Lenovo Vibe K5 Note - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Lenovo i Motorola

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod FoFIkCZ 15. 8. 2016 08:03

pred par dny jsem si poridil tenhle telefon a jsem nemile prekvapen fotoaparatem

je spousta recenzi a informaci o strevech tohohle telefonu, ktere se dost rozchazeji, nekde pisou digitalni stabilizace obrazu, ale muj dojem pri foceni napr. deti jak si dovadeji na hristi nebo jinych pohyblivych objektu je opravdu bidny, postavy nebo predmety vypadaji jako duchove ( rozmazle ), nejblizsi objekty mirne mazle, vzdalenejsi naopak pekne ... co se ale statickych snimku tyce, jsou vysledky opravdu pekne ( verne podani barev, atd )

chtel bych vedet, jestli je to proste fakt a takhle to proste foti, nebo muze byt problem s mym telefonem

mam verzi s 3GB operacni pameti a 32GB ulozneho prostoru se cteckou otisku prstu

a dalsi vec, na kterou jsem narazil ... pri vyberu funkci ctecky, nefunguje jak pri poklepu nebo pridrzeni prstu funkce vypnuti ( chapu jako umaceni telefonu )
FoFIkCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 11. 9. 2016 06:46

Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod šulda 11. 9. 2016 14:51

Řekl bych že autor tématu není blb a na začátku píše že "je spousta recenzi atd." Předpokládám tedy že hledá zkušenosti od uživatelů a ten odkaz je mu k ničemu. Nebo se pletu?
šulda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 11. 9. 2016 15:19

Vzhledem k tomu, že je téma založeno před měsícem a dosud nikdo neodpověděl, tak si tohle Lenovo právě kvůli foťáku asi nikdo nepořídí.. Recenze jsou dosud 3, všechny SK, u nás nevyšla ani jedna
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod šulda 11. 9. 2016 15:25

Ehm, jen sem reagoval na to že autor nehledá žádné recenze ale zkušenosti přímo od uživatelů kteří ten telefon vlastní.
šulda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod FoFIkCZ 12. 9. 2016 07:43

nechce se mi verit, ze ho v nasich koncinach nikdo nema ... a ano, nehledam recenze, tech jsem cetl spoustu a prave o fotaku se mluvi kladne ... takze spis hledam, jestli nemam jen vadu u sebe, na zaklade zkusenosti jinych, kteri tento telefon maji
FoFIkCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 12. 9. 2016 07:53

Zkus hard reset, jestli se tohle třeba nezlepší, nainstaluj si lepší aplikaci fotoaparátu, Open Camera nebo Camera FV-5
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod pethla 15. 10. 2016 18:55

Ahoj,pořídil jsem si Lenovo K5 note se čtečkou a 32GB pamětí.Používám i fotoaparát a není to tak špatný jak se píše.Aplikace Open Camera nebo Camera ZOOM jsou super,ale i aplikace telefonu není špatná.Používám 2sim a paměť stále stačí.Jinak má OTG.Vydrží dva dny v pohodě.Pokud nehraji hry a nejsem stále na netu.Jinak wifi ani GPS nevypínám.Stále zapnuté.Jsem spokojen. :-)
pethla
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 15. 10. 2016 20:13

Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Kalanis 16. 10. 2016 09:47

pohyblivé objekty - mázlé

to je uplně jednoduchý vysvětlení, pokud fotíš v horších světelných podmínkách, předpokládám na automatiku, tak je potřeba delší čas na zhotovení snímku, aby se vyrovnala expozice. Zkus to za čistýho dne venku a bude to bez problémů. Žel trojkombinace ISO-čas-clona platí i u telefonů, kde člověk musí počítat s trošku jinou odezvou než např u zrcadlovek a manuálního nastavení
Užívej si každého dne tak, jako by to byl tvůj poslední
Kalanis
Junior

Odeslat příspěvekod petrcermak262 16. 10. 2016 10:39

Mám tento telefon, a dle popisu si myslím, že je to rukama :-) Jo je hodně citlivej, ale kterej není. Mobily nejsou foťáky a já osobně z vlastní zkušenosti nevidím rozdíl mezi iphonem 5c a lenovo vibe k 5 note.
petrcermak262
Junior

Odeslat příspěvekod hadasek 20. 12. 2016 19:03

No, já ho přítelkyni koupil před 14 dny a včera jí přestal fungovat mikrofon při normálním volání. Funguje to pouze při hlasitém odposlechu. Žádná aktualizace v té době neproběhla a restart nepomohl.

A jak tak čtu na zahraničních fórech, není to ojedinělý problém.

Takže telefon za tu cenu celkem solidní, ale kvalita ala Čína a dnešní produkty Lenova...
Samsung Galaxy S4 - White
hadasek
Junior

Odeslat příspěvekod DrCaves 12. 1. 2017 17:05

Já bych měl problém, že telefon tak nějak nestíhá... pořídil jsem si ho před necelými 2 týdny a od nainstalování zlobí facebook - neustále se zasekává s hláškou
"Aplikace Facebook nereaguje. Chcete ji ukončit?
-HLÁŠENÍ -POČKAT -OK"

a když náhodou reaguje, tak reakční doba je strašidelná. Občas se zaseknou i jiné aplikace.

Má někdo podobné zkušenosti?
DrCaves
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod _Rocco_ 12. 1. 2017 18:36

To snad bude kus od kusu. Mel sem ho mesic a zadny problem. Ve fotaku je dobre si zapnout aretaci.
_Rocco_
Junior

Odeslat příspěvekod Baf13 12. 1. 2017 20:36

V první řadě bych zkusil hard reset.
Baf13
Junior

Další stránka