Kaktus v síti T-Mobile - obecná diskuze

O virtuálních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod polda 4. 2. 2022 12:16

Rozbito či vypnuto

Dárek k pololetním prázdninam nebo olympiádě!!

Jen to zapomněli říct :mrgreen: :mrgreen:

Ale blblo to chvili už včera
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod anonymni 4. 2. 2022 12:24

Odpověď Kaktusu
anonymni

Odeslat příspěvekod polda 4. 2. 2022 12:56

V republice nějaký masivní hackersky atack
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 4. 2. 2022 20:28

Za posledních pár dní jsem udělal několik měření rychlosti na různých místech, vždy byl limit 20 Mbps upload i download. Kdyby to někoho zajímalo. :D

Mimo mísu zajímavý inzerát :
https://aukro.cz/100kusu-sim-karta-tmob ... 7002984214

:D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod JayDeeSq 5. 2. 2022 00:52

cosmicboy
lze nastavit den počítání a to lze měnit kdykoliv i zpětně, takže se pak dá dohledat spotřeba nebo si to nastavit třeba na dnešní den
JayDeeSq
Pokročilý

Odeslat příspěvekod cosmicboy 5. 2. 2022 09:55

Jj, to vím. Já ale potřebuji vědět přesně den, kdy jsem byl 100 % celý den na WIFI, což si zpětně nevybavím, kdy přesně to bylo. Takže to mám teď jako "úkol" do budoucna, vše nahrává tomu, že by tak tomu mohlo být min. 1 den z tohoto víkendu. Hned poté sem určitě napíšu, co jsem zjistil - kolik bylo strženo dat a jaká aplikace za to může.

-- 5. 2. 2022 12:37 --

Zatím jsem dnes stále na WIFI, na netu moc nejsem. Koukám na výpis Kaktusu i systému v telefonu. Již mám strženo 77 kB, ve výpisu aplikaci je uvedeno, že to spotřeboval OS Android. Akorát nechápu čím... Ano, je to datová drobnost, ale mě by z principu zajímalo, jak je to vlastně možné a jak tomu případně zabránit. Doma vypínat mobilní data? Aby časem nebyly s kilobytů megabyty. Zítra sem dám přehled, co přesně bylo za 24 hodin strženo.

-- 5. 2. 2022 20:01 --

Tak jsem 20 hodin jen na WIFI a z mobilních dat mi bylo strženo cca. 80 kB. Kaktus asi úplně na vině nebude, zde je přehled aplikací, které si něco sosly z mobilních dat. U 2. a 3. uvedené aplikace jde vysloveně zakázat použití mobilních dat na pozadí, ale u OS Android to nejde.
Přílohy
_20220205_195710.JPG
cosmicboy
Junior

Odeslat příspěvekod _vpa 6. 2. 2022 17:13

Pokud nejsou vypnuta data, tak na nich určitě pohyb může být např. RCS. Ale i samotné přesunutí na jinou základnovou stanici způsobí nové přehlášení a naúčtováno dat. S pohybem mobilu není souvislost, je to o síle signálu a kapacitě na vysílačích a reakci s okolím. Jediné řešení je vypnout data. Ale bacha na ty zprávy RCS, pokud je máte aktivní, tak vám přestanou chodit.
_vpa
Junior

Odeslat příspěvekod radim 7. 2. 2022 12:39

Kdy by tak mohla být dobíječka, v pátek?
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 7. 2. 2022 13:28

Já být Kaktusem, tak v pátek nabíječku nedělám. V pátek chce mít každý klid. :)
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod Ipanema 7. 2. 2022 14:54

Zítra bude nebo spíš ve čtvrtek bude. Bez záruky....
Můj mobil: OnePlus 11
Ipanema
Pokročilý

Odeslat příspěvekod peta809 7. 2. 2022 14:57

radim píše:Kdy by tak mohla být dobíječka, v pátek?

Pravděpodobnější je, že bude zítra, tedy v úterý. Ze statistického hlediska je to tak.
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod EvzenP 8. 2. 2022 11:17

To rozhodne neni... osmeho v mesici je naopak vysoce nepravdepodobne.
Primarni kriterium je den v mesici, NIKOLIV den v tydnu!
A podle toho je taky potreba opravit tu predikci v apce, protoze aktualne predvida uplne nesmysly.
EvzenP
Junior

Odeslat příspěvekod Ipanema 8. 2. 2022 11:40

Ta appka se za asi 2 roky trefila jen 1x. Takže to datum v ní je opravdu zbytečné a zavádějící. Dobíječka, že bývá zpravidla v 2. úterý nebo 2. čtvrtek v měsíci, to je jedna věc. Ale už byla i 8. den v měsíci a byla už i v pátek.
Můj mobil: OnePlus 11
Ipanema
Pokročilý

Odeslat příspěvekod EvzenP 8. 2. 2022 18:26

Z historickych dat vyplyva jednoznacne, ze podstatne je datum 11. a 23. v mesici.

A teprve v druhe rade se to posunuje, podle toho, do jakeho dne v tydnu se to trefi - misto 11. to byva nejcasteji 12. nebo 13. a misto 23. to byva nejcasteji 21. nebo 22.

Ta apka se netrefuje prave proto, ze zcela nesmyslne predikuje primarne podle dne v tydnu, coz je totalni blbost.
EvzenP
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 8. 2. 2022 18:45

V tom případě je nejpravděpodobnější pátek, podle toho co jsi uvedl.
peta809
Moderátor

Předchozí stránkaDalší stránka