od pj84 7. 4. 2017 19:39
Souhlasím s Vámi. Divné mi také připadá to, že kdybych volal z EU do zón 2 a 3 (nikoliv tedy do zóny 1), odečítaly by se mi volné jednotky z balíčku služeb. Ostatní operátoři mají při hovoru/SMS z EU do zón 2 a 3 tarifikaci, jako kdybych byl v té zóně 2, resp. 3. Takhle např. OpenCall při přechodu od Vodafonu k O2 zdražil SMS ze zóny 1 do zón 2 a 3 z 1 Kč na 10 Kč, resp. 15 Kč, i když se dušoval, že změnou mateřského operátora k žádnému zdražení nedochází. Nevím, jestli přijde následující formulace ze stránek SAZKAmobilu matoucí jen mně, když u základní sazby uvádějí toto:
"volání za minutu 2,50 Kč
SMS 1,50 Kč
Do všech sítí v ČR a v EU"
Já bych to pochopil tak, že za 2,50 volám po ČR i po celé EU (z ČR a ne z EU).
-- 7. 4. 2017 21:01 --
[quote="TrustNo1"]pj84: Domnívám se, že Ti odpověděli špatně, jelikož volání platí vždy v rámci dané zóny. Tzn., že Rwanda by při volání z Německa stála 60 Kč za min. (roamingové volání ze Zóny 1 do Zóny 3), z ČR ze sítě Sazkamobilu by cena byla taktéž 60 Kč (Region 4).
Tohle mi teď SAZKAmobil na Facebooku odpověděl: Dobrý večer Petře, spousta dotazů najednou, tak popořádku:o) Skutečně u nás, když voláte ze Zóny 1 (tedy z EU), tak je stejná cena kamkoli - ať už domů do ČR, do Německa, nebo do té Rwandy. Například Vodafone to má oddělené, ale my ne. Cena 2,50 Kč je skutečně do zmíněných 6 vybraných zemí. S balíčkem Moje země (za 79Kč) může jít dokonce až na 1,80 Kč/2,10 Kč. Pokud jste v roamingu, tak u nás navíc můžete své volání, ale i SMS čerpat z balíčku, který jste si koupil už doma. Proto naší SIM berte všude s sebou:o)