Telefon mám teprve pár hodin, tedy jen první dojmy.
Opravdu výborný displej, bohužel není chráněn žádnou Gorilou. Pravděpodobně tu bude nějaká čínská obdoba, či spíše v to doufám.
(podobně to měl myslím i Huawei Nova, ten původní, první generace). Velmi rychlé nabíjení, kdo nezažil, nepochopí můj úžas. Z 36% nabito na 100% za 24 minut, přičemž třeba z 36% na 54% se nabíjel 5 minut. Zdá se mi, že není úplně dobře vychytané GPS, počasí mi ukazuje adresu u kus dál, možná podle vysílače operátora, což by totiž souhlasilo. I další adresu kterou mi ukazoval byla adresa v místě vysílače. A mám nastaveno Přesné, podotýkám. Problém s polohou jsem měl i u hodinek, GPS šla nastavit až po restartu telefonu. Baterie drží, nijak výrazně nepadá, ač pouze 4020mAh tak nejspíš funguje výborná optimalizace. Mobil velmi pěkně chytá signál, ač bydlím na hranici 5G signálu, celkem často se k němu připojuje, leč častěji je LTE (ale to je dáno lokalitou). Čtečka funguje na výbornou, rychlá a spolehlivá. V telefonu jsem nenašel žádné použitelné vyzvánění, klasický tón telefonu tu není vůbec. Fotoaparát co jsem narychlo vyzkoušel průměrný, za dobrého světla dobrý, se ztrátou světla ale padá na poměry dnešních mobilů kvalita více než bych čekal.
Jinak se zdá že všechno funguje na výbornou. Skvělá je hlavně velikost a nabíjení. Tak snad to byla dobrá koupě.
Edit.: Jak prosím vynutím 64Mpix foťák? Ano, v nastavení se rozlišuje podle poměru stran, ty mají různé konečné rozlišení, tak to má dneska většina výrobců. Ovšem vždy mi píše buď 16, 12 nebo 9 Mpix, jak ale vynutím to 64Mpix? Nedává asi velkou logiku ho používat, ale chci ho vyzkoušet, otestovat a pak se s klidem vrátit k 16Mpix. Ačkoli na výřez by se občas možná mohlo hodit i to maximální.