Kaktus v síti T-Mobile - obecná diskuze

O virtuálních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod komplik 10. 4. 2024 17:43

slavo963 píše:takze mesicne stale platis 300kc i kdyz nepouzivas?

A to je problém, z práce mám flat tarif, ale je to pracovní číslo, mám i soukromé a docela dlouhou dobu jsem měl unlimited text a voice tarif s unlimited daty (po retenci), typicky z toho bylo max 10 SMS a do 10 minut volání měsíčně, data vesměs nula. Něco co můžu mít na nějaké předplacence nebo u jiného operátora za pár korun, přesto jsem platil 299, nemusím řešit že když se náhodou spletu a udělám mnohahodinové hovory ze soukromého čísla, nebo se mi z nějakého důvodu zapnou data na soukromé SIM, nebo prostě budu chtít volat víc ze soukromého nebo bude mít lepší singál pro data, když vyrazím třeba na dovču, tak mě to "nezruinuje". Za tu cenu jednoho oběda měsíčně ten komfort stojí.

Ale chápu že se všema nabíječkama, triply apod. které se tady řeší to není v mentální kapacitě běžného kaktus uživatele pochopit :)

-- 10. 4. 2024 17:46 --

Ladislav_2 píše:Co se stane s platností bonusového kreditu když kaktus SIM převedu na eSIM? Taky se změní na 6 měsíců jako když se přenese kaktus "ztracená" SIM na novou kaktus SIM, nebo vše zůstane beze změny?

Nic se nezmění, co by se mělo měnit? eSIM si nekupuješ s žádným kreditem ani bonusy jako fyzické SIMky, je to jen "zařízení" na které se nabalí nějaké služby z původní SIM. Výhoda eSIM je že si ji člověk vygeneruje online a v podstatě okmažitě aktuvije kde potřebuje, dokonce i tak že ta eSIM rovnou dorazí do telefonu, ani není třeba scanovat QR kód.

Jediné co mě štve že žádný český operátor, natož virtuál neumožňuje mít více eSIM pro jedno číslo, to je strašná pruda. Ráno se vzbudím, mám eSIM aktivní v iPhone Mini, mám ale chuť/potřebu ten den používat S23 Ultra, takže nestačí vypnout SIM v iPhone a zapnout v S23U, ale musím požádat o sim a zahájit její aktivaci, pak to trvá až cca hodinu kdy se původní deaktivuje a nová aktivuje. O den později chci zase použít jiný telefon a zase musím žádat o novou eSIM a nahrát ji do potřebného telefonu. Největší výhoda eSIM tak nefunguje :(
Daily driver: Macbook Pro 14" M1 Pro, Surface Pro X
Gadgety: Galaxy Tab S8+, Galaxy S23 Ulta, GW4 Classic, iPhone 16 Pro, iPad 9.gen, AW7
Gaming: Desktop PC (5800x3D, RTX3060Ti). XBOX Series S
komplik
Junior

Odeslat příspěvekod wit.cz 10. 4. 2024 19:07

Svatej VOIP, ten si pustím všude, kde mám data. A ty mám tam, kde mám signál.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod taylor729 10. 4. 2024 21:35

Ladislav_2 píše:Co se stane s platností bonusového kreditu když kaktus SIM převedu na eSIM? Taky se změní na 6 měsíců jako když se přenese kaktus "ztracená" SIM na novou kaktus SIM, nebo vše zůstane beze změny?

Nic se nezmění.
Jedine pri prevodu na jinou fyzickou sim se prodlouží platnost bonus kreditu.
Oboje zkoušeno cca týden zpětně.
taylor729
Junior

Odeslat příspěvekod polda 10. 4. 2024 22:24

Jediné co mě štve že žádný český operátor, natož virtuál neumožňuje mít více eSIM pro jedno číslo, to je strašná pruda. Ráno se vzbudím, mám eSIM aktivní v iPhone Mini, mám ale chuť/potřebu ten den používat S23 Ultra, takže nestačí vypnout SIM v iPhone a zapnout v S23U, ale musím požádat o sim a zahájit její aktivaci, pak to trvá až cca hodinu kdy se původní deaktivuje a nová aktivuje. O den později chci zase použít jiný telefon a zase musím žádat o novou eSIM a nahrát ji do potřebného telefonu. Největší výhoda eSIM tak nefunguje

Nevím ale u O2 stačí smazat profil v telefonu a v novém si načíst původní QR kód z kartičky.
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod polda 10. 4. 2024 22:28

Ladislav_2 píše:Při přechodu na esim se taky přidělí nové ICCID, takže to je "nová sim", ale narozdíl od SIM zdarma by asi neměla mít žádný výchozí kredit, takže jsou tam jiné parametry. Můžu vyzkoušet za pár dní. Čekám na převod svého čísla od jiného operátora pod kaktus na sim zdarma, kterou eventuálně zkusím přehodit na esim. Hodlám to používat jako udržovací sim za 50Kč/rok spíš na příchozí hovory. Takže double/triple/nabíječky teď nehraju, tak o nic nejde.

eSim si vytvářís sám na Kaktusim webu v samoobsluze svého čísla.....takže tak nějak se to asi automaticky spoji
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 11. 4. 2024 07:08

taylor729 píše:Jedine pri prevodu na jinou fyzickou sim se prodlouží platnost bonus kreditu.

Na 6 mes od prevodu na novou sim?
slavo963
Junior

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 11. 4. 2024 08:03

Tak potvrzuji, při přechodu na eSIM se nezmění vůbec nic, platnost kreditu i bonusového kreditu zůstává stejná.

Poznamenal jsem si nové ICCID, to je potřeba pro případnou další výměnu, kdyby telefon umřel. Jak je to s PIN1,PUK1 a PIN2, PUK2?
PUK2 je potřeba při ztrátě hesla atd., ten musím zjistit přes SMS PUK2 na číslo 7350?
výchozí PIN1 je 1234?
Ladislav_2
Junior

Odeslat příspěvekod davpro 11. 4. 2024 15:43

slavo963 píše:pote rekamace
Nevyčerpaná data, minuty i SMS ti převedeme do dalšího měsíce.

https://mujkaktus.cz/neresto

Zabralo a 6 GB mi přičetli "ručně", takže vše je OK .-)
Cupra Leon (2023)
Fiat 500e RED (2023)
--------
Oldies: Leoš, Cedník, Fabča, Felda, 323f, Clio, Š130, Š120, Trabi
davpro
Junior

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 11. 4. 2024 19:03

Takže PUK2 jde zjistit zdarma tou sms. PIN1 na esim nebyl 1234, tak nevím jestli je random. PUK1 i PUK2 mi řekli na chat podpoře. PIN1 jsem si přenastavil pomocí PUK1.

Trochu krkolomné, ale asi ne každý chce PIN na esim, když nejde vyndat. Já mám ale vydávací esim :)
Ladislav_2
Junior

Odeslat příspěvekod taylor729 11. 4. 2024 20:34

slavo963 píše:
taylor729 píše:Jedine pri prevodu na jinou fyzickou sim se prodlouží platnost bonus kreditu.

Jo.
taylor729
Junior

Odeslat příspěvekod hauzz 12. 4. 2024 06:13

Když chci přehazovat SIM tak mám fyzickou. Vyndám zastrčím klidně 20x za den. Od toho jsou suplíčky. Že ko.oti od eplu nepochopili potřeby většiny lidí mít aspoň dual SIM a možnost rozšíření RAM pomocí microSD tak to je chyba oveček že jim ty jejich předražené krumple spokojeně kupují... Co je to za klauni?
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod janekjankovatej 12. 4. 2024 06:23

20x za den prohazovat sim karty - to už je nějaká nemoc ne ?
není lepší si raději zaplatit jeden paušál který mi vyhovuje i když to bude měsíčně o 13 korun a 20 haléřů dražší
janekjankovatej
Junior

Odeslat příspěvekod technikus 12. 4. 2024 07:27

@hauzz
Vždyť ty paměťovky velmi často odchází. Pořád to čtu v kdejakém fóru.
Není nad to si koupit mobil s větší RAM a úložištěm.
Navíc v době cloudů není potřeba data ukládat lokálně do telefonu či na paměťovku. A kdo to tak dělá, doplatí na to při rozbití displeje, odcizení telefonu nebo až se odporoučí paměťová karta. Ale to už bude pozdě, dotyčný bude nejspíš bez dat.
Mimo jiné, stejně tak odchází USB flashky nebo USB externí disky. Ze dne na den prostě data nelze přečíst a nabízí pouze formátování.
technikus
Junior

Odeslat příspěvekod slavo963 12. 4. 2024 10:05

taylor729 píše:
slavo963 píše:

Jo.

Super, takze to nezmenili.
Zajimave je, ze u prevodu na kartu s 10GB kreditem, bonusovy ze stare sim prebral platnost toho 10GB kreditu, jak psal @t152...kdo vi jestli by se zachoval stejne pri prevodu na sim se 100Kc kreditem a 1 GB....
t152 píše:Bonusový i klasický po výměně sim zdarma 16.3.2024,kde byl tripl ,na kartu limitky s 10GB se přenesl a platnost zůstala původní datum od aktivace karty 10GB s roční platností.Takže do 18.2.2025
slavo963
Junior

Odeslat příspěvekod anonymius 15. 4. 2024 05:40

Ahoj, aplikace mi ukazuje platnost bonusoveho kreditu do 14.5. - je to do 14.5. 23:59:59 ??
Samsung Galaxy S23, S21, S7, S2, A34
anonymius
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka