Kaktus v síti T-Mobile - obecná diskuze

O virtuálních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod slavo963 1. 2. 2024 21:03

Uvažuji správně?
Koupím sim zdarma s 10kc kreditem, přenesu číslo odjinud, v dobijecce dobiju 200Kč, dostanu triple Tzn + 2x200.

Koupím za 150kč 2gb a za 50kc 22minut. Druhý měsíc se balíčky obnoví ze zůstatku a třetí měsíc z posledních 200Kč.
Štvrtý měsíc v dobijecce dobiju 200 dostanu bonus 200, balíčky se obnoví a pátý měs taky ze zůstatku.
A tak dále, tzn budu dobíjet co 2 měsíce 200.
slavo963
Junior

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 1. 2. 2024 21:31

Ne. Tu kartu zdarma napřed dobij (první tripl) a pak teprve na ni přenes číslo od jiného operátora. :D A budeš mit k dispozici ještě jeden další tripl (druhý tripl), až ho budeš potřebovat.

Když SIM "ztratíš" :D, tak se platnost bonusového kreditu prodlouží na 6 měsíců. Tady všichni celkem pravidelně SIM karty "ztrácí". :D

Ty karty zdarma vem rovnou dvě. A pozor u karty zdarma (10 Kč) kredit a karty za 100 Kč jsou různé platnosti bonusového kreditu. Ale to jde doladit "ztrátou" SIM karty.

Jinak uvažujes celkem dobře, ale znovu to promysli s temato novýma informacema.
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod Letadlo 1. 2. 2024 22:24

Kaktus je snad jediný operátor, kde jsi jde "vyměnit" SIM kartu sám v samoobsluze, že? To bude mít asi hodně velký psychologický účinek na mnoho lidí. Volat někam a "ztratit" kartu se může pro mnohé jevit jako příliš, ale naklikat si to sám, to bude bez problému.
Letadlo
Junior

Odeslat příspěvekod ... 2. 2. 2024 00:52

Kaktus vubec neposkytuje zadny telefonicky support. Volat supportu kvuli ztrate SIM by u Kaktusu ani neslo.
;-)
...
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Markil 2. 2. 2024 07:39

Jak funguje ta "ztráta" ? Mám Kaktusáckou SIM s aktivním starým akčním balíčkem 10 Gb dat za 250 Kč a nasysleno asi 60 GB. Jedu přes dobíječky ob měsíc, takže prodloužení platnosti bonus kreditu mě samo o sobě nezajímá.
Když bych pořídil tu sim zdarma a udělal na ní tripl, a pak "ztratil" tu svojí, převede se mi všechno tj. zůstane mi výhodný datový balíček (který nyní nejde za tu cenu aktivovat), nasyslená data a ještě bych dostal ten tripl navíc? Nebo?
Markil
Junior

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 2. 2. 2024 07:52

Jo.

Stejně je v zájmu každého mít aspoň jednu sim doma v šuplíku navíc neaktivhovnanou, páč ke ztrátě může dojít kdykoliv a z jakéhokoliv důvodu a pak prostě potřebuješ nový fyzický nosič, abys mohl dál telefénovat. :D

Až přeneseš, tak si čekni, jaká je platnost bonus kréda. S téměř jistotou bude jiná než před ztrátou. 8-)
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod m4rk3J 2. 2. 2024 10:57

Letadlo píše:Kaktus je snad jediný operátor, kde jsi jde "vyměnit" SIM kartu sám v samoobsluze, že? To bude mít asi hodně velký psychologický účinek na mnoho lidí. Volat někam a "ztratit" kartu se může pro mnohé jevit jako příliš, ale naklikat si to sám, to bude bez problému.

U Vodafonu to minimálně dříve šlo také. V sámošce se dala objednat náhradní výměnná SIMka (na libovolnou předplacenku to nešlo) a když došla, tak se tam jen naťukalo výrobní číslo a bylo to.

Šlo to i na prodejně, u nás po mně nechtěl ani údaje a nic, prostě mi jí dal :-D
jinak dalo se toho využít v kombinaci DvojSIMka + Oskarta ehm ehm :-))
m4rk3J
Junior

Odeslat příspěvekod slavo963 2. 2. 2024 11:53

Ředitel ČTÚ píše:Ne. Tu kartu zdarma napřed dobij (první tripl) a pak teprve na ni přenes číslo od jiného operátora. :D A budeš mit k dispozici ještě jeden další tripl (druhý tripl), až ho budeš potřebovat.

Ten druhy tripl se provede automaticky pri dalsi dobijecce, tzn. v mem pripade ve tretim mesici po prvnim dobiti(kdyz uvazuji o tarifu 2GB + 22min ve vysi 200Kc)?
slavo963
Junior

Odeslat příspěvekod Ipanema 2. 2. 2024 12:27

Při druhém dobití. Je jedno jestli to dobití bude za 2 týdny nebo až za rok.
Můj mobil: OnePlus 11
Ipanema
Pokročilý

Odeslat příspěvekod cigisek 2. 2. 2024 23:26

Pro info - expirovana karta z 2.11.2023 dnes aktivovana a plne funkcni. Takze 3 mesice muzu potvrdit.
cigisek
Junior

Odeslat příspěvekod slavo963 3. 2. 2024 07:00

Tak bych to chtel zrekapitulovat(prosim o zhovivavost :-)) )
Kdybych chtel vytezit maximalni 2x triple bez "ztraty" sim a nepropadnuti bonusoveho kreditu a nastradanych jednotek, postup je nasledovny?

1. dobiju 500, dostanu + 1000 bonus, prenesu cislo od jineho operatora, koupim samoobnovovci balicek za 200(2gb+22min), dalsi mesic se obnovi opet za 200. Zustatek bonusoveho kreditu 600 + 500 standradniho.

2. pred koncem platnosti bonusoveho kreditu(do 60 dnu po prvnim dobiti) udelam dalsi triple - koupim za 500, dostanu +1000 bonus, ve vysledku mam 1600 bonusoveho + 1000 standardniho.

3. Koupim sim s 1 GB dat a 100kc vstupnim kreditem s platnosti 12 mes., prenesu cislo z puvodni sim s celkem 2600 kreditem vc nespotrebovanymi daty a minutami na novou sim a budu si zit 13 mes. bez nutnosti dobijet kredit(za 8 mes se spotrebuje 1600 bonusoveho a za dalsich 5 mes 1000 standardniho) a jeste stovka zustane na pripadne sms pocas daneho obdobi...

Ve vysledku bych mel 15 mes. samoobnovovaci balicek 2GB + 22min s cenou 66,66Kc/mes(1000/15) + 100Kc na pripadne sms.

To by teda celkem slo ...nebo mi hodte do toho vidle :-D

Se "ztratami" simek by se z toho dala asi vytriskat jeste lepsi cena, ale 66Kc/mes. je akceptovatelna, resp. kaktusu se mozna po case "ztraty" nebudou libit a nerad bych dostal vypoved teoreticky...
slavo963
Junior

Odeslat příspěvekod t152 3. 2. 2024 07:24

Řek bych,že tím tvým "přenesu číslo z původní sim" je právě ta "ztráta sim " a doba platnosti se zkrátí na 6 měsíců.Aspoň tak jsem to pochopil já.
t152
Junior

Odeslat příspěvekod slavo963 3. 2. 2024 07:49

Ja jsem myslel, ze prenos cisla na jiny typ SIM se nepocita jako "ztrata" a o uvazovani timhle smerem mne nasmeroval reditel CTU s poznamkou jinych casovych platnosti vstupniho kreditu.(pote nechapu, proc to komplikovat simkou s 12mes bonusovym kreditem (1GB +100 kredit) :hm a kombinovat jenom SIM zdarma s 10kc kreditem, kdyz pri prenosu se platnost zkracuje(u sim 1GB +100kc) resp. prodluzuje na 6 mes u SIM zdarma)

Ale nejspise je to tak, jak pises, bylo to az moc too good to be true, takze aby 2x triple kredit nepropadl, budu muset prekalkulovat castky dobiti a udelat jednu "ztratu"...

Kdo mi to chce prepocist? :-))
slavo963
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 3. 2. 2024 14:58

Musíš správně rozlišovat termíny "přenos" a "převod". Přenos čísla je případ, když převádíš číslo od jiného operátora ke Kaktusu. Převod čísla je, když ztratíš nebo zničíš SIM kartu Kaktus a své stávající Kaktus číslo převedeš na novou SIM kartu Kaktus.

Když provedeš ten 3. bod, tak platnost celkového bonusového kreditu bude jen 6 měsíců. Vedle toho taky nezapomínej na to, že každých dvanáct měsíců musíš SIM kartu dobít minimálně za 50Kč, aby ti nepropadl standardní kredit a SIM nepřestala fungovat.

Přepočítat si to zvládneš určitě sám :-)
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 5. 2. 2024 13:15

Za kolik dní přijdou sim od objednání? Doporučeně?
slavo963
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka