Kaktus v síti T-Mobile - obecná diskuze

O virtuálních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod ze.us 27. 1. 2025 15:09

Na 4GB za stovku si musis poridit Twist.
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod aaaa 27. 1. 2025 16:48

Jsem myslel, ze ma Neresto data neomezena? Tak naco potom prikupovat ubohe 4 GB?
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Junior

Odeslat příspěvekod technikus 27. 1. 2025 16:55

Pro serfování plnou rychlostí?
technikus
Junior

Odeslat příspěvekod ekopi 27. 1. 2025 17:45

Letadlo píše:Nelze prostě v samoobsluze zažádat o výměnu SIM ve stzlu eSIM->eSIM? Dělal jsem to jenom s fyzickou SIM, ale mělo bz to být stejné, ne?

Asi to nebude přenesení eSIM mezi telefony v pravém významu slova. Ale bude to bez nutnosti o něco žádat na podpoře a výsledek bude stejný.

Ale pro výměnu SIM-SIM musí být nová SIM minimálně 12 hodin aktivovaná , tudíž to by bylo nepoužitelné.

iceman27 píše:Podle mých zkušeností nelze. Pokud chceš přenést esim, musíš si v samoobsluze vygenerovat nový QR kód. Po aktivaci se původní smaže.

Dnes jsem komunikoval na Facebooku a vlastně to po delší komunikaci potvrdili. Jen to vypadá, že bych musel o generování QR kodu žádat a ne ho generovat přes samoobsluhu. Ty jsi už eSIM->eSIM převáděl? Šlo to provést přes samoobsluhu? Taky jsem zjišťoval, zda by se tak častá výměna nemohla považovat za zneužití. Na to jsem odpověď nedostal.
ekopi
Junior

Odeslat příspěvekod iceman27 27. 1. 2025 19:18

Ano, převáděl. Když jsem měnil mobil tak jsem si v sámošce vygeneroval nový QR kod. Bylo to loni v létě.
Je to v můj kaktus - nastavení a úplně dole výměna SIM. Autorizovat ICCID a vybrat převod na prázdnou esim.
HeadAmp Gilmore Lite mk2, Polaris, Audio-Technica ATH-R70x, Sennheiser HD 58X Jubilee, Meze 99 Classic, Philips X2HR, Audio Technica ATH-MSR7, Sony wh-1000xm3.
FiiO M11, FiiO E12 Mont Blanc.
iceman27
Junior

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 27. 1. 2025 22:56

Co to je za blbost, že při výměně SIM-SIM musí být nová aktivovaná 12 hodin?
Ladislav_2
Junior

Odeslat příspěvekod ekopi 28. 1. 2025 08:12

Není to blbost ale informace přímo z konverzace:
"Aby byla výměna SIMky bezpečná, je potřeba počkat aspoň 12 hodin od aktivace nové karty.
Iveta"
Navíc přímo na stránkách ve FAQ je přímo uvedeno u výměny SIM . "Potom si opatři novou Kaktusí SIMku, aktivuj ji a druhý den od aktivace nám napiš na Facebook."
ekopi
Junior

Odeslat příspěvekod Ipanema 28. 1. 2025 08:46

Kopíruješ jim taky na chat některý naše věty z fóra?
Ipanema
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ekopi 28. 1. 2025 08:55

A proč bych to dělal? Zde jsem jen odpověděl na reakci. A uvedené informace jsou nezávadné. Tak nechápu o co ti jde.
ekopi
Junior

Odeslat příspěvekod dwxx 28. 1. 2025 21:22

Je to blbost. Většinu simek co jsem předváděl jsem předváděl ihned po aktivaci a vždy všechno v pohodě. Stačí počkat na ty úvodní sms a simka normálně šlape...
dwxx
Junior

Odeslat příspěvekod ekopi 29. 1. 2025 07:31

Možná to je blbost, ale pokud převádím své hlavní číslo tak bych to neriskoval. Strašně nerad bych o něho přišel. A nenadělal bych vůbec nic!
ekopi
Junior

Odeslat příspěvekod zdenal26 1. 2. 2025 11:25

Lze po výměně SIM v mujkaktus.cz (na původní SIM již bylo převedeno číslo od O2) znovu převést číslo od T-Mobile?
zdenal26
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 1. 2. 2025 20:26

Ptal jsem se co to je za blbost, protože jsem normálně novou SIM aktivoval a ihned přenášel. Dokonce pokud se pokusíš zahájit přenos na neaktivovanou SIM, tak ti to samo nabídne její aktivaci, můžeš ji nechat v šuplíku.
Další krok to pustí až aktivace doběhne během pár minut.

Fakt mě tyhle šamanské postupy, co někdy radí infolinka udivují.

Když nepočkám 12 hodin, tak přenos bude nebezpečný? Jak se to projevuje?

Pokud by přenos nebyl úspěšný, tak to znamená, že číslo zůstane na původní SIM, v žádném případě se nesmí přenášené číslo "ztratit".
Ladislav_2
Junior

Odeslat příspěvekod aaaa 1. 2. 2025 21:20

Parkrat uz jsem pri prenosu cisla zazil, ze cislo nebylo nekolik hodin nikde aktivni, takze bych se na to nespolehal, ze zustane na stare SIM.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Junior

Odeslat příspěvekod Letadlo 1. 2. 2025 21:31

Já jsem to pochopil tak, že v situaci Aktivace nové SIM(1) -> Přenesení na aktivní SIM(2) -> Přenesení na aktivní SIM(3) musí mezi kroky 2 a 3 uplynout minimálně 12 hodin. (Asi jako nějaká ochrana přes příliš častým využíváním.)

To, co Ladislav_2 popisuje, se mi zná jako situace, kdy při Aktivace nové SIM A(1) -> Aktivace nové SIM B(2) -> Přenesení čísla ze SIM A na SIM B(3) nemusí uplynout 12 hodin mezi kroky 2 a 3.

Ale asi není nic složitého to vyzkoušet. Stačí mít jen buď 3 aktivní, použité SIM karty (nebo 1 aktivní, použitou SIM a telefon s podporou eSIM), u kterých nebude vadit, že padnou na vrub vědy. (Já v současnosti nemám žádnou, co by mohla umřít.)
Letadlo
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka