od TescoMobile 1. 6. 2025 18:58
Takže jak se to vyvíjí s mojí e-sim za 50 Kč:
Cena 50 Kč.
Aktivace SIM (PIN 1234)
Přes PC jsem vlezl v prohlížeči do Sazka Samoobsluhy na základě dočasného hesla a nastavil heslo podle sebe
Aktivace 5 GB zdarma pomocí SMS
Za pár dní přišla SMS s nabídkou, že když si stáhnu mobilní appku a koupím jakýkoliv placený balíček, tak mi dají 100 Kč navíc (počkal jsem do dneška, aby byla v červnu útrata =/víc jak 150 Kč a SIM byla v losovačce)
Dnes teda koupený balíček 30 minut volání kamkoliv za 50 Kč, ihned byla připsáná slíbená odměna 100 Kč
Takže momentální stav - 200 Kč kréda, z 5 GB dat mi zbývá asi 3 GB, s aktivací dalšího balíčku dat 5 GB za krédo 200 Kč čekám, až tento první balíček 5 GB +- vysosám, abych nepřišel o data (+-3GB), protože jestli to správně chápu, tak nový balíček zruší a přepíše starší, když tak mě opravte a mám 30 minut volání kamkoliv
V plánu mám koupit další sim (asi e-sim, mobil může mít víc e-sim), doporučím sám sebe, dostanu dalších 10 GB dat a 100 Kč dalšího kréda (doporučený zákazník = 100 Kč a 10 GB dat ZDARMA).
Takže za 50 Kč to vypadá, že to bude 20 GB dat a 100 Kč kréda (za 100 Kč jde koupit balíček 1 GB nebo volání v Sazka mobilu na měsíc zdarma nebo 100 SMS nebo 50 minut (to stojí 80 Kč) a účast v losovačce.
Ještě je tam jedna záhadná věc, v datech v balíčkách úplně dole je balíček Bez Denního za 0 Kč a jde získat, co dělá nebo nedělá nevím. Aha takže to znamená toto :
Pokud právě nemáte aktivní žádný datový balíček a váš telefon se připojí k datům, naskočí vám služba Internet na den. Stojí 25 Kč/den a začne se účtovat pouze v případě, že data skutečně čerpáte. Pokud Internet na den nechcete, nastavte si prosím službu Bez denních dat. Zachováte si tím možnost nákupu dalšího datového balíčku, až o něj budete mít zájem. Služba Bez dat je pro zákazníky, kteří nechtějí čerpat data vůbec.
A asi úplně nejlepší postup je:
Mít ten balíček zdarma 5 GB, k tomu 200 Kč kréda, pak doporučit sám sebe (to udělat ideálně v momentě, kdy už mi moc dat z těch 5 GB nezbývá, protože nový balíček přepíše starý), tím to pak bude dalších 10 GB dat za doporučení a zbude 300 Kč kréda, za ty pak koupit balíček 10 GB dat, až bude 10 GB dat za doporučení už skoro spotřebovaný.
Takže v ideálním případě by mělo být za 50 Kč = 25 GB dat a 30 minut volání a losovačka.