Motorola G51 5G - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Lenovo i Motorola

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 5. 11. 2023 17:09

Vypadá to, že O2 už vyprodal zásoby G51 5G. Takže další akce už nebude. Za mě super telefon za 2 300 Kč. Pisu z něj a ten velký displej prostě nemá chybu. :D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod Nick Cave 5. 11. 2023 17:14

ano, musím souhlasit, je to dobrý telefon, kór za těch 2,5tis. co stál :D
co oceňuji je to, že má nadprůměrně kvalitní příjem signálu
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Policak 5. 11. 2023 18:24

Souhlas, za těch 2.300 je fajn.
Policak
Junior

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 5. 11. 2023 20:24

Dnes jsem asi tak 3 - 4 hodiny dělal takové něco jako certifikát/školení na G54, pak vezmu do ruky G51 a ta velikost displeje, to je prostě pecka, to 6,8" má prostě něco do sebe. :D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod jiproko 6. 11. 2023 07:32

Ale ta paměť, to by už měli zakázat prodávat..
Xiaomi 14
jiproko
Junior

Odeslat příspěvekod glock69 6. 11. 2023 09:41

Jo, jo, větší paměťi a lepší foťák... Pak by mi ten mobil vyhovoval jako náhrada starého, kdysi vlajkového, huaweie. Ovládání je fakt návykové....
glock69
Junior

Odeslat příspěvekod Policak 6. 11. 2023 13:02

Paměť? Má 4 GB, teď se dívám, že průměrné využití je 2,7 GB, tj 75%. Vedle mi leží Galaxy Note 9 s 6 GB RAM a světě div se, píše mi, že průměrné využití má 2,7 GB. Takže pokud nejsi blázen a nekupuješ si mobil za 3.000 na stříhání videa, asi na limity nenarazíš.
Policak
Junior

Odeslat příspěvekod polda 6. 11. 2023 13:19

Blesk to není ,někdy nevíš jestli maká jak ďas a nestíhá nebo spí. Platit telefonem na pumpě a mít spuštěné WAZE nejde.
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vormen 6. 11. 2023 13:40

U telefonu se 4GB ramky na limity narazíš velice rychle i při zcela bežné nenáročné činnosti, to už nestačí ani děckám.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Policak 6. 11. 2023 13:46

Díky za vysvětlení. Asi něco dělám špatně, protože mi na něm jede denně Wolt, navigace, Google Pay a podobné chování, co popisujete, nevidím. Ale možná je problém v tom, že nejsem dítě, jak tady někteří přiznávají.
Policak
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 6. 11. 2023 13:47

vormen píše:U telefonu se 4GB ramky na limity narazíš velice rychle i při zcela bežné nenáročné činnosti, to už nestačí ani děckám.

jak u kterého, třeba Motoroly chodí se 4GB RAM doposud velmi dobře
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod vormen 6. 11. 2023 13:52

Tady nikdo netvrdí, že ty apky nepojedou, ale jakým způsobem se bude telefon používat. Např. mám v nějaké apce rozepsaný text, přijde email s požadavkem vyhledat něco v mapě a následně se spojit s kolegou přes WA, ten bude chtít ještě upřesnit další body zájmu na mapě a teď je to tady - 4GB, přepnu zpět na mapy a... aplikace se znovu načítá a poslední zobrazené místo je pryč, takže čekám na spuštění apky a znovu vyhledávám, předám informaci přes WA a vracím se zpět k mému rozepsanému textu a je to tady, apka se znovu spuští a vše co bylo rozepsáno je pryč! U telefonu se 6GB se tohle velice pravěpodobně nestane, u telefonu s 8 a víc se to na 100% nestane a můžu přepínat donekočna bez prodlev.

Aktuálně používám 2x mobil se 4GB, z toho jedna Moto, jeden s 6GB a čtvrtý s 12GB, ale chápu, kdo nemá srovnání, tak bude zarytě trvat na tom, že jeho 4GB jsou naproo ideální :-D
To nemluvím o používání navigace přes wireless android auto a k tomu současně streamování spotify, tam se 4GB bez sekání a vypadávání zvuku nejede žádnej telefon.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Policak 6. 11. 2023 14:04

Tak to buď rád, že jsi ještě nemusel platit na té pumpě.
Policak
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 16. 11. 2023 08:43

tak mě začala blbnout nativní aplikace fotoaparátu, i po restartu, tak jsem nainstaloval Open Cameru a vše je ok
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Tom1122 16. 11. 2023 08:59

vormen píše:Tady nikdo netvrdí, že ty apky nepojedou, ale jakým způsobem se bude telefon používat. Např. mám v nějaké apce rozepsaný text, přijde email s požadavkem vyhledat něco v mapě a následně se spojit s kolegou přes WA, ten bude chtít ještě upřesnit další body zájmu na mapě a teď je to tady - 4GB, přepnu zpět na mapy a... aplikace se znovu načítá a poslední zobrazené místo je pryč, takže čekám na spuštění apky a znovu vyhledávám, předám informaci přes WA a vracím se zpět k mému rozepsanému textu a je to tady, apka se znovu spuští a vše co bylo rozepsáno je pryč! U telefonu se 6GB se tohle velice pravěpodobně nestane, u telefonu s 8 a víc se to na 100% nestane a můžu přepínat donekočna bez prodlev.

Aktuálně používám 2x mobil se 4GB, z toho jedna Moto, jeden s 6GB a čtvrtý s 12GB, ale chápu, kdo nemá srovnání, tak bude zarytě trvat na tom, že jeho 4GB jsou naproo ideální :-D
To nemluvím o používání navigace přes wireless android auto a k tomu současně streamování spotify, tam se 4GB bez sekání a vypadávání zvuku nejede žádnej telefon.

Něco děláš špatně či používáš nenažrané aplikace...Běží Mapy,nebo Maps Me,kecálek,prohlížeč a telefon s 4GB RAM má volných +- 700MB.Nic se nenačítá znovu.I na Tabletu s 4GB kde běží i více se načítání neděje.
Jistě,pokud máš na pozadí běží dalších 10 aplikací,tak k načítání dojde a to i na 8GB...
Tom1122
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka