Motorola, odemykání displeje.

O mobilních telefonech značek Lenovo i Motorola

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Hawr 5. 9. 2024 10:47

Mám Motorolu Edge 30. Jako odemčení displeje mám nastaven otisk prstu. Ale asi tak jednou za dva dny po mě chce mobil PIN. Prý, z bezpečnostních důvodů zadejte PIN. Jednou mi tohle udělal při příchozím hovoru. Chtěl PIN. Nikde v nastavení jsem nenašel jak to vypnout. Ale hlavně se chci zeptat, jestli je to u Motoroly normální? Je to moje první Motorola.
Hawr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vormen 5. 9. 2024 11:15

Vypnout to nejde a je to normální u všech androidů.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 5. 9. 2024 11:31

zruš zámek displeje, otisk prstu a pak žádný PIN nebudeš nikdy zadávat
Marantz 1060, Yamaha AX-900, Yamaha AVX-500, Marantz CD67, Harman/Kardon HD750, Kenwood GE- 7030, Cabasse MT32 Alderney, Focal JMLab Chorus 707
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod r34ktor 5. 9. 2024 11:39

Vyžádání pinu po určité době v závislosti na síle použitého zabezpečení je bezpečnostní politika zavedená Googlem v Androidu 9. Viz https://source.android.com/docs/securit ... ic/measure.

Nick Cave píše:zruš zámek displeje, otisk prstu a pak žádný PIN nebudeš nikdy zadávat

V telefonu má člověk obvykle hromadu osobních dat. Používat ho nezabezpečený je nesmyslný hazard.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Junior

Odeslat příspěvekod Hawr 5. 9. 2024 12:31

Díky,to jsem nevěděl. Ve svém okolí mám pouze uživatele iPhonů a starších Androidů. Sám jsem měl před současnou Motorolou mobil s Androidem 8.
Hawr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 5. 9. 2024 12:38

r34ktor píše:V telefonu má člověk obvykle hromadu osobních dat. Používat ho nezabezpečený je nesmyslný hazard.

zámek displeje, otisk prstu a PIN jsem nikdy nepoužíval na žádném smartphone, a nemyslím, že bych byl nějak ohrožen z bezpečnostního hlediska, stačí jej prostě nenechávat bez dozoru 8-)
Marantz 1060, Yamaha AX-900, Yamaha AVX-500, Marantz CD67, Harman/Kardon HD750, Kenwood GE- 7030, Cabasse MT32 Alderney, Focal JMLab Chorus 707
Nick Cave
Moderátor