Jen pro zajímavost jaká je alternativa k emtecku mini?
Alternativ je asi více, záleží na tom, co přesně chceš. Napadá mě třeba zde zmíněný Kaktus, Tesco Mobile, nebo různé šedivácké korunové tarify (ano, v roce 2024 stále existují). Ta TRZ nabídka Emtéčka byla taky prezentována jako "šedivácká".
Ono ani tak nejde o to, že by to bylo nějak extra drahé. Ano, výrazně to zdražilo oproti neveřejným nabídkám, ale pořád kdo využije tu službu VPN (a jen tu),
tak je to stále dobrá nabídka. (Myšleno jednoduše získatelná.) Nicméně ty služby kolem jsou už trochu nesmysl. Především datové tarify. 2GB za 110 korun je prostě hodně když člověk může mít 10 GB u kaktusu za 125 korun. Volání a SMS, třeba Mega Emtéčko za 289 korun se nevyplatí v porovnání s akvizičním balíčkem Tesco Mobile. (Ale kvituji jim za to, že to nenazývají "neomezené"!)
Já jsem rodinu přetáhl k Emtéčku jako sekundární operátor v době, kdy dual SIM telefony nebyly běžné. Kdo měl tarif nebo závazek, nechal si to a volali jsme si přes Emtéčko navíc. No, ale dneska bychom potřebovali tripleSIM ještě na internetovou SIMku. Takže je to třeba trochu zredukovat. Navíc, jak jsem psal potřeby a použití se u lidí mění. BFU dneska visí na Vocasu, ne na SMSkách.