidět pouze zástupné symboly (délka hesla 11 znaků)Typ přihlašovacích údajů: hodnota "Žádný" (další hodnoty v rozbalovacím seznamu: PAP; CHAP; Automaticky)
Typ IP: IP4
Proxy server: 10.0.0.10
Port proxy serveru: 80
MMSC (URL):
http://mmsPort MMSC:
prázdnýMaximální velikost MMS (kB): 2048
V nastavení telefonu je:
1. datové připojení nastaveno na mobilní data ze SIM Kaktus.
2. v nastavení Zpráv pro obě SIM aktivní volba "Povolit MMS, pokud jsou mobilní data vypnutá" i "Automaticky stahovat MMS"
Mobilní data na SIM Odorik jsou vypnuta v nastavení webového rozhraní operátora Odorik.
Problém je, že se nedaří doručit MMS ani na jednu z obou SIM.
Místo nich mi přicházejí pouze SMS s odkazy začínajícími share.vodafone.com. Po kliknutí na odkaz se mi zobrazí prázdná stránka s nápisem "Tato stránka je nedostupná" v jejím záhlaví.
To se děje i v případě, kdy jsem doma a datové připojení je pomocí Wi-Fi.
Číslo odesílatelky MMS je v síti Vodafone. Ostatní příjemci stejných MMS je od ní prý dostávají přímo, bez problémů.
Předem díky za radu alespoň s nastavením APN pro MMS pro Kaktus.