Motorola G51 5G - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Lenovo i Motorola

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod janekjankovatej 20. 4. 2023 16:18

Sakra oni ty launchery mají smysl (to bylo u xiaomi řečí)- budu asi muset zkoušet
janekjankovatej
Junior

Odeslat příspěvekod Kitt2002 20. 4. 2023 16:25

Nova launcher,Smart launcher to umí.Ale nejsem si jist zda v bezplatné verzi.
Kitt2002
Junior

Odeslat příspěvekod 5uch 20. 4. 2023 16:36

Mě na launcheru Motorol nejvíc schází možnost procházet plochy cyklicky oběma směry. Takhle je cesta k posledním plochám dlouhá...

Free Novu mám nainstalovanou, ale nespuštěnou - zatím jsem se nedokopal k tomu ji otestovat a nastavit podle svého - zda půjde vyladit tak, aby mi celkově padla do ruky.
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod Nick Cave 20. 4. 2023 16:44

janekjankovatej píše:Prosím dotaz - jako nov. majitel prostě nemůžu nikde najít jak změnit u aplikace (sms, mail...) aby místo tečky bylo číslo s počtem události - asi někde něco opakovaně dělám blbě
díky

Nova Launcher Prime stopro, tam nastavíš kromě toho i spoustu jiných věcí
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod octr 20. 4. 2023 18:13

Dá se na Motorole nějak aktivovat rozvícení a zhasnutí displeje dvojitým klepnutím na displej, jako to má Samsung?
octr
osobne

Odeslat příspěvekod Nick Cave 20. 4. 2023 18:22

samozřejmě, na zapnutí stačí klepnout na displej a swipem jseš na hlavní obrazovce, vypnutí dvojitým poklepem v Nova Launcheru nastavíš gesto a je to B-)
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod 5uch 20. 4. 2023 18:42

Nedá mi to, musím se k tomu vrátit...

octr píše:Naopak v blogu jasně píší, že jeden telefon je za plnou cenu 4601 Kč, druhý za 1 Kč. Kdybys chtěl reklamovat oba mobily najednou a vrátit peníze, tak je to jasné, vrátili by 4602 Kč.

Ne. Na blogu ať si píše O2 co chce. Ale v dodacím listu (který jsi zveřejnil dodatečně), je jasně uvedeno, že každý z těch mobilů má cenu 4601 Kč. Sleva je jako extra položka dodacího listu, která ti zlevnila celý nákup (a je to marketingová pobídka... zrovna tak ti k tomu mohli dát třeba klíčenku zdarma a na ten dodák ji napsat také).
Stejně je to uváděno na faktuře, jak psal uživatel "špecifickýtrh".
Při reklamaci budou relevantní informace z faktury/smlouvy (kterou je nejspíš možné si stáhnout z Moje O2), možná by se bral v potaz i ten dodací list jako dostatečně průkazný doklad o tom, kdy a za kolik jsi telefony pořídil.
Reklamaci můžeš uplatnit i ve smluvním servisu / na zastoupení značky, a tam nějaké prodejcem poskytnuté slevy nebudou řešit, není to vůbec jejich problém. Opraví, v případě neopravitelné závady dají jako náhradu stejný typ telefonu, pokud ho nebudou mít, tak srovnatelný (možná s nějakým doplatkem), nebo vrátí peníze podle faktury.

Není co řešit.

Prostě podmínky akce jsou: "Když si teď pořídíte dva telefony Moto G51 v ceně 4601 Kč, dostanete na nákup slevu 4600 Kč, takže druhý telefon vás vyjde na korunu".
Není to o tom, že teď má Moto G51 cenu 1 Kč, v ceníku nikdy za tu cenu nebyla. A za korunu není ani na faktuře a dodáku.

Howgh.
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 20. 4. 2023 20:33

Pěkná sumarizace pane kolego, tak si představuju proslovy na poradě. Dostanete větší prémie. Tak teď už jen aby se některá G51 5G co jsou v rodině v příhodnou dobu pokazila. :D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod 5uch 20. 4. 2023 21:26

No jo, no. Když já mám takovou silnou potřebu se ohrazovat proti bludům. :-[
I když někdy jsem i já zaslepený a také je s vervou hlásám bludy.

Raději přeji, ať se žádná z G51 nepokazí v záruce ani těsně po ní. A pokud v záruce, tak to bude v pohodě reklamovatelné opravou nebo za 4600.
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod area52 20. 4. 2023 22:03

5uch píše:Reklamaci můžeš uplatnit i ve smluvním servisu / na zastoupení značky, a tam nějaké prodejcem poskytnuté slevy nebudou řešit, není to vůbec jejich problém. Opraví, v případě neopravitelné závady dají jako náhradu stejný typ telefonu, pokud ho nebudou mít, tak srovnatelný (možná s nějakým doplatkem), nebo vrátí peníze podle faktury.

Servis peníze nevrací. Kupní smlouvu zákazník neuzavřel se servisem, takže od ní neodstupuje vůči servisu. :!:
area52
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Michal 20. 4. 2023 22:16

Jo, peníze vrátí O2. Jednu korunu :-)
Zkuste někdo jeden z těch telefonů koupených v e-shopu vrátit ve 14 denní lhůtě pro vrácení bez udání důvodu. Podle logiky, že každý z těch dvou telefonů má podle faktury cenu 4601 Kč by měli vrátit kolik teda?
Michal
Junior

Odeslat příspěvekod 5uch 20. 4. 2023 22:24

Area52:

Ano.
Měl jsem přesněji napsat, že vás servis vybaví stanoviskem "neopravitelný přístroj v záruce" nebo "třetí oprava téže závady v záruce", nebo "čtvrtá oprava v záruce"... se kterým si dojdete pro peníze k prodejci.

Nechtěl jsem to ještě víc komplikovat drobnými rozdíly, jak k reklamaci přistoupí smluvní servis, zástupce výrobce nebo obchodník. Prostě je možné reklamaci vyřešit opravou, výměnou kus za kus, vrácením peněz. V případě dohody je možná i jiná kompenzace (kus za jiný podobný kus, započtení hodnoty pro další nákup...). A ne všechny tyto možnosti jsou logicky dostupné na všech místech, kde lze reklamaci uplatnit. Servisy typicky nevracejí peníze. A jen obchodník může nabídnout zápočet hodnoty na další nákup.

Třeba Mobil pohotovost má servis u jedné ze svých prodejen. Takže vás ze servisu nasměrují přes dvůr a dvoje dveře k pultu, kde vám vrátí peníze nebo přístroj vymění za jiný. Ale to je fakt jen detail.

Michal:
Vracení bez udání důvodu je něco "trochu" jiného, než reklamace.
Jsou na to jiné paragrafy. V tomto případě odstupujete od smlouvy, a měl byste vrátit oba telefony. Nazpátek dostanete vaše plnění (tj. to, co jste zaplatil, ne cenu telefonů na faktuře). Kdybyste si ty telefony vzal na splátky, tak vám také vrátí jen ty, které jste zaplatil do okamžiku vrácení.

Občanský zákoník 89/2012 verze 11, § 1832:
(1) Odstoupí-li spotřebitel od smlouvy, vrátí mu podnikatel bez zbytečného odkladu, nejpozději do čtrnácti dnů od odstoupení od smlouvy, všechny peněžní prostředky včetně nákladů na dodání, které od něho na základě smlouvy přijal, stejným způsobem. Podnikatel vrátí spotřebiteli přijaté peněžení prostředky jiným způsobem jen tehdy, pokud s tím spotřebitel souhlasil a pokud mu tím nevzniknou další náklady.

Ony ty zákony mají docela vlídnou logiku.

Při reklamaci se řeší to, abyste jako náhradu dostal stejnou hodnotu, jakou má reklamované zboží (bez ohledu na to, kolik jste za ně platil...).
Reklamace vás chrání před mizerným zbožím.

Při odstoupení od smlouvy se řeší to, abyste dostal zpět své skutečné plnění.
Odstoupení od smlouvy ve 14 denní lhůtě u nákupů na dálku vás chrání před vlastním špatným rozhodnutím z důvodu nemožnosti se seznámit s kupovaným zbožím.
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 21. 4. 2023 05:40

Tak dnes budu pozorovat, kolik za den prodají G51 5G bez akce. Na počítadle je 12 016 prodaných kusů, tak uvidíme večer. :D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod octr 21. 4. 2023 18:11

Nick Cave píše:samozřejmě, na zapnutí stačí klepnout na displej a swipem jseš na hlavní obrazovce, vypnutí dvojitým poklepem v Nova Launcheru nastavíš gesto a je to B-)

To nechci zas zbytečně nic instalovat. Myslel jsem to tak, jestli to má Motorola někde v nastavení. Nastavil jsem tam 3 uživatelské účty (profily), do každého několik bankovních aplikací, mobil to docela zpomalilo. 4 GB RAM není žádná hitparáda no. Musel bych launcher instalovat do každého uživatelského účtu, to raději ne, nechci ten mobil moc zasekat, spíš se ho snažím radikálně odlehčit od zbytečných předinstalovaných aplikací. Třeba takový několik let starý Umidigi F2 s Androidem 10 je o dost svižnější mobil, bohužel nemá v sobě podporu uživatelských účtů.
octr
osobne

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 21. 4. 2023 21:23

Tak večer je na počitadle 12 059, takže za den prodali 43 kusů. :D To není špatný, to je víc jak 1 000 za měsíc.
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Předchozí stránkaDalší stránka