Kaktus v síti T-Mobile - obecná diskuze

O virtuálních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Lenny__ 31. 7. 2023 10:07

opasino píše:
Nick Cave píše:napiš jim na FB oni to odblokují

Nemám FB, ale přes někoho z rodiny by to asi šlo vyřídit.

FB k tomu není potřeba, chat lze vyvolat i z jejich webu, viz screenshot.
kaktus-chat.png
Lenny__
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod meir13 1. 8. 2023 17:50

ddaveid píše:V zahraničí jsem se minulý týden o VoWiFi hovor pokoušel. Neúspěšně.

Funguje VoWifi někomu v zemi mimo EU, tak jako Vodafone?
meir13
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod amper2 1. 8. 2023 21:21

Jsem v Turecku, mám jak SIM T-Mobile, tak Kaktus a vowifi nejde ani na jedné SIM. Ale jestli je to mobilem, který TM oficiálně nepodporuje, byť v menu nastavení vowifi mám (Moto G32), nebo tím, že jsem mimo EU (ale zkoušel jsem i VPN do CZ), to nevím. Jestli musím ještě někde něco aktivovat nevím, ale asi ne. U těchto SIM mi o VoWifi vůbec nejde, nejsou hlavní, tak mě to netrápí.
S Vodafone SIM mi tady VoWifi chodí krásně na S10e i Poco X3 NFC.

amper.
amper2
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 1. 8. 2023 21:58

T-Mobile blokuje VoWifi mimo ČR, takže jestli ti to v Turecku nefunguje, tak se není čemu divit :-)
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod JayDeeSq 2. 8. 2023 17:21

a jak mobil při režimu letadlo pozná, že není v čr?
JayDeeSq
Pokročilý

Odeslat příspěvekod oldschooltrancer- 2. 8. 2023 17:51

Mobil ne, ale ip nebude česká.
oldschooltrancer-
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 2. 8. 2023 18:06

@JayDeeSq: Nebo podle toho, že před tím režimem letadlo byl telefon třeba normálně v roamingu a neopustil ho.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod polda 2. 8. 2023 22:21

O tom byl před prázdninami článek,určitě bude v nějaké diskuzi odkaz,že vowifi dosáhnete v zahraničí(mimoEU)jedině s Vodafonem
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 2. 8. 2023 22:38

Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod oldschooltrancer- 3. 8. 2023 14:05

Možná se to už řešilo, ale nepomohla by vpn? Na mobilu asi ne, ale třeba toto:
https://windscribe.com/guides/asus
oldschooltrancer-
Junior

Odeslat příspěvekod wit.cz 3. 8. 2023 14:39

Mně se osvědčilo si doma s veřejnou IP adresou spustit VPN server, připojit se. Nestojí to nic navíc, pokud tak jako tak nevypínáte router při odjezdu z domu.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod oldschooltrancer- 3. 8. 2023 15:09

Tohle ale 98% lidí nezvládne.
oldschooltrancer-
Junior

Odeslat příspěvekod Da Gony 4. 8. 2023 09:43

Da Gony píše:Mě VoWifi v zahraničí jde, zkoušeno, jen mírně vyšší latence

Mě VoWifi v zahraničí nefungovalo

Musím to tvrzení opravit, ono to s tou funkčností VoWifi v zahraničí, je asi jinak a složitější. Nevím detaily, proč tomu tak je, ale chovalo se to různě, jednou mi to šlo(včetně hovoru) a jednou ne(telefon klasicky ukazoval připojte se k síti nebo zrušte režim letadlo). Záviselo na době změny IP adresy na zahraniční
Pokud jsem měl nějakou dobu zapnuté VoWifi a náhle přešel na zahraniční IP, VoWifi dál fungovalo. ALe když jsem mělo VoWifi vypnuté delší doby, pak přešel na zahraniční IP a zapnulo VoWifi, nepodařilo se ho vůbec zapnout.

Ví někdo, co je to za zvláštnost? Závěr je, že prakticky tedy jako kdyby volání Wifi v zahraničí tedy bylo nefunkční.

někdo jiný píše:Ale 98% lidí si VPN nenastaví

TO je asi jedno, protože se to protína se skupinou která neví co je a kčemu VoWifi.
Da Gony
Junior

Odeslat příspěvekod Lomax 6. 8. 2023 14:46

V dubnu jsem si měnil SIM kartu a dnes jsem zjistil, že mám v Messages stále pro RCS zaregistrované a aktivní původní telefonní číslo té nové SIM, které tedy bylo v dubnu touto vyměnou zrušeno.

Obávám se, že kdybych poslal textovku, což dělám asi 2krát ročně, a ta se odeslala přes RCS, tak bude s tím neexistujícím číslem odesílatele.

Zjistil jsem to náhodou dnes při odpovídání na textovku, chtěla se odeslat jako RCS, což je (aspoň u mne) úplně výjimečné, šel jsem radši prvně zkontrolovat nastavení RCS (Chat features, v Messages by Google, com.google.android.apps.messaging), to jsem teda koukal.
Lomax
Junior

Odeslat příspěvekod Ipanema 6. 8. 2023 16:08

Já to měl stejně. RCS zprávy jsem psal z neexistujícího čísla 732...... Nevím jak se to tam vzalo. Musel jsem zprávy RCS deaktivovat a pak aktivovat. Tel. číslo se změnilo.

Na Androidu: Zprávy -> Nastavení aplikace zprávy -> Zprávy RCS
Ipanema
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka