Motorola G51 5G - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Lenovo i Motorola

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod 5uch 20. 4. 2023 01:24

Hele, já beru, že tvé zdůvodnění má nějakou logiku (v rámci rétoriky a marketingového pojetí akce). Ale fakticky vede k možné interpretaci, že jeden nový telefon v nákupním košíku má v reklamačním řízení absurdní hodnotu koruna (tedy že na něj prakticky záruka není). Což nedává smysl. A navíc - prodejci to může být jedno, ten na ten telefon má obecný servisní záruční kontrakt - úplně stejný jako na ten, co prodává za plnou cenu.

Nevím, jak má tohle o2 ošetřené v podmínkách akce nebo všeobecných podmínkách a nechce se mi to hledat. Ale tipuji, že ČOI by se něco takového u nového zboží nelíbilo, že přistoupením k podmínkám akce se člověk vzdává práva na reklamaci.
Na něco takového by se dalo přijmout jen tehdy, kdyby se ten druhý telefon avizoval jako "použitý, rozbitý, na součástky".

IMHO je velký rozdíl mít telefon v ceníku za korunu... nebo ho tam mít za plnou cenu a mít nějakou akci, kde za splnění dalších podmínek akce získám slevu z té ceníkové ceny.

A mimochodem... dříve se běžně u operátorů dávaly telefony "za korunu ke smlouvě". Tam asi taky nešlo zrušit takovou "cenou" záruku, nebo ano?

Ale nechme to už tomu koňovi.
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 20. 4. 2023 06:01

A co se vlastně stalo, když někdo reklamoval telefon, co dostal za 1 Kč ke smlouvě a nešel opravit a ani už mu nemohli dát jinej, páč se už neprodával ? Zažil někdo takovou situejšn ? :D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod jiproko 20. 4. 2023 06:24

Dají ti od stejné značky za přibližně stejnou cenu..
Xiaomi 15
jiproko
Junior

Odeslat příspěvekod janekjankovatej 20. 4. 2023 06:45

Telelefon koupen na aukru (na bazoši nic v okolí) 2650 Kč kopie faktury k tomu a ty 2 roky záruky jsou samozdřejmě na oba telefony a při slušném zacházení 2 roky vydrží 85% telefonů
janekjankovatej
Junior

Odeslat příspěvekod szantus 20. 4. 2023 08:10

To: Ředitel ČTÚ - dříve (když ještě běžně fungovali dotace na telefon - tzn. byl za 1,- Kč), tak se zákazníkovi zohlednila nedotovaná cena v době pořízení a dostal / pokud souhlasil - na výběr nový mobil ve stejné cenové hladině nedotované ceny...
Otázka zda to tak půjde i dnes (z mojí "staré gardy" již nikdo nedělá na operátorských prodejnách, takže pak jedině příklad z aktuální praxe).
V mobilní branži od roku 1997 - můj první: Ericsson GA628, pak dlouhá řada...
Nyní Samsung S24 - 8/256GB, Google Pixel 8a , iPad Mini Cellular (2021),Motorola G54 Power E., Win 10 PC/Win 11 NTB.
szantus
Junior

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 20. 4. 2023 10:03

Tak uvidíme no, jak to dopadne, když se nakej kousek pokazí. Necháme se překvapit.

Zajímavé je, že po skončení akce už je prodaných dalších 150 kusů. :D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod Nick Cave 20. 4. 2023 10:55

Ředitel ČTÚ píše:Zajímavé je, že po skončení akce už je prodaných dalších 150 kusů. :D

cože, 150ks za plnou cenu 1ks=4601kč?? :D
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 20. 4. 2023 12:39

Tak ne všichni hejlové jsou plně informováni. Sem tam zabrousí na prodejny O2 i takový kořen, který nemá vůbec páru o akčních prodejích G51 5G. :D
Naposledy upravil Ředitel ČTÚ dne 20. 4. 2023 12:59, celkově upraveno 1
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod Nick Cave 20. 4. 2023 12:43

anebo to bylo proto, že se nějak ještě zaúčtovaly objednávky z té akce? protože se mi nechce věřit, že jsou lidi tak nevzdělaní :D
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod jiproko 20. 4. 2023 12:57

A co rezervace na prodejnách, platí 3 Dny,, :-)
Xiaomi 15
jiproko
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 20. 4. 2023 13:28

podle mě jde o objednávky ještě z té akce, protože za plnou cenu by si ten telefon nikdo nekoupil, když jsou do 5-6tis. lepší Motoroly
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod myšpulín 20. 4. 2023 13:51

Vždyť to mohou být i nákupy za zvýhodněnou cenu k tarifům, speciální nabídky v O2 radostech apod.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 20. 4. 2023 15:25

Asi před půl hodinou jsem se díval a bylo na počitadle prodaných 11 999 kusů a teď za 30 minut už je 12 004, takže furt se prodává. :D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod janekjankovatej 20. 4. 2023 16:06

Prosím dotaz - jako nov. majitel prostě nemůžu nikde najít jak změnit u aplikace (sms, mail...) aby místo tečky bylo číslo s počtem události - asi někde něco opakovaně dělám blbě
díky
janekjankovatej
Junior

Odeslat příspěvekod 5uch 20. 4. 2023 16:12

janekjankovatej:

to je fíčura motorol a Androidu v nich. Nic na tom v základu změnit nejde, nanejvýš se dají ty terčíky úplně vypnout. Taky mi ta čísla chybí. Ale dá se na to zvyknout (nekoukám na terčíky a neexistující čísla, ale věnuji se jen proužkům s oznámením a doufám, že si "neodpinknu" něco důležitého).

Bez záruky: možná by čísla s počtem zmeškaných událostí mohl zobrazovat nějaký alternativní launcher, ale to střílím hodně od boku.
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45
5uch
Moderátor

Předchozí stránkaDalší stránka