peno22 píše:To je mě jasný jde jen o to, že půlce lidí ty které neinformovali před cca 1-2 měsíci formou SMS nedali dle mého názoru včas vědět o změně užívané služby, tak jak by to dle všeobecných podmínek měli udělat. Právní dokument myslím Kaktusu ne na jakém základě ruší službu (rozsudek soudu EU).
Ale informovali, SMS rozhodně není jediná forma informování, dokonce SMS jako kontakt můžež zakázat. Stačí že ty všeobecné podmínky vystaví v dostatečném předstihu na webu. To že pravidelně nekontroluješ není jejich problém, ale tvůj.
-- 10. 4. 2023 21:25 --peta809 píše:Zkoušel jsem měsíc a naprosto v pohodě. Neměl jsem problém ani s videí v 720p, což je myslím pro displej telefonu dostačující. Navíc v prohlížeči při načítání stránek to v prvním momentu, než to operátor stáhne uměle dolů, válí maximální rychlostí, kterou technologie na daném místě podporuje, takže i načítání stránek je relativně rychlé.
Záleží na konkrétním videu, na YT máš FHD video co na 10 minut bude mít 50MB, stejně tak 130MB, pokud ho nahrál někdo v dostatečné kvalitě. Teoreticky 2Mbit/s dají cca 15MB/minuta, takže pokud se video do toho vejde, tak no problem, pokud v tom člověk nechce přeskakovat nebo přehrávat rychleji.
A 720p na mobilu s přehledem poznám, na mobilu si normálně nechávám běžet 4k protože při roztažení na celý display se nemusí zvětšovat, ale zmenšuje se (QHD displej).. Docela mě štve že YT apka mi neumožní stahovat do offline víc než FHD videa, i na mobilu jde poznat že to není tak ostré.
A to nemluvím třeba o tabletu a notebooku,které mají cca 2880x1800, takže QHD už se musí hodně zvětšovat, takže mám nastaveno 4k (a samozřejmě HDR), v nastavení YT mám ale nastaveno preferovat AV1 před VP9, takže ty datové přenosy by mohly být o něco nižší, v počítači to ale nabízí i 8k, což se zase hodí když má člověk třeba 5k/3k displej.