Kaktus v síti T-Mobile - obecná diskuze

O virtuálních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod VelkyZnalec 5. 10. 2023 13:12

Musím uznat že se Kaktus snaží (VoLTE, VoWifi, 5G, nové datové tarify apod)... Měl jsem 6GB + neomezené socky a i tak se mi to nedařilo spotřeboval, měl nasysleno přes 100GB :D s 30GB by to byla jiná hitparáda :D Svoje zákazníky si to určitě najde :)

PS: Zkoušel někdo zpomalená data(jednorázový balíček) na 5G? :D :D
VelkyZnalec
Junior

Odeslat příspěvekod Vejvik 5. 10. 2023 13:41

Když nyní přejdu z meho balíčku 1GB na tech 30GB treba na par mesicu a nasyslim si data, tak potom mohu zase prejit na balicek 1GB? Z balicku 6+neomezene jsem mel nasysleno a přešel na 1GB, kde jsem nyní.
Muze mi nekdo kdo na balicku jiz je potvrdit ze je moznost prejit zpet na nižší
Diky za info
Vejvik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ipanema 5. 10. 2023 13:48

Zatím to nejde.
10 GB a 30 GB balíčky jde pouze zrušit a nejde je snížit. Pouze zrušit, přijít o data a pak si aktivovat jakýkoliv jiný/menší.
Můj mobil: OnePlus 11
Ipanema
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 5. 10. 2023 13:56

Ten přechod z balíčku 6GB+neomezené socky na nižší balíček se zachováním nasyslených dat byl Kaktusem umožněn výjimečně. Standardně lze se zachováním nasyslených dat přecházet pouze na vyšší balíčky, při přechodu na nižší balíček člověk musí balíček nejdříve zrušit a tím o nasyslená data přijde.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Vejvik 5. 10. 2023 14:08

Díky za info, tak to není pro mne, když nelze jit na nižší bez ztráty, děkuji
Vejvik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tade2 5. 10. 2023 20:11

Jojo a toto Kaktus jen tak nezruší. Má na tom postavenou strategii balíčků a jejich postupné navyšování. Na druhou stranu pro lidi, kteří nemají desítky GB v záloze toto problém být nemusí. Jenže ti vlastně budou s aktuálním balíčkem vycházet a těžko začnou shánět nižší :-))

Jak bylo výše napsáno, taky se přidávám k pochvale Kaktusu, jak do toho celkem hezky šlape. Po těch letech jsem byl překvapen už za VoLTE a 5G jsem opravdu nečekal. Navyšování rychlosti a nyní balíčku 30 GB za celkem hezkou cenu je další příjemný posun. Osobně bohatě vystačím s 10 GB, ale trend je jasný. Každý takový balíček posouvá laťku postupem času ve prospěch zákazníka. Ať nižší cenou těch menších nebo vyšším objemem za příznivější cenu. A zamyslet se musí vždy i konkurence. Za mě letos již nyní určitě převažuje pozitivní pocit i navzdory zrušení božího balíčku.
Lumia 820 => Lumia 950 => Galaxy S9 => Galaxy S23 8/256
ROG Zephyrus G14 (2020), Ryzen 7 4800HS, GTX 1660 Ti Max-Q 6GB, 16/1024 GB
Tade2
Junior

Odeslat příspěvekod ziki 5. 10. 2023 21:05

Vejvik píše:Když nyní přejdu z meho balíčku 1GB na tech 30GB treba na par mesicu a nasyslim si data, tak potom mohu zase prejit na balicek 1GB?

Milos píše:Ten přechod z balíčku 6GB+neomezené socky na nižší balíček se zachováním nasyslených dat byl Kaktusem umožněn výjimečně.

Obecně se dá říct, že Kaktus umožňuje přejít z vyššího balíčku na nižší se zachováním nasyslených dat pouze když zavádí nové datové balíčky a mění ceník. V takových případech je možné, potažmo vždy bývalo možné, přejít i z toho největšího datového balíčku ze starého ceníku na nejmenší datový balíček v novém ceníku bez ztráty dat. V podstatě taková datová amnestie a tato klauzule je vždy v každém ceníku uvedena. Jinak bežně v rámci jednoho ceníku lze přecházet bez ztráty dat pouze na vyšší balíčky.
"Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora."
ziki
Junior

Odeslat příspěvekod JayDeeSq 5. 10. 2023 21:11

pozor to neplatí s každým novým ceníkem, ale pouze s novými balíčky, přejít lze tedy jen z balíčku, který už v aktuálním ceníku není, jiná cena se nepovažuje za jiný balíček
JayDeeSq
Pokročilý

Odeslat příspěvekod špecifickýtrh 5. 10. 2023 21:43

Bohužel se ale nejspíš nedočkáme přifouknutí dat na těch nejmenších balíčcích. Trend posledních měsíců u Kaktus/TM předplacenek je jasný. Takové skryté zdražování. Sice přidávají data, ale pouze do nových (a samozřejmě dražších) balíčků. Ty nejmenší balíčky už slouží v podstatě jen jako klasický marketingový trik, jak zákazníka natlačit tam, kam potřebujou. Utratit víc. Protože proč bych dával 100 Kč za 1GB, když můžu mít 30GB za 350 Kč. To bych byl blbej, no ne? A pak budou lidi před sebou tlačit tera dat a budou mít pracku v láhvi, protože nebudou chtít o nasyslená data přijít, když už si je jednou zaplatili a přejít na levnější balíček nemůžou. A TM si mne ruce. Takže přechod na nový balíček doporučuji opravdu důkladně zvážit :pozor
špecifickýtrh
Junior

Odeslat příspěvekod jenik3 6. 10. 2023 05:21

Nabízí se zásadní otázka. Proč to kaktus vůbec dělá a proč to vše dělá ve 2H 2023.
jenik3
Junior

Odeslat příspěvekod ... 6. 10. 2023 05:33

Maximalizuje zisk.
...
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jean_Valjean 6. 10. 2023 06:51

To je sranda, když měl Kaktus max. 10 GB (u Neřešto 16 GB), tak každou chvíli se dalo někde číst, jak to nestačí, že je to málo a v dnešní době ostuda. No a když přijde balíček 30 GB, tak zase stížnosti opačného rázu :D
Jinak 30 GB měl někdy vloni a předloni i Vodafone na té půlroční a roční kartě, bohužel to pak ale zařízl.
Jean_Valjean
Junior

Odeslat příspěvekod ilja2001 6. 10. 2023 08:26

Pro mě na první pohled těch 30 GB celkem dává smysl. Teď mám firemní SIM a soukromou se základním balíčkem Kaktusu. K tomu pak 100 GB od O2. Tu musím mít ale v druhém mobilu nebo modemu na pobyty mimo domov, a stejně mám na ni běžnou spotřebu jenom cca 25-30 GB, výjimečně více. Takže když vezmu 30 GB od Kaktusu a zruším 100 GB, tak pořeším i pobyty mimo ČR a prakticky za poloviční cenu.
Jedině, co si říkám, když v měsíci vyčerpám více jak 30 GB, jestli jde ten balíček obnovit dříve. Napadá mě jednorázový přechod na nějaký nižší balíček a pak zase zpět, ale tady asi časem bude vyšší cena za těch 30 GB. Nebo existuje něco jednoduššího? Dokupovat 1 GB mi už smysl nedává.
Asi to zkusím až mi doběhne teď měsíc na 100 GB a když těch 30 GB nebude stačit, tak se klidně vrátím zpět.
ilja2001
Junior

Odeslat příspěvekod Ipanema 6. 10. 2023 08:37

Nejde to aktivovat dřív v měsíci. Jen koupit 1 GB za 100 Kč a čekat na automatickou obnovu.
Můj mobil: OnePlus 11
Ipanema
Pokročilý

Odeslat příspěvekod technikus 6. 10. 2023 08:39

Když si aktivuješ teď a budeš to mít za 350 Kč, mělo by to jít stejně jako kdysi 10 GB/250Kč koupit rovnou (obnovit) z fleku opakovaně a tím si data nasyslit (jen do konce akce, tj. 30.11.2023).
Jakmile se zvedne cena, resp. zmizí akční a bude to za standardní cenu, měsíční obnovu budeš mít stále za 350 Kč, ale obnovení už by bylo za standardní cenu.
To by ale nemělo být už potřeba, protože bys měl nějaké nasyslené GB z dnešní doby a tak bys měl na měsíc 30+GB.
Naposledy upravil technikus dne 6. 10. 2023 08:46, celkově upraveno 1
technikus
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka