slavo963 píše:takze mesicne stale platis 300kc i kdyz nepouzivas?
A to je problém, z práce mám flat tarif, ale je to pracovní číslo, mám i soukromé a docela dlouhou dobu jsem měl unlimited text a voice tarif s unlimited daty (po retenci), typicky z toho bylo max 10 SMS a do 10 minut volání měsíčně, data vesměs nula. Něco co můžu mít na nějaké předplacence nebo u jiného operátora za pár korun, přesto jsem platil 299, nemusím řešit že když se náhodou spletu a udělám mnohahodinové hovory ze soukromého čísla, nebo se mi z nějakého důvodu zapnou data na soukromé SIM, nebo prostě budu chtít volat víc ze soukromého nebo bude mít lepší singál pro data, když vyrazím třeba na dovču, tak mě to "nezruinuje". Za tu cenu jednoho oběda měsíčně ten komfort stojí.
Ale chápu že se všema nabíječkama, triply apod. které se tady řeší to není v mentální kapacitě běžného kaktus uživatele pochopit

-- 10. 4. 2024 17:46 --
Ladislav_2 píše:Co se stane s platností bonusového kreditu když kaktus SIM převedu na eSIM? Taky se změní na 6 měsíců jako když se přenese kaktus "ztracená" SIM na novou kaktus SIM, nebo vše zůstane beze změny?
Nic se nezmění, co by se mělo měnit? eSIM si nekupuješ s žádným kreditem ani bonusy jako fyzické SIMky, je to jen "zařízení" na které se nabalí nějaké služby z původní SIM. Výhoda eSIM je že si ji člověk vygeneruje online a v podstatě okmažitě aktuvije kde potřebuje, dokonce i tak že ta eSIM rovnou dorazí do telefonu, ani není třeba scanovat QR kód.
Jediné co mě štve že žádný český operátor, natož virtuál neumožňuje mít více eSIM pro jedno číslo, to je strašná pruda. Ráno se vzbudím, mám eSIM aktivní v iPhone Mini, mám ale chuť/potřebu ten den používat S23 Ultra, takže nestačí vypnout SIM v iPhone a zapnout v S23U, ale musím požádat o sim a zahájit její aktivaci, pak to trvá až cca hodinu kdy se původní deaktivuje a nová aktivuje. O den později chci zase použít jiný telefon a zase musím žádat o novou eSIM a nahrát ji do potřebného telefonu. Největší výhoda eSIM tak nefunguje