Kaktus v síti T-Mobile - obecná diskuze

O virtuálních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod bubocz 26. 3. 2022 17:23

Zdravím,

jak je to prosím s dobíjením kreditu u Neřešto na služby, které nejsou obsaženy v paušále?

- platí dobíječka?
- platí volání do sítě zdarma?

Předpokládám, že ani jedno, ale co kdyby ;-)

Díky
bubocz
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 26. 3. 2022 18:45

Já zase naopak předpokládám, že obojí platí.
Stačí se podívat na FAQ Kaktusu, a podmínek akcí "mezi námi" a "chceš přidat".
anonymni

Odeslat příspěvekod Milos 26. 3. 2022 20:19

Ano, dobíječka platí. Při dobití kreditu nad 200Kč platí i volání mezi námi zadara na 30 dnů.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod JayDeeSq 26. 3. 2022 21:26

platí oboje, ale bonus se nedá uplatnit na "paušál" neřešto - ten se vždy bere přímo z karty
JayDeeSq
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jiri.filip 27. 3. 2022 08:17

Ahoj, pro zprovoznění příjmu MMS na Microsoft Lumia 950 XL Dual SIM na SIM Kaktus potřebuji znát nastavení APN pro MMS. Na stránce Kaktusu jsem o tom nic nenašel.
Jelikož druhá SIM v mobilu je od Odorik (virtuál také v síti T-Mobile), zkusil jsem pro SIM Kaktus zadat nastavení APN pro MMS, které jsem kdysi asi dostal od Odoriku a mělo by tedy, předpokládám, platit i pro ostatní virtuály v síti T-Mobile.

Nastavení APN pro MMS je:
APN: mms.t-mobile.cz
Uživatelské jméno: mms
Heslo: zadáno, ale nepamatuji si jaké. Jsou vidět pouze zástupné symboly (délka hesla 11 znaků)
Typ přihlašovacích údajů: hodnota "Žádný" (další hodnoty v rozbalovacím seznamu: PAP; CHAP; Automaticky)
Typ IP: IP4
Proxy server: 10.0.0.10
Port proxy serveru: 80
MMSC (URL): http://mms
Port MMSC: prázdný
Maximální velikost MMS (kB): 2048

V nastavení telefonu je:
1. datové připojení nastaveno na mobilní data ze SIM Kaktus.
2. v nastavení Zpráv pro obě SIM aktivní volba "Povolit MMS, pokud jsou mobilní data vypnutá" i "Automaticky stahovat MMS"

Mobilní data na SIM Odorik jsou vypnuta v nastavení webového rozhraní operátora Odorik.

Problém je, že se nedaří doručit MMS ani na jednu z obou SIM.
Místo nich mi přicházejí pouze SMS s odkazy začínajícími share.vodafone.com. Po kliknutí na odkaz se mi zobrazí prázdná stránka s nápisem "Tato stránka je nedostupná" v jejím záhlaví.
To se děje i v případě, kdy jsem doma a datové připojení je pomocí Wi-Fi.

Číslo odesílatelky MMS je v síti Vodafone. Ostatní příjemci stejných MMS je od ní prý dostávají přímo, bez problémů.

Předem díky za radu alespoň s nastavením APN pro MMS pro Kaktus.
DAP: SONY NW-WM1Z | NW-WM1A | NW-ZX300 | NW-A55
Headphones: Beyerdynamic Avento Wired | T51i | KOSS Porta Pro
IEM: SONY IER-Z1R

Mobile: SONY XPERIA PRO-I | SONY XPERIA 1 V
jiri.filip
Junior

Odeslat příspěvekod Ipanema 27. 3. 2022 08:28

Asi to máš dobře. Zkus přepnout z 4G na 3G a stáhnout.

Nastavení 1:
https://www.t-mobile.cz/podpora/nastave ... taveni-mms

Nastavení 2:
Napiš zítra po 10:00 na podporu Kaktusu na FB nebo Messenegeru. Pošlou ti konfigurační SMS rovnou na číslo, které jim napíšeš.
Ipanema
Pokročilý

Odeslat příspěvekod polda 27. 3. 2022 08:52

Heslo : mms
Přihlašovací údaje: PAP
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bubocz 27. 3. 2022 19:59

JayDeeSq píše:platí oboje, ale bonus se nedá uplatnit na "paušál" neřešto - ten se vždy bere přímo z karty

Prima, díky všem za reakce!
bubocz
Junior

Odeslat příspěvekod jiri.filip 28. 3. 2022 10:17

Ipanema píše:Nastavení 2:
Napiš zítra po 10:00 na podporu Kaktusu na FB nebo Messenegeru. Pošlou ti konfigurační SMS rovnou na číslo, které jim napíšeš.

Nastavení 1 bohužel nepomohlo.

Chtěl jsem kontaktovat Kaktus přes chatovací okno na jejich stránce, ale nezobrazilo se mi ani v MS Edge, ani v Firefox, a to ani po refresh stránky. Přitom před časem tato možnost kontaktu fungovala.

Teď už zůstal opravdu jen FB a Messenger?
DAP: SONY NW-WM1Z | NW-WM1A | NW-ZX300 | NW-A55
Headphones: Beyerdynamic Avento Wired | T51i | KOSS Porta Pro
IEM: SONY IER-Z1R

Mobile: SONY XPERIA PRO-I | SONY XPERIA 1 V
jiri.filip
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 28. 3. 2022 10:35

Mě se na stránce Mujkaktus.cz vpravo dole zelené kolečko pro chat normálně zobrazuje, teď jsem zkoušel Edge, Firefox i Chrome.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod peliculiar 29. 3. 2022 16:19

Ahoj, potřeboval bych poradit. Podařilo se mi na základě předchozí rady pořídit SIM z limitované edice 6GB dat za 200 Kč měsíčně s "hezkým číslem".

Existuje nějaká možnost jak bych mohl zachovat "hezké číslo" pro případné pozdější použití a zároveň využít tarifu z té SIMky z limitované edice na stávající číslo?
Kdo má zájem o Twisto či Skip Pay a chce bonus 500 Kč mrkněte mi do zájmů v profilu. ;-)
peliculiar
Junior

Odeslat příspěvekod dwxx 29. 3. 2022 16:32

Bohužel ne.
dwxx
Junior

Odeslat příspěvekod peliculiar 29. 3. 2022 16:40

... ani za použití nějaké třetí SIMky s číslem, které bych byl ochoten "obětovat" ?

PS: Povedlo se mi tu SIM z limitované edice pořídit levněji než za kolik se běžně prodává na volném trhu (méně než 300 Kč), ale mít do rezervy "hezké číslo" by se mohlo hodit.
Kdo má zájem o Twisto či Skip Pay a chce bonus 500 Kč mrkněte mi do zájmů v profilu. ;-)
peliculiar
Junior

Odeslat příspěvekod dwxx 29. 3. 2022 16:53

Bohužel ne. Vždy buď přijdeš o číslo nebo o balíček.
dwxx
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 29. 3. 2022 18:38

Mno a kdyby ty limitky měl dvoje, tak by to nešlo, třeba ještě s přestupem k jinému operátorovi?
peta809
Moderátor

Předchozí stránkaDalší stránka