Kaktus v síti T-Mobile - obecná diskuze

O virtuálních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod k4R3l 2. 3. 2023 17:47

JayDeeSq píše:není jednodušší tam hodit balíček 1GB dat, případné minuty a sms si dokoupit balíčky a po vyčerpání dat ze zásoby přejit na neřešto?

No, není, má to hlubší záměr, který se mi tady nechce zdlouhavě a pro konečný výsledek až zbytečně popisovat. Prostě chci mít na SIM neřešto a nepřijít o nasyslená data.
k4R3l
Junior

Odeslat příspěvekod dwxx 2. 3. 2023 17:59

k4R3l píše:Ahoj, nemá někdo vyzkoušené, jestli "sloučením" 2 SIM, kdy na jedné bude neřešto a nu druhé Boží balíček, dojde k součtu nasyslených dat?

Jde mi o to že mám jednu Boží SIM, na které mám nasysleno cca 80 GB, tuhle SIM bych chtěl převést na neřešto, ale přímou aktivací neřešta bych o data přišel. Kdybych ale na jiné SIM aktivoval neřešto a pak udělal tu srandu se ztrátou SIM, šlo by tak ztrátu dat obejít?

Z "nové" SIM se po výměně z důvodu "ztráty" použije jen fyzický plast a kredit. Nic jiného. Takže na 99% to nepůjde. Prakticky to samozřejmě vyzkoušené nemám.
dwxx
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 2. 3. 2023 18:32

@k4R3l: Jelikož Neřešto má neomezená data 2Mbps, tak bych ta nasyslená data prostě oželel.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dwxx 2. 3. 2023 18:42

100 minut a SMS vyjde v balíčcích na 300 Kč (150), 1 GB na 100 (50). Takže za 200 bude to samé co v neřeštu za 300. Až dojdou nasyslená data, přejít na neřešto.
dwxx
Junior

Odeslat příspěvekod hauzz 4. 3. 2023 07:36

1) Neřešto je naprosto nekompatibilní s ostatními balíky
2) Při výměně SIM se nová použije jen jako nosič a případně se sečtou pouze kredity, balíčky na nové zanikají bez náhrady včetně čísla, bo se přenesou z původní SIM.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod glock69 4. 3. 2023 12:12

Takže chápu správně, že když mám kartu 10 GB za 250 Kč a na tuto kartu si přenesu číslo od jiného operátora, tak zvýhodněný balíček a našetřená data zůstanou a změní se jen telefonní číslo?
glock69
Junior

Odeslat příspěvekod polda 4. 3. 2023 12:14

Ano
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hauzz 4. 3. 2023 12:23

Nepřijít o nasyslená data znamená aktivovat na 6GB (KAKTUSEM RUŠENÉM) balíčku prodlužovat co nejnižším KOMPATIBILNÍM samoobnovujícím balíčkem. Vzhledem k výjimce u rušeného balíčku lze přejít i na ten nejnižší. A data takto prodlužovaná postupně vyčerpat. Jinak vždy o ně přijdeš.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod rssreader 4. 3. 2023 14:16

hauzz píše:Nepřijít o nasyslená data znamená aktivovat na 6GB (KAKTUSEM RUŠENÉM) balíčku prodlužovat co nejnižším KOMPATIBILNÍM samoobnovujícím balíčkem. Vzhledem k výjimce u rušeného balíčku lze přejít i na ten nejnižší. A data takto prodlužovaná postupně vyčerpat. Jinak vždy o ně přijdeš.

Jen pro doplnění: u SIM, které ještě nejsou aktivované, to už neplatí. Protože se jim automaticky aktivuje 10GB za 250,- a z toho nelze přejít na jiný balíček se zachováním dat.
rssreader
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 4. 3. 2023 15:40

Doplnění je to dobré, nicméně neaktivované SIM nemají žádná nasyslená data ;-)
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod rssreader 4. 3. 2023 23:32

Milos píše:Doplnění je to dobré, nicméně neaktivované SIM nemají žádná nasyslená data ;-)

Po aktivaci jsem dostal těch 10GB na první měsíc zdarma. Jelikož mám spotřebu necelý 1GB mobilních dat měsíčně (většinu času jsem v dosahu nějaké Wi-Fi) tak už ten první měsíci budu mít nesysleno přes 9GB, ale přijdu o ně, protože musím balíček deaktivovat, abych si mohl zapnout 1GB na měsíc. Pěkně se mnou ten Tdebil zas vyjebal.
rssreader
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 5. 3. 2023 00:25

To není žádné vyjebání, taková pravidla (nemožnost přejít z vyššího balíčku na nižší balíček bez ztráty naspořených dat) má Kaktus dlouhodobě. Aktuální výjimkou, ale pouze po omezenou dobu, je jen přechod z aktivního Božího balíčku na nižší balíček.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dwxx 5. 3. 2023 08:17

rssreader -> nějak nechápu proč sis koupil simku s balíčkem 10 GB (eventuálně 6) a pak si stěžuješ, že máš spotřebu 1 GB?
dwxx
Junior

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 5. 3. 2023 09:05

Aby si nasyslil na léto / dovolenou / pro strýčka Příhodu ?
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod rssreader 5. 3. 2023 09:15

dwxx píše:rssreader -> nějak nechápu proč sis koupil simku s balíčkem 10 GB (eventuálně 6) a pak si stěžuješ, že máš spotřebu 1 GB?

Chtěl jsem si právě těch 6GB převést na ten 1GB s tím, že bych měl těch 5GB jako nasyslenou rezervu (občas se nějaké to giga navíc hodí). Jenže jsem netušil, že mi Tdebil nastaví při aktivaci místo toho ten 10GB balíček, ze kterýho už nejde převést data na nižší balíček. No nic, tak prostě začnu syslit od nuly no. Jebat na to...
rssreader
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka