Emtéčko v síti O2 - obecná diskuze

O virtuálních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod hauzz 12. 3. 2020 15:48

alfas a šlo o hovor VoLTE nebo 2G/3G hovor? To je oč tu běží. Zkus vypnout VoLTE a bude HD Voice svítit stále?
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod alfas123 12. 3. 2020 16:20

Oba cez lte
alfas123
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tom brava 12. 3. 2020 18:06

taky mam v rodine 3 nizkonákladový tarify MINI....čtu, že tady někteří zdrháte od emtečka, objevilli jste na trhu něco levnějšího stejného rozsahu služby? (a ne, není to kvůli ceny 25kačen/SIM, aby se do mě někdo nepustil...nelíbí se % brutální zdražení, prakticky 2x větší než CEZ mobil cca rok zpátky, což bylo paradoxně tehdy impulsem mého celorodinného přechodu k emtečku)
tom brava
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hauzz 12. 3. 2020 18:20

Jak už se tu psalo asi 100x není tarif s levnější VPN než má Emtéčko i po zdražení tarifu mini z necelých 4 kaček na 25. Kdo neomezenku v síti nevyužije (což dělá 10 minut při obvyklé sazbě 2,50/minutu) půjde jinam kdo využívá vyšší tarify tak má za obdobnou cenu víc minut nebo levnější neomezenku.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dosinek 12. 3. 2020 21:27

Nedal jsem výpověď kvůli tomu že bych nějak ušetřil, ale mám v telefonu dvě SIM od Emtecka tak to sjednotim na jednu SIM .
dosinek
Junior

Odeslat příspěvekod dj.kure 12. 3. 2020 21:47

2alfas123: HD svítí kvůli VoLTEčku... telefon netuší, co za kodek se používá na druhé straně.
Apple iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple | Apple Watch 6 | O2 Family | Vodafone OneNet
dj.kure
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lues.deFunes 13. 3. 2020 12:35

Emtéčko bude mít nové tarify, na české poměry docela dobré a Mobilmania nic, nezájem. Žádný článek. Ty tarify jsou tajné?
Lues.deFunes
Junior

Odeslat příspěvekod alfas123 13. 3. 2020 12:55

Mobilmania pise, ked im zaplatia. Žijú z reklamy ;-)
alfas123
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod intago 13. 3. 2020 14:06

tajné nejsou, ale zaměstnanecké.... ale já ve válcovnách dělal, ale to už je let...

-- 13. 3. 2020 14:25 --

my chcem taky
Mobilní operátor O2 nabízí svým zákazníkům zdarma neomezená data až do konce dubna. "Od pondělí 16. března do konce dubna můžete získat neomezená data zdarma. Stačí si je jen aktivovat u svého hlasového tarifu s daty," píše na svém webu.
intago
Junior

Odeslat příspěvekod daja33 13. 3. 2020 17:27

Zdravím,řeším docela problém mám u emtečka 5 čísel.Všichni si normálně můžou volat a psát jen mi se nejde dovolat a nejdou mi posílat sms.Ale když volám já do emtečka nebo jinam tak to normálně funguje.Jo a ještě se mi dá dovolat z O2 ale z T-Mobile ne.Vodafon jsem zatím neměl možnost vyzkoušet.Infolinka boužel po až pa 6:30 až 16:30.Telefon jsem zkoušel restartovat i vytáhnout sim.Někdo nějaký nápad radu?Děkuji předem.

Tak na potřetí restart se chytla.Tak uvidíme...spíše uslyšíme. :D
daja33
Junior

Odeslat příspěvekod ripper6 13. 3. 2020 18:52

hauzz píše:Jediné co bych viděl jako nevýhodu Emtéčka je síť O2. Mají nějak zprasený peering s ostatními sítěmi a zvuk přes 2G/3G do ostatních sítí je jak z plechovky.

aha tak diky moc :) A ja zase mel nekdy problem, ze nektery lidi rikali ze to divne se seka hovor a nebo ozvena :(

-- 13. 3. 2020 18:54 --

hauzz píše:Jak už se tu psalo asi 100x není tarif s levnější VPN než má Emtéčko i po zdražení tarifu mini z necelých 4 kaček na 25. Kdo neomezenku v síti nevyužije (což dělá 10 minut při obvyklé sazbě 2,50/minutu) půjde jinam kdo využívá vyšší tarify tak má za obdobnou cenu víc minut nebo levnější neomezenku.

Chapu ze nekdy se asi hodi, ale jinak to VPN neni moc argument, proto ze kdo mame data, volame prece zdarma pres ruzne appky :) Pokud volame treba babce na Slovensko na mobil typu Nokia 3310, tak to stejne pouzije treba Odorik za 90h a ne tohle. Internet ale za 110czk s dph /1GB ci za 160czk /3GB je tak nejak uchazejici a nenapa me lepsi a levnejsi, bohuzel :)

Jeste tu muze pro nekoho byt zajmavej Kaktus, ale tam ocekavam ze brzo bude reagovat cenou taky nahoru plus je tam porad riziko ze skonci. Je to jen odnoz T-Mobilu a kdo pamatuje, jsou i doby ze tyto odnoze se rusili vesele. Emtecko zase sleduju uz roky ze teda funguje :)
ripper6
Junior

Odeslat příspěvekod ze.us 13. 3. 2020 22:04

Kaktus...Je to jen odnoz T-Mobilu a kdo pamatuje, jsou i doby ze tyto odnoze se rusili vesele.

Tak vypravej, pametniku ;) ale zadne pohadky!
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 14. 3. 2020 01:57

ze.us: tak to nejsou pohadky, tak treba driv jsme meli radi GTS Novera co mela napr internet ADSL, mela i nejake to volani (ja resil hlavne net), CRA hodne dobry, jelo i tu dobu volny. Potom vznikali i nektery virtualni operatori.
Situace nastala takova, ze T-Mobil vse zacal kupovat, takze treba u me z CRA jsem nedobrovolne skoncil u T-Mobilu :(
GTS Novera to pak taky ukoncila, tu ted nevim kdo ji to prevzal, potom byl jeste dalsi.
Jednu dobu nemelo smysl ani nikam chodit a slo se jen T-Mobil, O2.
Pokud vezmu i jen volani, byla i virtual a kauza tu dobu, ze mu O2 dokonce? Bloknuli simky uzivatelu a ten pak skoncil.
Kdo pamatuje i presne spolecnosti, urcite je doplni :)

Takze jsem jednu dobu byl pomerne skeptickej vubec jit pak k virtualum, kdyz zacal boom s Bleskem a nasledne Mobil cz, Tesco Mobil :) Drzel jsem vecne predplacenku sim O2 protoze mela tarif Felicia s volanim 2,5kc/min vsude, respektive 1,90kc/min ve vlastni siti a 1,50sms bez podminek. Tu dobu jeste meli to dobre O2 extra, kde se par veci vyuzilo, ale to casem navic nejak umrelo.
:)
ripper6
Junior

Odeslat příspěvekod ze.us 14. 3. 2020 10:33

To je ale prece naprosto normalni pripad, kdy firma koupi jinou (nebo dojde ke slouceni). Takze zadne 'ruseni odnozi' se nekonalo.
A to co popisujes u volani, nebyl virtual, ale sedivka (tedy nelegalni preprodej sluzeb).
Ujasni si pojmy a dojmy.
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hauzz 14. 3. 2020 10:54

Jo akvizice např O2 schlamstlo Gorilu a bez náhrady jejich zakošům nabídla "vlastní neodolatelné" služby. To bylo svého času asi jediné životaschopné ohrožení velkého opa tak ho raději odkoupil. A ty low-endové zákazníky které si rozebrali virtiálové je zas až tak moc nemrzí zejména když největší "virtuálové" mají majetkový podíl u hlavní trojky.
hauzz
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka