Kaktus v síti T-Mobile - obecná diskuze

O virtuálních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Bassmann 8. 4. 2023 05:36

Ano, také potvrzuji, dnes se obnovil Boží balíček a odečetlo se 200 Kč.
Bassmann
Junior

Odeslat příspěvekod hauzz 8. 4. 2023 06:43

A SMS o zrušení balíčku jste dostali a pokud ano kdy?
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod JayDeeSq 8. 4. 2023 10:11

dnes nová sms, že dnes o půlnoci vyprší datový balíček a bude obnoven..tak už chápu tu sms s citací "Pri pristi obnove tvuj balicek do tydne automaticky vykvete na 10 GB".. jinými slovy se ještě v dubnu obnoví boží a následně do týdne se změní (tzn opět další obnova) na 10GB..to je systém...to kdybych tušil, tak si aktivuju už dřív 10GB ručně..dat mám dostatek tak nepotřebuju obnovu 2 dny po sobě...naopak jsem uvažoval i o snížení, ale těch pár korun nemá cenu ani řešit, ale tímhle mě kaktus docela naštval..aneb jak dostat z lidí co nejvíc peněz
JayDeeSq
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bassmann 8. 4. 2023 11:36

hauzz píše:A SMS o zrušení balíčku jste dostali a pokud ano kdy?

První někdy v půlce února, druhou posledního března.
Ale je to holt Kaktus, u nich každá změna je docela dobrodružství. Dodnes si pamatuju, jak před pár lety měnili o prázdninách balíčky a ceny, to byl hukot. :-)
Bassmann
Junior

Odeslat příspěvekod DeadMartin 8. 4. 2023 19:42

Takže jestli to chápu správně tak bych měl mít do další obnovy dobitý kredit 450?
DeadMartin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ipanema 8. 4. 2023 19:57

To ti asi potvrdí až JayDeeSq z reálných zkušeností. Ale vypadá, že ano. Jéééé, to bude dost lidí s propadenými daty :(
Ipanema
Pokročilý

Odeslat příspěvekod JayDeeSq 9. 4. 2023 10:05

tak dnes k žádnému obnovení nedošlo..bordel ala kaktus..
JayDeeSq
Pokročilý

Odeslat příspěvekod octr 9. 4. 2023 10:16

Takže jsi bez mobilních dat?
octr
osobne

Odeslat příspěvekod Bassmann 9. 4. 2023 10:57

No to není podle mne, protože se mu balíček obnovil 7. 4. (viz předešlá stránka). Jen se mu nekonala ta druhá obnova za 2 dny, o které tady psal a o které mu poslal Kaktus SMS.
Bassmann
Junior

Odeslat příspěvekod JayDeeSq 9. 4. 2023 10:58

ne, balíček má platnost do 7.5., takže pořád zůstal boží
JayDeeSq
Pokročilý

Odeslat příspěvekod EvzenP 9. 4. 2023 15:25

Čtete v te zprave neco, co tam neni...
To "Pri pristi obnove tvuj balicek do tydne automaticky vykvete na 10 GB" neznamena, ze probehne dalsi obnoveni (tj. vcetne dalsi platby), ale jenom to, ze do tydne pridaji ke kreditu dalsi 4 GB, aby z tech 6 GB bylo 10 GB. To je cely...

...a ta SMS o obnove je jenom ta obecna, automaticky generovana zprava, ktera chodi vzdycky predtim, nez dojde k obnoveni. To podstatne v ni je ta cast o obnoveni, ne ta cast o nejakem vyprseni balicku (to je jen uvozovaci text k tomu podstatnemu sdeleni).
EvzenP
Junior

Odeslat příspěvekod JayDeeSq 9. 4. 2023 15:52

no uvidíme co bude, ale proč tu sms tedy posílají? právě díky ní to pak tak takhle vyznělo, že do týdne proběhne druhá obnova
JayDeeSq
Pokročilý

Odeslat příspěvekod EvzenP 10. 4. 2023 13:16

Ta prvni SMS o zadne obnove nic nerika.
Kdyz si tu infantilni Kaktusackou vetu o "vykvetení" balicku prelozis do normalniho jazyka, tak rika jen to, ze se ti pri pristi obnove zvysi do tydne (po te obnove) kredit na 10 GB.

Tu druhou SMS posila automat, a to vzdy predtim, nez dojde k nejake obnove.
Kdyz je ta obnova takovahle mimoradna, tak ten text SMS nemusi presne sedet do konkretniho kontextu situace.

Tys asi nikdy neprogramoval, ze? Cloveku s aspon trochu algoritmickym myslenim tyhle souvislosti naskoci okamzite a neprekvapi ho.
EvzenP
Junior

Odeslat příspěvekod komplik 10. 4. 2023 20:18

peno22 píše:To je mě jasný jde jen o to, že půlce lidí ty které neinformovali před cca 1-2 měsíci formou SMS nedali dle mého názoru včas vědět o změně užívané služby, tak jak by to dle všeobecných podmínek měli udělat. Právní dokument myslím Kaktusu ne na jakém základě ruší službu (rozsudek soudu EU).

Ale informovali, SMS rozhodně není jediná forma informování, dokonce SMS jako kontakt můžež zakázat. Stačí že ty všeobecné podmínky vystaví v dostatečném předstihu na webu. To že pravidelně nekontroluješ není jejich problém, ale tvůj.

-- 10. 4. 2023 21:25 --

peta809 píše:Zkoušel jsem měsíc a naprosto v pohodě. Neměl jsem problém ani s videí v 720p, což je myslím pro displej telefonu dostačující. Navíc v prohlížeči při načítání stránek to v prvním momentu, než to operátor stáhne uměle dolů, válí maximální rychlostí, kterou technologie na daném místě podporuje, takže i načítání stránek je relativně rychlé.

Záleží na konkrétním videu, na YT máš FHD video co na 10 minut bude mít 50MB, stejně tak 130MB, pokud ho nahrál někdo v dostatečné kvalitě. Teoreticky 2Mbit/s dají cca 15MB/minuta, takže pokud se video do toho vejde, tak no problem, pokud v tom člověk nechce přeskakovat nebo přehrávat rychleji.

A 720p na mobilu s přehledem poznám, na mobilu si normálně nechávám běžet 4k protože při roztažení na celý display se nemusí zvětšovat, ale zmenšuje se (QHD displej).. Docela mě štve že YT apka mi neumožní stahovat do offline víc než FHD videa, i na mobilu jde poznat že to není tak ostré.

A to nemluvím třeba o tabletu a notebooku,které mají cca 2880x1800, takže QHD už se musí hodně zvětšovat, takže mám nastaveno 4k (a samozřejmě HDR), v nastavení YT mám ale nastaveno preferovat AV1 před VP9, takže ty datové přenosy by mohly být o něco nižší, v počítači to ale nabízí i 8k, což se zase hodí když má člověk třeba 5k/3k displej.
Daily driver: Macbook Pro 14" M1 Pro, Surface Pro X
Gadgety: Galaxy Tab S8+, Galaxy S23 Ulta, GW4 Classic, iPhone 16 Pro, iPad 9.gen, AW7
Gaming: Desktop PC (5800x3D, RTX3060Ti). XBOX Series S
komplik
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 10. 4. 2023 23:00

Pochopitelně, je to o preferencích nás každého B)
peta809
Moderátor

Předchozí stránkaDalší stránka