intago píše:Metoda ladin2 se mi osvědčila. Přeskakovat mezi tarify 3 a 10GB. Účtují jen poměrnou dobu, ale data dají plná. Přeskočit lze už od 80% FUPu a výš. Bravo Emtečko
Funguje ještě cenová úspora díky přeskakování mezi datovými balíčky v rámci jednoho měsíce? Lze přeskočit třeba z největšího balíčku 50GB na nejmenší balíček 750MB? Ten FUP vyčerpaný minimálně na 80% je opravdu podmínkou? V obchodních podmínkách jsem nic takového nenašel.
Jde mi o to, že jednorázově potřebuji na 14 dnů větší množství dat a na dalších 14 dnů skoro žádná data. Takže bych si zkraje měsíce aktivoval balíček 50GB, během 14 dnů vyčepal třeba jen 30GB a po 14 dnech přešel na balíček 750MB. Za celý měsíc bych tak za data zaplatil jen 275Kč (polovinu z 500Kč a polovinu z 50Kč).
-- 28. 6. 2022 16:47 --Tak mám informace přímo ze zákaznické linky Emtéčka. Změna datového tarifu lze provést pouze jednou v měsíci, klidně z nejmenšího balíčku na největší, množství aktuálně vyčerpaných dat v tom nehraje žádnou roli.
V mém případě tedy musím balíček DATA 50GB aktivovat už posledního června, i když ho budu potřebovat až od 3.července. Následně 16.července provedu změnu na balíček DATA 750MB. Za možnost mít dva týdny v červenci k dispozici 50GB dat tak zaplatím místo 500Kč jen 307Kč (17Kč + 267Kč + 23Kč, denní poměrové části jednotlivých datových tarifů).