Motorola G52 4/128 Charocal Grey, používám druhý den a zatím velká spokojenost, tak jako zatím s každou Motorolou.
https://photos.app.goo.gl/B1YQ5cXeSTnwqag58Po prvním zapnutí se instalovalo několik updatů (Telefon výrobce představil někdy v dubnu 2022) takže jsem s tím strávil téměř hodinu.
Poslední update jsou bezpečnostní záplaty k leden 2023.
Telefon má jako většina modelů střední třídy zajištěn jeden update systému, takže brzy dostane Android 13 a dva roky bezpečnostních aktualizací, což znamená že poslední dostane a podpora skončí začátkem roku 2024.
Zde je recenze na Mobilenet, vesměs s ní souhlasím až na zasekávání systému, nic takového se u mě neděje.
https://mobilenet.cz/clanky/recenze-motorola-moto-g52-hlavnim-tahakem-je-amoled-46416
Myslím že 4 tisíce, za které se dneska verze 4/128GB prodává, je výborná cena.
Obdobný a HW prakticky totožný Xiaomi RedmiNote 11 se prodává o něco dráž.
Výrobce neuvádí typ použitého skla, ale podle recenzí by to mělo být sklo typu Panda Glass, což je levnější čínská obdoba amerického Corning Gorilla Glass 3, se stejnými vlastnostmi.
Tvrzené sklo ani fólií jsem zatím nedával, to až později.
S Pandou mám zkušenosti z bývalé Motoroly G8 Power a ani po roce nebyly na displeji žádné škrábance.
-- 26. 3. 2023 06:26 --Po víc jak 20dnech jsem s G52 opravdu hodně ale hodně spokojený.
Ten telefon je prostě radost používat.
Výdrž baterie do 2dnu když jej aktivně používám včetně dat a WiFi (hry až na pár logických nehraji), nabíjení rychle a tak akorát jak pro uživatele tak pro životnost článku výkonem 33W.
Nabízím když je kapacita nejčastěji kolem 40-50% někdy při 30 ale nikdy nenechám hluboce vybíjet a ani se nedostanu pod 20%.
Nabízím nejčastěji na 80-85% ale někdy zapomenu a nabíjí na 100.
Nějak neřeším doporučované rozmezí 20-80% které je pro životnost článku nejlepší.
Současným Li-On a Li-Pol škodí především hluboké vybíjení pod 10% k 0 ale nabíjení na 100% snižuje počet nabíjecích cyklů, tedy zkracuje tak životnost článku, cykl 20-80 je lepší jak 20-100% a snad se ani nepočítá jako cykl úplný.
Vzhledem k tomu že je to telefon za 4k paměťová varianta 4GB RAM/128GB ROM a podpora výrobce je jedna aktualizace aOS a dva roky bezpečnostních aktualizací, myslím že dřív než začne baterie ztrácet kapacitu, pořídím telefon jiný.
Minulý týden jsme s přítelkyní kupovali nivy telefon její mamince které je mírně přes 80-let.
Měla nějaké Lenovo A20xx s 1GB RAM a snad 8GB ROM a 4" displejem a ten už je dneska out....telefon byl nechutně pomalý, baterie ztezi jeden den a více aplikací už pořádně nefungovalo nebo některé přestanou viz WhatsApp a aOS 5 (možná tam byla 4.4 už nevím)
Telefon jsem ji zprovoznil nainstaloval aplikace které používala dřív, včetně moje léky, pár her Kris kros, Tetris a ještě něco a je s ním velmi spokojená.
Není náročná telefon má primárně na volání,SMS, WhatsApp a především fotky protože často jezdí na výlety.
Rozhodovali jsme se mezi jednou Motorolou myslím že G31 za 3.7 a Xiaomi Redmi note 11
Vyhrál to nakonec note 11 ač bych ji nejraději koupil tu Motorolu, protože sám MIUI vůbec nemusím a už vůbec když mi nadstavba a funkce pořád něco kontrolují, vylepšují a do všeho kecaji a také....při nastavování v menu celkem hodně reklam u určitých voleb (pry to jde nějak vypnout snad)
Tohke se ale týkalo jen nastavení pro používáni už ne a ji která telefonům a technice vůbec nerozumím, je to opravdu Jedno.
Jinak musím říct že aktuální MIUI je fajn a trochu stoupl v mých očích a neměl bych problém s ním telefon používat,výrobce na něm hodně zapracoval.
Má tedy Note 11 za 3.9, Moje G52 stala stejné parametry prakticky totožné až na úložiště ROM které má 128 namísto 64 GB.
Hlavní důvod proč vyhrálo Xiaomi oproti G31 byl ten že Motorola na celkem nízký max jas displeje a to 400nits a to je fakt málo ...G52 a Note 11 mají téměř dvojnásobek
-- 28. 3. 2023 19:03 --Měl bych dotaz na zdejší zběhlé uživatele a třeba přímo na tebe Nicku Cave.
Jak je to s tím nabíjením?
Všude se doporučuje udržovat baterie mezi 20-80%, zmíněné dodržuji, málokdy se mi povede zapomenout a nechat nabít na 100, nejčastěji odpojují nabíječku při 80-85%
Dokonce mám i aplikaci z GP s názvem "Upozornění na nabití baterie" viz tady
https://play.google.com/store/apps/deta ... Managementkterá mi při nastavené hranici 80 po nastavení (možnosti personalizace jsou u ní opravdu bohaté) dokola přehrává zvolený tón nebo hudbu, dokud to křížkem nezruším a nebo nabíječku sám neodpojím.
Tahle a další Motoroly má asi dvě funkce v nastavení baterie s názvy "Ochrana proti nadměrnému nabíjení" a "Optimalizované nabíjení" obě mám zapnuté takže bych se o nabíjení nemusel teoreticky vůbec starat s neřešit, jen si nejsem jistý jak spolehlivě ty funkce pracují.
Navíc nevím ale aplikace která by nabíjení při 80-85% natvrdo zastavila patrně ani neexistuje.
Mám se tím vůbec zabývat nebo nechat plavat?
Motoroly od střední po nejvyšší třídu mají nárok na 1 update OS a 2 roky bezpečnostních aktualizací,nejvyšší modely možná o něco více.
Telefon byl představen loni takže je zhruba v půlce, na aOS 13 zatím čekám bezpečnostní záplaty chodí jak mají, poslední přišla nedávno a je datována k 1.brezen 2023
Beru to tak že po dvou letech je telefon co se týká podpory odepsany, stal 4k tak jestli má vůbec cenu baterií řešit a nenabíjet se zapnutými optimalizacemi normálně na 100
-- 28. 3. 2023 19:07 --Pár screenshotů
https://photos.app.goo.gl/dMohSLzUqDTxXdbW9