Kaktus v síti T-Mobile - obecná diskuze

O virtuálních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod pazit 23. 8. 2017 15:13

S bonusem to za 50 rozhodně nemáš. Pokud potřebuješ udržovat nasyslená data, tak to dříve šlo za 50, teď za 100. Když má někdo hodně dat a je mu jedno, kolik mu přidá samoobnovovací balíček, tak to má teď 2x dražší. Nebo si nechat všechno propadnout a přejít na jednorázové.
pazit
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 23. 8. 2017 15:17

Proč by musel nechat všechna data propadnout? Prosurfuji a poté přejdu na ten jednorázový..
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod petyo 23. 8. 2017 16:29

Pořád nějak nechápu k čemu jsou ty nasyslené data. Buď je potřebuju a pak je to jedno a nebo je nepotřebuju a tak to nekupuju. Pak to dopadne, že budeš syslit syslit a syslit až přijde nějaký operátor s nabídkou 10GB za 100,-Kč tak zjistíš, že syslení byl nesmysl.
petyo
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 23. 8. 2017 16:36

dosud platilo, že nakoupit za bonusový kredit data do zásoby je výhodné.. ale teď po změně podmínek, co jsem se zde dočetl, už to tak výhodné není
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod JayDeeSq 23. 8. 2017 16:47

ano není to výhodné, pokud chce někdo více dat je lepší si dát vyšší balíčky, jednak je tam menší jednotková cena a navíc v dokupu samotných dat nejsou žádná data navíc na sociální sítě, obnovení s bonusem za 50 máš a je úplně jedno kolik kdo kde má dat o data přeci nepřijde.. pokud ale někdo nedokáže plně bonus utratit např. za jiné služby a má jen základní balíček a i ten mu s přehledem stačí tak už to za 50 nevyjde protože kus bonusu propadne.. jediná možnost je pak balíček ke konci bonusu zrušit a aktivovat znova tím se umoří celý bonus, ale zase to dobře nevyjde na měsíce..a přijde se o nastřádaná data a nebo nechat tu stovku bonusu propadnout.. to pak vyjde balíček v průměru za 66,66 kč (dobiju 200->kredit 400, první obnovení balíčku je z bonusu a další 2 z klasického kreditu, ta stovka bonusu propadne, takže za 200 mých mám 3x balíček za "stovku") což je pořád na české poměry na prepaid docela výhodná cena
za stovku to má pouze ten kdo dobíjí mimo HD..
JayDeeSq
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pazit 23. 8. 2017 18:19

2 Nick Cave: Protože teď mám tolik, že to nestíhám prosurfovat a s těmi 500MB za 100Kč to pořád narůstá, takže to vlastně není jak ukončit. Dříve jsem prostě nakoupil za bonus data a za 50Kč je udržoval. Abych se znovu dostal na 50Kč/měsíc za data tak není jiné cesta než ty data nechat propadnout a pak dát jednorázový.
Nechci platit 100Kč když to teď nepotřebuji, nacpu jim peníze, budu mít nasysleno a pak to dopadne jak píše petyo, takže jsem se rozhodl to nechat propadnout teď než to odkládat a pak mít to rozhodnutí ještě těžší.
pazit
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 23. 8. 2017 18:23

Já též přejdu na jednorázový, ale data si hezky prosurfuji, i když mám teď dárek od Tesca :)
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod xlendi 23. 8. 2017 21:07

petyo píše:Pořád nějak nechápu k čemu jsou ty nasyslené data. Buď je potřebuju a pak je to jedno a nebo je nepotřebuju a tak to nekupuju. Pak to dopadne, že budeš syslit syslit a syslit až přijde nějaký operátor s nabídkou 10GB za 100,-Kč tak zjistíš, že syslení byl nesmysl.

No já mám 10GB (a 100 minut a 100 SMS) od TM za pětikilo.

Ale syslit data na Kaktusu pro mě přesto smysl má - jednak je používám v tabletu a druhak už se mi (hned druhý měsíc) stalo, že jsem těch 10GB prosurfoval o dva dny dříve, tak jsem místo dokupu u TM prostě přepnul na Kaktus a hned bylo skoro giga pryč. Data do zásoby mají smysl tehdy, když se potřebuji zbavit bonusového kreditu. Pro rodinu třeba dobiju na dceřině kartě 300 Kč (s bonusem dostane 600), za stovku se jí dobijí data, za další stovku nakoupí jednorázových 22 minut a 40 SMS na měsíc a za poslední bonusovou se dobije 500 MB do zásoby, ze skutečného kreditu pošlu 200 Kč manželce, to pokryje její baliček na data i oba balíčky jednorázové. Za zbylou stovku dobiju data já (volání a SMS řeším přes TM). Rodinná měsíční "udržovací" spotřeba je tedy rovných 300 Kč. Jednorázové balíčky jsou pochopitelně už dávno dobité z 2x trojnásobného kreditu, takže zůstatky jsou třeba dlohodově kolem 600 SMS, 500 minut a 3500 MB. Hlídám si jen datum, do kdy musím obnovit jednorázové balíčky a hodí se nepropásnout jednu dobíječku měsíčně (a pokud se tak stane, pořád mám pětikilo na mé kartě). Jednodušeji manažuju karty oběma babičkám - tam je to bez dat a za bonus dokupuji balíčky minut a SMS a taky to stačí - 200 Kč tak vyjdou vždy každé z nich na čtvrt roku.
iPhone 12, Samsung A50, iPad Mini (2019), Apple Watch 5, MacBook Air M1

Moje úvaha, proč si (ne) koupit iPhone 12:
http://coins4you.cz/ip12/
xlendi
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 23. 8. 2017 21:33

Nesmysl. Ja treba fejsbuk a ty další "(ne)sociální" sítě, na které je 1,25GB nepoužívám, takže jen 2,5GB za 150 korun. Proto je Emtéčko za 139 korun nebo i Bleskmobil s 3GB za 159 korun s kuponem do dualsim lepší.... Ale v určitých případech díky převodu může být pro některé lidi za 150 korun (díky bonusu, ale musí se hlídat HD) 2,5GB u Kaktusu lepší. Jak pro koho...
Takže nezobecňuj své potřeby na ostatní.
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod petyo 23. 8. 2017 21:45

Převod dat dělá strašně moc. Málokdo potřebuje každý měsíc z 12 stejný balík dat.
petyo
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 23. 8. 2017 21:49

Dělá, ale zase HD a jejich hlídání není pro každého. Vždy je něco za něco. A bez HD je Kaktus k ničemu. Snad jen ta simka za 100 korun na dva měsíce 500MB měsíčně a vyhazovat. To je jediná zajímavá nabídka bez HD.
Reku
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka