Motorola G51 5G - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Lenovo i Motorola

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod anonymni 4. 5. 2023 11:54

Zajímalo mě, jak je to s odolností G51 proti vodě. V papírovém návodu, který je součástí balení, je odkaz na nápovědu přímo v telefonu. V té jsem našel velmi zajímavou informaci, která vás asi překvapí stejně jako mě:

"Informace o odolnosti proti vodě, postříkání a prachu

Telefon byl testován v kontrolovaných laboratorních podmínkách, je odolný proti vodě, postříkání a prachu podle normy IEC 60529 s krytím IP68 a lze jej ponořit do hloubky až 1,5 metru do stojaté sladké vody až na 30 minut. Telefon není zcela vodotěsný ani není určen k používání pod vodou. Odolnost vůči vodě, postříkání a prachu není trvalá a může se snižovat v důsledku každodenního používání.

Chcete-li zabránit poškození telefonu vodou:

Vyhněte se dlouhodobému vystavení vodě a neponořujte jej úmyslně do vody.
Důkladně osušte telefon i porty pomocí měkkého a čistého hadříku.
Je-li telefon mokrý, nenabíjejte ho.
Nevystavujte telefon působení slané vody nebo jiných kapalin kromě pitné vody.
Nevystavujte telefon působení vody pod vysokým tlakem.
Vyvarujte se upuštění, proražení či poškrábání telefonu, jelikož by mohlo dojít ke ztrátě vodoodpudivosti."

Kdo ví, jak by se výrobce postavil k případné reklamaci, když toto tvrdí přímo v návodu implementovaném v telefonu.
anonymni

Odeslat příspěvekod 5uch 4. 5. 2023 14:19

Řekl bych (obecně):
pokud servis zjistí vniknutí vlhkosti do útrob telefonu (koroze spojů, možná změna barev kontrolní sondy), tak nebude řešit, jak tam vnikla (protože se nemůže spoléhat na to, co mu majitel telefonu o "incidentu" řekne). A reklamaci závady způsobené vytopením telefonu neuzná.
Výhoda lepšího krytí je v tom, že je menší pravděpodobnost, že k tomu vniknutí vlhkosti skutečně dojde.

Nicméně je to loterie... i tlačítkový telefon bez udávaného krytí mi přežil noční bouřku vypadlý v trávě...

Nicméně to krytí IP 68 u G51 mne překvapuje. Mám za to, že řada Moto G má tak nanejvýš voděodpudivou vrstvu.
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod polda 4. 5. 2023 15:15

Jen malou poznámku,G51 s Kaktusem mam na chatě lepší příjem netu (LTE) než předtím RedmiGT a rok předtím Samsung A40. V obou pripadech jsem z 90% byl jen na Edge
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 4. 5. 2023 15:28

Takže to máme "nějakou" voděodolnost, dobrej signál, i méně obvyklá pásma na 5G, já jsem za 2 300 Kč náramně spokojen. Jasně nelítá to jak vlajka, ale co by kdo moh za ty money chtít. Za mě nejlepší poměr cena / výkon letos u mobilu. :) Já si nejvíc pomlaskávám nad velikostí displeje a 120 Hz.
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod passé 4. 5. 2023 15:45

To jsem jediny nespokojeny? Vypadavaji data na SIM O2 datamania, na SIM Kaktus se mi lidi obcas nedovolaji, prijde jen SMS, ze se mam ozvat, kdyz zavolam, protistrana se pta, proc jsem nedostupny. S jinymi mobily takove problemy nikdy nebyly na stejnych mistech. Jeden jsem vcera reklamoval, prodavac v O2 se me pta, jestli reklamuji ten za korunu, nebo ten za 4601 Kc, tak mu se smichem odpovidam, ze to z faktury sam nerozpoznam. No a druhy mobil je na tom stejne spatne asi, zacal jsem ho pouzivat po predani prvniho na reklamaci a vypadavaji mobilni data na SIM O2 uplne stejne jak na tom prvnim, hovory na druhe SIM Kaktus zatim OK. Takze ja musel dat SIM O2 do stareho mobilu Umidigi F2, tam zapnout WiFi hotspot a pres WiFi muzu konecne pouzivat data na tehle Moto G51 bez vypadku. Jsem zvedav, jak vyresi reklamaci na tom prvnim, pak budu bud reklamovat i tenhle druhy, nebo na oba vezmu jedno kladivo.
Naposledy upravil passé dne 4. 5. 2023 15:53, celkově upraveno 1
passé
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod janekjankovatej 4. 5. 2023 15:50

Vypadá že jo mám S21FE a ta motorola kterou jsem pořídil manželce vážně není o tolik horší - kdyby mi odešel telefon tak si pořizují tuto motorolu
janekjankovatej
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 4. 5. 2023 15:53

Prodejci svorně tvrdí, že telefon je jen vodoodpudivý, tedy vhodný maximálně do pětiminutového mrholení. Výrobce přímo v návodu říká, že telefon má IP68 a neměl by být pod vodou déle než půl hodiny. Pravdu tedy zjistíme, až nějakému nešťastníkovi spadne do záchoda. O tom, že by info od výrobce nemuselo být úplně od věci, svědčí těsnící gumička šuplíčku SIM karty, kterou jsem zatím viděl jen u telefonů od IP67 výše.

Jinak za cenu 2300,- nemá konkurenci. Velmi mi vyhovuje spolehlivá čtečka otisků (vždy napoprvé) v bočním tlačítku, za mě ideální umístění. Reproduktor řve jak na lesy, na displej se hezky dívá, zatím vše funguje bez jediné chybičky. Potěšilo i dnes stále vzácnější FM rádio, dokonce s RDS. Navzdory téměř čistému Androidu má Motorola pár odlišností, z nichž některé bych udělal trochu jinak, ale jde spíš o zvyk. Ačkoli jsem si myslel, že mi bude trochu vadit výška 170mm, kupodivu nevadí. Telefon je sice dlouhý ale zároveň od pohledu užší, takže to vypadá přirozeně, a kromě toho se dobře drží i ovládá (no dobře, mám větší pacičky.) Jsem zvědav, jak na tom bude displej s odolností - nehodlám na to kupovat sklo v ceně čtvrtiny telefonu.

-- 4. 5. 2023 16:54 --

passé píše:To jsem jediny nespokojeny? Vypadavaji data na SIM O2 datamania, na SIM Kaktus se mi lidi obcas nedovolaji, prijde jen SMS, ze se mam ozvat, kdyz zavolam, protistrana se pta, proc jsem nedostupny. S jinymi mobily takove problemy nikdy nebyly na stejnych mistech. Jeden jsem vcera reklamoval, prodavac v O2 se me pta, jestli reklamuji ten za korunu, nebo ten za 4601 Kc, tam mu se smichem rikam, ze to z faktury sam nerozpoznam. No a druhy mobil je na tom stejne spatne asi, vypadavaji mobilni data na SIM O2 uplne stejne jak na tom prvnim, hovory na druhe SIM Kaktus zatim OK. Takze ja musel dat SIM O2 do stareho mobilu Umidigi F2, tam zapnout WiFi hotspot a pres WiFi muzu konecne pouzivat data na tehle Moto G51 bez vypadku. Jsem zvedav, jak vyresi reklamaci na tom prvnim, pak budu bud reklamovat i tenhle druhy, nebo na oba vezmu jedno kladivo.

Se SIM Vodafone (paušál) zatím nepozoruju žádné výpadky, a to už telefonem proteklo pěkných pár GB.
anonymni

Odeslat příspěvekod polda 4. 5. 2023 18:21

passé píše:To jsem jediny nespokojeny? Vypadavaji data na SIM O2 datamania, na SIM Kaktus se mi lidi obcas nedovolaji, prijde jen SMS, ze se mam ozvat, kdyz zavolam, protistrana se pta, proc jsem nedostupny. S jinymi mobily takove problemy nikdy nebyly na stejnych mistech. Jeden jsem vcera reklamoval, prodavac v O2 se me pta, jestli reklamuji ten za korunu, nebo ten za 4601 Kc, tak mu se smichem odpovidam, ze to z faktury sam nerozpoznam. No a druhy mobil je na tom stejne spatne asi, zacal jsem ho pouzivat po predani prvniho na reklamaci a vypadavaji mobilni data na SIM O2 uplne stejne jak na tom prvnim, hovory na druhe SIM Kaktus zatim OK. Takze ja musel dat SIM O2 do stareho mobilu Umidigi F2, tam zapnout WiFi hotspot a pres WiFi muzu konecne pouzivat data na tehle Moto G51 bez vypadku. Jsem zvedav, jak vyresi reklamaci na tom prvnim, pak budu bud reklamovat i tenhle druhy, nebo na oba vezmu jedno kladivo.

Restart, továrko, aktualizace.
Divnonastaveni,vada na 2 přístrojich to bude něco v rukách.
Úplně nejsem spokojen s nabíjením asi jsem rozmazlená s RedmiGT,kdy se nabil telefon za 40 minut komplet.... Tady pokaždé jinak. Neco to řídí mimo mě.
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod chellko 4. 5. 2023 19:00

G51 určite nemá krytie 68 ale 52 ;-)
chellko
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 4. 5. 2023 19:34

Návod ke G51 ale říká něco jiného - viz citace. Kdo má tedy pravdu?
anonymni

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 4. 5. 2023 19:46

polda píše:
passé píše:Úplně nejsem spokojen s nabíjením asi jsem rozmazlená s RedmiGT,kdy se nabil telefon za 40 minut komplet.... Tady pokaždé jinak. Neco to řídí mimo mě.

Adaptivní baterie, Optimalizované nabíjení, Ochrana proti nadměrnému nabíjení - to máte zaplé pane kolego ? Já jsem teď dal nabíjet z68% a už je 98% a zdá se mi to chvilka. Ale možná je to tím, že furt u toho něco ještě vyřizuju, tak to letí, ale teď jsem se díval a už je skoro nabitá, skoro hned. :D

Nabíjím nabíječkou co byla v balení a kabel mám 2 metry kvalitní.
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod polda 4. 5. 2023 21:58

Asi se stále učí moje návyky,rozhodně se mi žádná ikona opt.nsbijeni nezobrazuje. Pokud použiji trafo od Lenovo NTB, tak dokonce nahlásí expres rychlost nabíjení. Důležitý bude silný kabl.
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod passé 5. 5. 2023 13:54

polda píše:Restart, továrko, aktualizace.
Divnonastaveni,vada na 2 přístrojich to bude něco v rukách...

Vsechno uz jsem zkousel po dobu 16 dnu. Po restartu jedou data par minut, pak to vypadne. Proste slabsi signal, ktery tenhle mobil neudrzi, ale jine mobily jo. Bohuzel je to prave u me doma, kde nejvic potrebuji, aby to fungovalo. Kdyz tam funguji jine dva mobily bez problemu nekolik let doposud, proc dve Moto G51 v poslednich 16 dnech ne? Je to sunt.
passé
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod polda 5. 5. 2023 15:09

Nějakej pešek teda.
Co mu zakázat nějaky typ sítě 5G,4G,3G?
polda
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka