SAZKAmobil v síti Vodafone - obecná diskuze

O virtuálních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod 19740218 8. 3. 2017 08:20

Tak virtualove jit niz ani nemuzou, vzdyt musi sami platit, nekolik jich uz prece zkrachovalo.
19740218
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Letadlo 2. 4. 2017 22:28

Jde získat ČVOP i při nulovém kreditu? Zkoušel to někdo?
Letadlo
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 3. 4. 2017 07:17

U Sazky jsem to nezkoušel, ale u některých operátorů to jde.
Pokud máš někoho známého se Sazkamobilem, stačí převést v samoobsluze - karta dobíjení a převod mezi čísly - například 101 korun z jeho čísla na tvé. Zpátky mu vrátíš 100 korun a hned máš plus kredit a můžeš žádat o CVOP....
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod pj84 4. 4. 2017 22:59

Dotazoval jsem se na roaming dle nového ceníku.
A tohle mi odpověděli: Dobrý den, Petře, pokud se nacházíte v roamingové zóně 1, nezáleží do jakého státu voláte (zóna 1 až 3), stále voláte za uvedenou cenu u předplacené karty 2,50 Kč/min u paušálu 0,90 Kč/ min. V případě, že máte volné jednotky (minuty nebo SMS) v Balíčcích služeb, čerpají se i v zóně 1 z tohoto balíčku. SAZKAmobil

To tedy znamená, že pokud bych volal např. do Rwandy z ČR, přišla by mě minuta na 60 Kč, ale pokud tam budu volat např. z Rakouska, zaplatím jen 2,50 Kč za minutu (a díky balíčku ještě i méně). Tak to abych jezdil pořád k hranicím. :D
pj84
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 6. 4. 2017 12:00

Největší tuzemský virtuál (podle počtu aktivních čísel) bez majetkové účasti některého ze síťových operátorů Sazkamobil nabídne zákazníkům LTE od května

Více na: http://www.mobilmania.cz/bleskovky/inte ... fault.aspx
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod TrustNo1 6. 4. 2017 12:45

pj84: Domnívám se, že Ti odpověděli špatně, jelikož volání platí vždy v rámci dané zóny. Tzn., že Rwanda by při volání z Německa stála 60 Kč za min. (roamingové volání ze Zóny 1 do Zóny 3), z ČR ze sítě Sazkamobilu by cena byla taktéž 60 Kč (Region 4).

Jediná nesrovnalost /nevyváženost je v tom, že cena 2,50 /min. platí při volání z ČR jen do okolních států + Číny a Vietnamu, kdežto do ostatních států EU je volání z ČR za 10 Kč/min.

Naopak při roamingu platí cena 2,50 /min. z celé EU (logicky mimo domácí ČR) do celé EU.

Sazkamobil má také tu výhodu, že Švýcarsko bere v rámci zóny EU. Ostatně funguje v síti Vodafone a ten to tak má snad od začátku.
TrustNo1
Junior

Odeslat příspěvekod pj84 7. 4. 2017 19:39

Souhlasím s Vámi. Divné mi také připadá to, že kdybych volal z EU do zón 2 a 3 (nikoliv tedy do zóny 1), odečítaly by se mi volné jednotky z balíčku služeb. Ostatní operátoři mají při hovoru/SMS z EU do zón 2 a 3 tarifikaci, jako kdybych byl v té zóně 2, resp. 3. Takhle např. OpenCall při přechodu od Vodafonu k O2 zdražil SMS ze zóny 1 do zón 2 a 3 z 1 Kč na 10 Kč, resp. 15 Kč, i když se dušoval, že změnou mateřského operátora k žádnému zdražení nedochází. Nevím, jestli přijde následující formulace ze stránek SAZKAmobilu matoucí jen mně, když u základní sazby uvádějí toto:
"volání za minutu 2,50 Kč
SMS 1,50 Kč
Do všech sítí v ČR a v EU"
Já bych to pochopil tak, že za 2,50 volám po ČR i po celé EU (z ČR a ne z EU).

-- 7. 4. 2017 21:01 --

[quote="TrustNo1"]pj84: Domnívám se, že Ti odpověděli špatně, jelikož volání platí vždy v rámci dané zóny. Tzn., že Rwanda by při volání z Německa stála 60 Kč za min. (roamingové volání ze Zóny 1 do Zóny 3), z ČR ze sítě Sazkamobilu by cena byla taktéž 60 Kč (Region 4).

Tohle mi teď SAZKAmobil na Facebooku odpověděl: Dobrý večer Petře, spousta dotazů najednou, tak popořádku:o) Skutečně u nás, když voláte ze Zóny 1 (tedy z EU), tak je stejná cena kamkoli - ať už domů do ČR, do Německa, nebo do té Rwandy. Například Vodafone to má oddělené, ale my ne. Cena 2,50 Kč je skutečně do zmíněných 6 vybraných zemí. S balíčkem Moje země (za 79Kč) může jít dokonce až na 1,80 Kč/2,10 Kč. Pokud jste v roamingu, tak u nás navíc můžete své volání, ale i SMS čerpat z balíčku, který jste si koupil už doma. Proto naší SIM berte všude s sebou:o)
pj84
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wanted Joker 11. 4. 2017 20:55

Ahoj,

nevíte, jak tomuto mám rozumět?

Kód: Vybrat vše
Od 1.7.2017 je čerpání odměny za dobití možné pouze pro držitele SAZKA karty.

Je to uvedené u Odměna za dobití: INTERNET ZDARMA.

Kód: Vybrat vše
https://www.sazkamobil.cz/akce-podminky
Wanted Joker
Junior

Odeslat příspěvekod anonyni 11. 4. 2017 21:24

Princip Club Card TescoM, bez karty, žádná výhoda za dobití. Brzy mají spustit k tomu web.
anonyni

Odeslat příspěvekod Letadlo 12. 4. 2017 23:01

Nedávno jsem v samoobsluze objevil políčko "Úvodní kredit." Nevím, jak dlouho to tam je, nicméně si nepamatuji, když jsem se naposledy do webové samoobsluhy díval, že by to tam bylo. V obchodních podmínkách se o tomto kreditu píše, že má kratší platnost a že nejde zpětně vyplatit. Má ještě jiná omezení? (Jde z něho platit třetím stranám pomocí Premium SMS? V OP se o tom nic nepíše.)
Letadlo
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 12. 4. 2017 23:52

Mají to v otázkách a odpovědích - od dubna, když aktivuješ simku, tak kredit je tzv. úvodní. Platí 3 měsíce a nelze použít na prémiové služby. Pouze na volání,sms a internet. Nemám ale vyzkoušené osobně.
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Wanted Joker 6. 5. 2017 14:42

Jak je to s rychlostí po vyčerpaní 500MB za dobití 300 Kč? Jede dál pomalu nebo mě odstřihnou?
Wanted Joker
Junior

Odeslat příspěvekod sNOWu 6. 5. 2017 15:07

Volné MB je možné čerpat jeden měsíc od aktivace balíčku, nevyužitá data se nepřevádějí do dalších měsíců. Příklad: při aktivaci balíčku dne 2.5.
lze balíček využívat do 1.6. 23:59:59 hodin. Po překročení datového limitu (FUP) se rychlost sníží na 32 kbit/sekundu.

https://www.sazkamobil.cz/documents/301 ... 54fdaaf32d
sNOWu
Junior

Odeslat příspěvekod Mikka1 8. 5. 2017 01:12

Omlouvam se za hloupy dotaz. Pokud zacnu pouzivat SIM SazkaMobil, pujde mi mesic internet (jak to ma treba Mobil.cz) nebo si ho musim koupit?
Jedna se o SIM z vanocni akce za 75 Kc.
Dekuji za pripadnou odpoved.
Mikka1
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 8. 5. 2017 07:18

Půjde, 200MB plnou rychlostí, pak se zpomalí.
Když dáš simku do mobilu (nejlépe je ji aktivovat v tlačítkovém hloupém mobilu nebo mít vypnutá data), tak počkej na příchod smsek o aktivaci - mezi nimi bude i smska o internetu. A pak už simku můžeš normálně používat na internet....
Reku
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka