SAZKAmobil v síti Vodafone - obecná diskuze

O virtuálních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod TescoMobile 20. 6. 2025 17:38

Šmejdi. Momentálně jasně nejlepší nabídka +20 GB za 50 Kč.
TescoMobile
Junior

Odeslat příspěvekod Letadlo 20. 6. 2025 23:05

Ono stejně to vypadá, že Vodafone začal Sazku zařezávat už dříve. Měli sice zajímavé akce jako třeba teďka tu se SIM kartou za padesát nebo internetový balíček pro nové aktivace, ale třeba mají již několik měsíců trvající technické problémy. Třeba přihlásit se do samoobsluhy je celkem horor. Buď to úplně nejde (ptá se to, zda je číslo opravdu v síti Sazka Mobilu), nebo se člověk nějak přihlásí, ale polovina informací a možností chybí (nenačte se).

A asi je to významnější počet zákazníků, co je lepší převést pod hlavní značku. Než třeba Oskarta, co se nechává vyhnít už deset let. (S vlastními technickými problémy, kdy se taky nejde přihlásit do samoobsluhy.)
Letadlo
Junior

Odeslat příspěvekod Fido 21. 6. 2025 12:10

Letadlo píše:Tak mi dneska přišel e-mail od Sazka Mobilu (zatím jenom pro pár čísel, další asi dojdou).

Převod telefonního čísla do Vodafonu
... Do Vodafonu přeneseme všechny aktivní předplacené karty a všechny neaktivní karty zakoupené od 1.1.2024....

Takže karty zakoupené (a aktivované) před tímto datem se převádět nebudou?
Fido
Junior

Odeslat příspěvekod zivan 21. 6. 2025 16:13

adolfino píše:No doporučit sám sebe nepujde určitě. Ale 2 čísla navzájem by šly, jenom jsem na to neměl koule. :D
Tak jsem zapojil po 29 dnech třetí číslo. A to poslední holt nikoho nedoporučí, no co, stane se howno. 8-)

Ja to se tremi cisly zkusil, vsechny aktivovane postupne behem cca 7 dnu, prvni pak po necelem mesici doporucilo druhe, druhe treti a treti to prvni. Na vsechny cisla jsem dostal 10GB za doporuceni.
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Letadlo 22. 6. 2025 18:00

Fido píše:Takže karty zakoupené (a aktivované) před tímto datem se převádět nebudou?

Hahaha, i ty vtipálku. Nejpravděpodobnější odpověď, co z Vodafonu dostaneš - pokud tě tedy nebudou ignorovat rovnou - je , že to psal nějaký "brigádník" neuvědomující si zákoutí a zákruty českého jazyka. Všechna upozornění mi přišla na čísla aktivní skoro od začátku SAZKA Mobilu, takže už nějakých deset a více let.

Je docela možné, že SIM karty vydané a prodané před nákupem Vodafonem už měly expiraci, takže je to passé. Teprve ty nové SIM vydané přímo Vodafonem už žádnou expiraci nemají.

Jinak, od této změny taky očekávám, že se zruší i některé výhody Sazky, jako je přenesení čísla na již aktivní SIM kartu, převod kreditu mezi čísly, současné výhody za dobití, slosování o ceny atd. Jednoznačně změna k horšímu.

-- 25. 6. 2025 23:38 --

A další hahaha je,že obě akce - jak tu se SIMkou za 50 korun, tak tu s 5 GB dat na uvítanou - prodloužili do 31. července 2025. Tedy do doby, kdy mi napsali, že moje čísla už budou u Vodafonu napřímo.

(Ale pořád jsem dostal ten e-mail jen pro první čísla.)
Letadlo
Junior

Odeslat příspěvekod Andrew_007 27. 6. 2025 14:22

Vazeny zakazniku,
znacka SAZKAmobil nyni konci, proto 29.07.2025 prevedeme Vase telefonni cislo primo do systemu Vodafone.
Prevodem Vaseho telefonního cisla pro vas prestanou platit podminky SAZKAmobilu a poskytovani sluzeb se bude nadale ridit Vseobecnymi podminkami, Cenikem a dalsimi podminkami poskytovani sluzeb Vodafonu.
Na https://tam.je/predsmluvniinformace najdete vsechny zakladni dokumenty.
Na https://tam.je/osobniudaje si pak muzete precist platne pravni predpisy a Informace o zpracovani osobnich udaju a ochrane soukromi, kterymi se ridime.
Telefonni cislo, sim karta, vyse kreditu i zakladni sazba za minutu hovoru a sms prevodem zustavaji stejne.
Více informaci najdete zde: https://bit.ly/migraceVodafone
Pro vice informaci kontaktujte prosim nasi Zakaznickou linku *11, nejpozdeji do 26.07.2025.
Dekujeme Vas SAZKAmobil

Ze SAZKAmobil bude Nová Oskarta od Vodafonu.
Ceník zde: https://res.cloudinary.com/sazkamobil/i ... _Cenik.pdf
Při zběžném porovnání např. ceny balíčků dat stejné jako stávající "v akci".
Oproti SAZKAmobil ale nebudou odměny za dobití (např. 150,-Kč navíc při dobití 400,-Kč).
"Žádný učený z nebe nespadl"
Andrew_007
Junior

Odeslat příspěvekod Letadlo 27. 6. 2025 23:43

To vypadá, jako by plánovali přenášet čísla postupně, což dává smysl. Ale také to vypadá, jako by to dělali na koleně za pochodu, což tedy vypadá dost neprofesionálně.

Z názvu "Nová Oskarta" tipuji, že hodlají zaříznout i značku současné Oskarty a všechno se to vrátí jako název předplacené karty přímo pod Vodafonem. Něco jako Twist u T-Mobilu. Ten ovšem po přechodu z Paegasu jako značka zůstal, u Vodníků si museli udělat kolečko. Asi si zkusím aktivovat jednu Oskartu, abzch viděl, zda a kdy mě převedou.

Odměny za dobití snad budou, ale budou až od 400 korun. (Píšou to na té přechodové stránce na webu Sazka Mobilu.)

Ale asi nebude převod kreditu a možnost převedení čísla na jíž aktivní SIM. (Alespoň o tom nikde nepíšou.)

Cenou útěchy by taky mohlo být, že při převodu dojde k resetu balíčku. Což by se mohlo týkat i balíčků 5 GB za aktivaci SIM a 10 GB za doporučení.
Letadlo
Junior

Odeslat příspěvekod adolfino 28. 6. 2025 12:22

Si myslím,že starou oskartu nezaříznou, mě to z toho tedy nevyplývá. A reset balíčků? Naivní představa, ale bylo by to příjemné. :D
adolfino
Junior

Odeslat příspěvekod Letadlo 28. 6. 2025 13:44

Jakože budou mít starou Oskartu s ceníkem a internetovou administrací na stránkách https://www.oskarta.cz/ a Novou Oskartu (s velkým N, jak to sami na stránkách SAZKAMobilu prezentují) s vlastním ceníkem a administrací v Můj Vodafone na stránkách Vodafonu? No, možné to je a z ničeho nevyplývá, že to tak nebude. Ale dle mého názoru by to v tom byl guláš a zákazníkům by se to pletlo, tak spíš čekám, že Oskartu převedou na Novou Oskartu také. (A bude to jako další typ mezi "Edice Volej" a "Zlatá karta".)

A reset balíčků přímo zmiňují na migrační stránce:

Jak je to s nevyčerpanými balíčky?
S převodem do Vodafonu Vám aktivujeme balíček, který jste využívali u SAZKAmobilu. Balíček bude mít platnost 30 dní a dostanete všechny jednotky, které obsahuje. Současně Vám jednorázově navýšíme jeho objem. A to i v případě, že jste již nějaké jednotky využili u SAZKAmobilu. Balíček Vám aktivujeme zdarma. Pokud máte aktivní opakující se balíček, původní nastavení zůstane zachováno bez navýšení objemu.
Letadlo
Junior

Odeslat příspěvekod adolfino 28. 6. 2025 14:24

Ale jo, možná to bude i tak, jak píšeš. Já mám původní Oskartu jen jako parkovací, původně bylo to číslo s tarifem Odepiš. Jen ji jednou za půl roku dobiju, už se mi nastřádaly cca 2000,- kreditu, občas si koupím měsíční data, když mi nestačí ty na hlavím čísle. Tak přemýšlím, že to číslo přenesu a nechám si vyplatit kredit. Doufám, že s tím nejsou problémy.
No a teď, jak jsou ty akce SIM za 50,- a 5GB zdarma a 10GB za doporučení, tak používám na data právě Sazku. Kdyby mi zresetily i tyto bonusbalíčky, to by bylo prima :love:

Mimochodem, akce SIM za 50,- a 5GB zdarma bylo prodlouženo do konce července.
10GB za doporučení zatím bohužel ne, ofiko končí 30. 6.

-- 28. 6. 2025 14:27 --

Aha, teď koukám, že už jsi to psal taky... :-D

-- 28. 6. 2025 14:39 --

A ještě jedna věc, teprv teďka podrobně studuju ceník nové oskarty, a v záhlaví hned první tabuky vidím "Základní sazba OSKARTA 2.0", takže buď je to nějaký neopravený pracovní název a nebo fakt dojde ke sloučení obou oskaret do Oskarty 2.0
adolfino
Junior

Odeslat příspěvekod Letadlo 1. 7. 2025 14:08

Včera mi PPL přivezlo další SIM karty SAZKY, tak jsem se jal jednu aktivovat, ať se tedy ještě můžu doporučit v limitu platnosti akce. No, aktivace zavoláním na číslo se večer nepovedla a aktivační SMS přišla až dnes ráno. A při odeslání SMS ve tvaru „MGM9místné číslo“ už to psalo, že daný formát MGM je neznámý. Nicméně, po přihlášení se do samoobsluhy šlo v sekci Odměny zadat číslo doporučující osoby a datový balíček se na daném čísle aktivoval a kredit přičetl.

Takže můžu potvrdit, že akce s doporučením také běží, minimálně ještě dnes, 1. července 2025.

(Vtipné je, že na to doporučující číslo poslali SMS o znovuobnovení datových přenosů na základě požadavku zákazníka - i když čistě prakticky daný zákazník žádný takový požadavek neučinil.)

A ještě jedna věc, teprv teďka podrobně studuju ceník nové oskarty, a v záhlaví hned první tabuky vidím "Základní sazba OSKARTA 2.0", takže buď je to nějaký neopravený pracovní název a nebo fakt dojde ke sloučení obou oskaret do Oskarty 2.0

Osobně si myslím, že nějaký střední šéf ve Vodafonu dostal úkol převést čísla Sazky napřímo, tak si to prostě tak nějak šolíchá. Že neměli nějaký jasný, předem připravený plán. Možná je napadlo, že značka Oskarty je známější a hlavně přímo patří Vodafonu, že si ji nemusejí pronajímat od Sazky. (Což určitě taky hrálo roli při rozhodování.)

Obecně Vodafon přistupoval ke svým značkám a nevirtuálním operátorům o hodně laxněji než T-Mobile s Mobil.CZ a Kaktusem nebo O2 s Bleskem.
Naposledy upravil Letadlo dne 1. 7. 2025 16:58, celkově upraveno 1
Letadlo
Junior

Odeslat příspěvekod ze.us 1. 7. 2025 14:18

Letadlo píše:minimálně ještě dnes, 1. srpna 2025

Neposles mi cisla Sportky ze stredy 30.7.2025, kdyz uz umis cestovat casem?
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Letadlo 1. 7. 2025 17:02

Na stránkách Sazka Mobilu, v sekci Odměny a výhry je stále dostupný odkaz na Odměnu za doporučení se stejným textem. Jenom odkaz na úplné podmínky na https://www.sazkamobil.cz/akce/doporucte-sazkamobil-600kc-10gb již nikam nevede.

ze.us píše:Neposles mi cisla Sportky ze stredy 30.7.2025, kdyz uz umis cestovat casem?

To nepotřebuješ. Evidentně máš fajnovou rachotu a dostáváš těžký love za každý příspěvek.
Letadlo
Junior

Odeslat příspěvekod dakre 2. 7. 2025 09:42

Tak jsem tu Odměnu za doporučení schválně dnes zkusil přes samoobsluhu a na čísle, které jsem uvedl jako doporučující přistálo 29,99 Kč a 10GB.
dakre
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka