Emtéčko v síti O2 - obecná diskuze

O virtuálních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod slavo963 1. 2. 2024 16:25

kdyz se nevyuziva volani/sms zdarma ve vlastni siti, je to dost nevyhodne, platit za 3GB 170kc.
Kdyb aspon data prechazeli do dalsiho obdobi. Vicemene mi staci 1-1,5gb/mes, ale pres leto nebo nekde na dovci se musim omezovat a tam by se nasyslene data sikly.

Vyresim to kaktusem obnovovacim balickem 2GB + 22min na hovory za 100Kc(po dobijecce)
slavo963
Junior

Odeslat příspěvekod Letadlo 1. 2. 2024 16:29

Jean_Valjean:

To je sice pravda, nicméně abych se dostal na tu částku 125 korun měsíčně, tak musím využívat Dobíječku, a to by mi v tom dělalo problém. Navíc to všechno musí být dostatečně jednoduché, aby mě rodina s tím neposlala do háje. Z toho důvodu se mi datové hovory přes komunikátora zdály jako nejlepší řešení.
Letadlo
Junior

Odeslat příspěvekod ladisg 1. 2. 2024 18:48

Mame v rodine 4 x mini a pujdem teda jinam, skoda no. Taky si vetsinou uz jen pisem pres Whattsapp a internet mame Kaktus a T-mobile. Kazdy si tu chce po covidu urvat kus zvance no, za chvili tu budou ceny vseho jak Monaku,. Ta cenova spirala nabrala docela necekane obratky(vuci platum), ale slysim roky, ze jsme specificky trh(cti debilove), tak asi cajk. Kdyby nebyla rakovina zadarmo, tak uz 3x zdrazila i ta :-D
ladisg
Junior

Odeslat příspěvekod jenik3 1. 2. 2024 19:17

Jen pro zajímavost jaká je alternativa k emtecku mini?
jenik3
Junior

Odeslat příspěvekod Letadlo 1. 2. 2024 20:20

Jen pro zajímavost jaká je alternativa k emtecku mini?

Alternativ je asi více, záleží na tom, co přesně chceš. Napadá mě třeba zde zmíněný Kaktus, Tesco Mobile, nebo různé šedivácké korunové tarify (ano, v roce 2024 stále existují). Ta TRZ nabídka Emtéčka byla taky prezentována jako "šedivácká".

Ono ani tak nejde o to, že by to bylo nějak extra drahé. Ano, výrazně to zdražilo oproti neveřejným nabídkám, ale pořád kdo využije tu službu VPN (a jen tu), tak je to stále dobrá nabídka. (Myšleno jednoduše získatelná.) Nicméně ty služby kolem jsou už trochu nesmysl. Především datové tarify. 2GB za 110 korun je prostě hodně když člověk může mít 10 GB u kaktusu za 125 korun. Volání a SMS, třeba Mega Emtéčko za 289 korun se nevyplatí v porovnání s akvizičním balíčkem Tesco Mobile. (Ale kvituji jim za to, že to nenazývají "neomezené"!)

Já jsem rodinu přetáhl k Emtéčku jako sekundární operátor v době, kdy dual SIM telefony nebyly běžné. Kdo měl tarif nebo závazek, nechal si to a volali jsme si přes Emtéčko navíc. No, ale dneska bychom potřebovali tripleSIM ještě na internetovou SIMku. Takže je to třeba trochu zredukovat. Navíc, jak jsem psal potřeby a použití se u lidí mění. BFU dneska visí na Vocasu, ne na SMSkách.
Naposledy upravil Letadlo dne 1. 2. 2024 20:27, celkově upraveno 1
Letadlo
Junior

Odeslat příspěvekod slavo963 1. 2. 2024 20:21

Na to odpoved asi neni, zalezi na co mini vyuzivas. Kdyz mas svoji emtecko socialni bublinu a hodne prevolas a smskujes zdarma, tak asi za 30 resp. po zdrazeni za 40kc nic lepsiho nenajdes...
na mobil. internet jsou lepsi nabidky jinde...

ja defakto pouzivam jenom net a prichozi hovory, par minut tel hovoru do jine site a zopar sms, platim kolem 140-150-160 tedka, to je hodne za prumer 1-1,5GB dat mesicne, nekolik krat v roce mam spotrebu jenom 500-700MB...To zdrazeni mne aspon donuti(konecne) k akci. Jak jsem psal, kdyby slo skudlit nevyuzite data do dalsich mesicu, asi jim zdrazeni odpustim a zustanu i kdyz by to byl ekonomicky nesmysl v porovnani s kaktusem...
slavo963
Junior

Odeslat příspěvekod ... 2. 2. 2024 01:05

Od emtecka jsem utekl ke kaktusu uz pred hodne moc lety. Dnes uz tam musi byt jen dinosauri.
:D
...
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lenny__ 2. 2. 2024 09:58

Pořád je tady ale jedna věc. Je to pořád naprosto nejvýhodnější řešení pro lidi co chtějí prostě naklikat nastavení, nastavit inkaso a dalších 10 let o tom neslyšet. Kaktus/Tesco je sice fajn, ale pro lidi co je nebaví každej měsíc chytat nějaký dobíjecí okýnka, nebo studovat forum, kde je chce zas Tesco ojebat a chtěli si proste na webu koupit tarif a mít pokoj je to dobrá volba.
Lenny__
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod slavo963 2. 2. 2024 11:41

to ano, nerozporuji a hlavne, kdyz se to vezme prakticky, rozdil usetreneho kila mesicne je mimo rozlisovaci schopnost...ale zde na foru jsme trochu mimo reprezentativni vzorku obyvatelstva a clovek se vice mene snazi najit nejlepsi pomer cost/benefit/vynalozene usili...a taky to musi byt trochu "konicek"...

-- 2. 2. 2024 11:57 --

Prechzel jste nekdo od emtecka, jakl to probiha?
Ted v unoru zacalo dalsi mesicni obdobi, kdyz prejdu napr v pulce mesice, vyfakturuji cely mesic, nebo vystavi fakturu na alikvotni cca polovicni platbu?
Asi to nema vyznam resit odstoupenim od smlouvy pro nesouhlas se zmenou podminek, protoze to nejspise by zrusili cislo?..
slavo963
Junior

Odeslat příspěvekod jenik3 2. 2. 2024 12:17

Formálně můžeš nesouhlas vyjádřit tím, že smlouvu ukončis a číslo se deaktivuje. Lepší je číslo přenést jinam, což je otázka tři dnů.
Přenos od emtecka proběhl standardně. V samoobsluze najdeš ten kód pro přenos čísla a ten dáš novému poskytovateli služeb. To je celé.
Naposledy upravil jenik3 dne 2. 2. 2024 12:18, celkově upraveno 1
jenik3
Junior

Odeslat příspěvekod Sibelius_cz 2. 2. 2024 12:17

Přecházel jsem od emtecka k o2, přechod byl klasicky, faktura byla jen za danou část z účtovacího období, kdy jsem byl u nich, jediný "problém" byl, že poslední fakturu automaticky nestáhli z inkasa a měla se platit převodem, což mi nikdo neřekl, nebylo to ani na faktuře a zjistil jsem to až z sms, kterou poslali, že dlužím (bylo to myslím 150 Kč) :)
Sibelius_cz
Junior

Odeslat příspěvekod Letadlo 2. 2. 2024 16:24

Lenny__ píše:Pořád je tady ale jedna věc. Je to pořád naprosto nejvýhodnější řešení pro lidi co chtějí prostě naklikat nastavení, nastavit inkaso a dalších 10 let o tom neslyšet. Kaktus/Tesco je sice fajn, ale pro lidi co je nebaví každej měsíc chytat nějaký dobíjecí okýnka, nebo studovat forum, kde je chce zas Tesco ojebat a chtěli si proste na webu koupit tarif a mít pokoj je to dobrá volba.

To je trošku hyperbola. Za poslední roky se Emtéčko ozvalo v průměru jednou ročně se změnou ceníku. Prostě dneska nic nejde mít ve stylu nastavit a zapomenout. Nehledě na fakt, že napsat si jednoduchého robota, co bude hlídat Dobíječku a automaticky dobije kredit v případě potřeby, to by nemuselo být tak složité. (U Teska by to bylo složitější kvůli akci na pokladně.) Ale všechno prostě člověk musí alespoň minimálně kontrolovat.

---

Teďka jsem ještě viděl nabídku (sranda)operátora COOP Mobil 5-Zdarma, kdy za 20 korun měsíčně umožní provolat 3000 minit měsíčně (asi třetina toho, co Emtéčko) na až 5 čísel pod jedním účtem. Je to nutné kombinovat s tarifem za korunu, kde je 50 korunové minimální plnění. (Takže provolat minimálně 30 korun ještě bokem.)

Člověk to prostě dneska musí spočítat. Ne jako na začátku, kdy Emtéčko byla absolutní bomba.
Letadlo
Junior

Odeslat příspěvekod hauzz 5. 2. 2024 10:37

Ale to i Tescomobile bylo na začátku pár let víc než použitelné, sám jsem s 2x kredit pořešil volání i internet pro mě za 2 kila, a pro rodinu taky každý po 2 stovkách. VPN po dobití, poFUP 200kbit... Na svojí dobu hodně dobrá nabídka. Pak když ještě dávali 50Kč zpět za dobíjení na pokladně...Jo pak začalo O2 utahovat šrouby a dnes je 30-denní bonus těžko utratitelný pro většinu lidí. Kaktus je spíš koníček, kdo chce tak si to trošku nastuduje a má bezkonkurenční ceny za jednotku čehokoli, s možností kupení nevyužitých jednotek do dalších 30-denních balíčků, s možností až třetinových cen. Jinak to Tesco akviziční se nemusí hlídat, pokud někomu stačí 6GB tak si nastaví automatické dobíjení z platební karty a nemusí nic řešit (vlastně z bonusu tam bude ještě+2GB takže celkem 8GB+Flat za 249).
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 5. 2. 2024 14:00

Přímá úhrada TescoMobile balíčku za 249Kč spárovanou platební kartou se taky považuje za dobití kreditu, při kterém vzniká bonusový kredit u SIM karet "2x více kreditu"?
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hauzz 6. 2. 2024 05:41

Při jakémkoliv dobití SIM 2x kredit je bonus. Tady se operovalo s dobitím na pokladně, kde navíc dávají -50kč bon na další dobití nebo nákup, takže reálně lze od druhého dobití mít za 250 Kč 600 celkový kredit a ze 300 bonusu lze mít 2x reset FUP po 2GB takže celkem 10GB. Navíc lze tímto způsobem hromadit klasický kredit a každý 6. měsíc se nemusí dobíjet, ten měsíc by bylo "jen" 6GB. Ale myslím že přímou úhradu balíčku bych nevybral, spíš automatické dobíjení kreditu (nebo jak se to jmenovalo). Ne ten DIGI tarif, tam nevím jestli je to považováno za dobití.
hauzz
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka