Motorola G51 5G - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Lenovo i Motorola

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod chellko 14. 4. 2023 07:44

BukCZ: Prečo by nešiel zdieľať internet cez USB sieťovku z mobilu do PC alebo routra ;-)

V A12 alebo A13 to bežné takto robím bud priamo usb c sieťovkou alebo cez otg v usb c redukciu na sieťovku usb a-ckovu
chellko
Junior

Odeslat příspěvekod radim 14. 4. 2023 08:13

Michal píše:Na vyúčtování od T-mobile mám za minulý měsíc přenos přes mobil 950 GB dat na neomezeném tarifu a platil jsem za to 510 Kč. Je to pálka?

To není. A rychlost? Taky bez omezení? Tak to je pak slušné. Otázka je, jestli je to běžně dostupný tarif.
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Michal 14. 4. 2023 08:29

Běžně dostupný tarif s 50% slevou, kterou dají každému. Bez omezení rychlosti i dat. Rychlost jejich pseudo 5G+4G v místech, kde se pohybuji je 100-250 MBit/s. Pro mě tedy lepší než platit 300 za 100 GB na Datamánii, co ani nepustí do 5G.
Michal
Junior

Odeslat příspěvekod radim 14. 4. 2023 08:34

Tak to je pěkná nabídka, to jsem netušil, bo jsem se o to nikdy nezajímal. Dobré vědět.
Akorát je asi mobil furt v nabíječce, ne? To musí být docela záhul, udělat tera na mobilu.
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 14. 4. 2023 08:54

Michal píše:Nevím jak u téhle Motoroly, ale u novějších Samsungů řady A a S sdílení připojení z mobilu přes RJ45 funguje bez problémů, implementováno od Androidu 11. Sám používám už půl roku. V nastavení/připojení/mobilní hotspot a sdílení najdeš položku Sdílení připojení přes Ethernet. Stačí k mobilu připojit adaptér USB/RJ45, zapnout v menu a zapojit do routeru. Pokud má adaptér i Power delivery, pak se po připojení na nabíječku nebo powerbanku mobil současně i nabíjí.

Hledal jsem, jestli to umí i tahle Motorola, našel jsem jen, že ta položka v menu je, ale bylo by to třeba vyzkoušet, protože třeba u mobilu T Phone je sice ethernet tethering v menu, ale čínský soudruzi jaksi pozapomněli doplnit do kernelu ovladače, takže mobil adaptér nevidí, smůla. S operátorem to nemělo cenu řešit, protože za prvé neví co to je ethernet tethering a za druhé je to uráží. U některých značek MT pak funguje sdílení netu přes RJ45 adaptér, ale neumí současně i nabíjet. Ale jak píšu, u Samsungů naprosto bez problému funkční.

Jj je to tam, teď už jen potřebujeme, aby to někdo vyzkoušel. :D

Do této chvíle prodáno v nové akci +- 1 130 kusů G51 5G :D

-- 14. 4. 2023 13:13 --

Kamoš vymyslel, že si ho koupí a bude ho používat jako navigaci na motorce, má na řídítka takový šikovný držák, nechce tam dávat Samsung A52s :D Tak proč ne, kompas to má, velký displej taky, tak to bude asi na pohodu.
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod bodyczech 14. 4. 2023 12:43

Přesně to samé mě napadlo, skoro 7" navigace do starého auta... -:)
bodyczech
Junior

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 14. 4. 2023 14:11

Skladem na e shopu 1 kus, končíme, fajront :D

-- 14. 4. 2023 15:36 --

Tak buď teď lidi stornovali pár objednávek a nebo O2 vybalil další paletu, už je zase víc jak 5 ks skladem :D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 14. 4. 2023 17:23

Zatím prodáno 1 900 kusů :D Kolik toho asi mají ? Na Valentýna měli 800 kusů jenom. :D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod polda 14. 4. 2023 17:49

Datum výroby 13-3-2023
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod octr 14. 4. 2023 21:04

Nojo ale čipset Snap480, není to už moc starý? Vždyť já mám v mobilu čipset Snap888 a i ten je už dva roky starý.

Podporuje ten mobil více uživatelských účtů? Tedy aby ho mohlo používat více uživatelů, každý pod svÿm uživatelským profilem?

https://support.google.com/android/answer/2865483?hl=cs
Naposledy upravil octr dne 14. 4. 2023 21:24, celkově upraveno 2
octr
osobne

Odeslat příspěvekod Policak 14. 4. 2023 21:22

Podporuje.
Policak
Junior

Odeslat příspěvekod octr 14. 4. 2023 21:25

Dík. A co automatické nahrávání hovorů? Podporuje to také?
octr
osobne

Odeslat příspěvekod Policak 14. 4. 2023 21:27

Podporuje.
Policak
Junior

Odeslat příspěvekod octr 14. 4. 2023 21:36

Dík, tak to je zajímavý mobil za tu poloviční cenu.

I když tam píší: "V eshopu je AKCE 1+1 vyprodaná!", tak mi to šlo v eshopu normálně objednat a zaplatit online. Bude to mobil do terénu a nepohody. Škoda že nemá eSIM. Doufám, že ten druhý na aukru prodám.

Má to obdržet i Android 13?
octr
osobne

Předchozí stránkaDalší stránka