Motorola Edge 40 - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Lenovo i Motorola

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod phoenix933 5. 5. 2023 11:29

Mám předobjednáno v akci, doufám, že na plní očekávání. Neočekávám žádnou recenzi než si ho půjdu vyzvednout, ale pokud budete mít dříve, dejte vědět.
Mám trochu obavy z procesoru a fotek, jinak to vypadá jako super koupě za reálně 10.500,-
phoenix933
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod maciakba 5. 5. 2023 13:05

kde si ju kupil? ja ju vidim zatial iba na alze.... a ak sa mozem opytat kolko ta vysla?

a teraz pozeram ze je len cierna a zelena a mne sa paci modra
maciakba
Junior

Odeslat příspěvekod phoenix933 6. 5. 2023 18:42

maciakba píše:kde si ju kupil? ja ju vidim zatial iba na alze.... a ak sa mozem opytat kolko ta vysla?

a teraz pozeram ze je len cierna a zelena a mne sa paci modra

Myslim, ze v kazdem obchode by mela byt s telefonem zdarma je to akce Motoroly ne obchodu. Ja ji objednal na MP.
phoenix933
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Martin Ma 13. 9. 2023 20:30

Je na displeji z výroby nějaká ochranná fólie? A jaký má displej typ tvrzeného skla?
Motorola často používá Panda Glass, v jedné recenzí psali že má snad nějaké japonské NEG
Pokud někdo používáte Edge 40 bez jakékoliv ochrany, jsou po čase na skle mikroskrabance?
Martin Ma
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 13. 9. 2023 21:56

Motorola Edge 40 má skutečně sklo od japonské firmy NEG uvádí to v recenzi GSMArena
https://m.gsmarena.com/motorola_edge_40 ... 2570p2.php
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod Martin Ma 15. 9. 2023 17:41

S telefonem jsem si dneska v datartu pohrával a hodně dobré pocity, navíc za 10k je to velmi schopné.
Veganska kůže na zádech je fajn, hrozně příjemná na dotek a telefon neklouže.
Zaobleny displej je jen tak decentně, ani moc ani málo a byt jej někteří kritizují, ne se naopak velmi líbí, je to efektní a krásně vypadá.
Neví někdo, umí Motorola ty hrany nějak rozsvěcet jako notifikace na příchozí hovor, zmeškané události a tak?
Vím že některé telefony s zaobleným displejem, tohle mají.

-- 15. 9. 2023 18:55 --

V recenzí na Gsmarena, telefon vesměs chválí.
Má dostat 2 upgrady operačního systému (tedy 14 a 15) v průběhu své softwarové podpory a aktualizace zabezpečení až do ledna 2028 (o něco méně než 5 let), částečně kopiruji text z recenze.
Akorát jsem se nedozvěděl, zda je na displeji už z výroby nějaká fólie a jestli je v balení, silikonový obal...no ale vzhledem k zaobleným hranám spis ne

-- 15. 9. 2023 19:22 --

Tak s VIP by byla v datartu za 9990 se slevovým.kuponem/kódem Dny Marianne za skvělých 8492 tedy -15%
Píší že kód je buď v časopisu, ten nemám a nebo v aplikací Dny Marianne.
Tam jsem to našel a nabízí koupit všechny kupóny za 110kc takže by defakto Edge 40 po tomhle stála 8602kc a to je stále pěkná cena....akce platí jen 15.9--17.9 takže jsem na vážkách
Martin Ma
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 15. 9. 2023 20:50

Motorola myslím na displej fólie nedává a co se týče rozsvěcení bočních hran, tak leda jestli na to není nějaká aplikace třeba
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod Martin Ma 15. 9. 2023 23:11

Nj Nicku.
Koukni na recenzi na Gsmarena, funguje to a je integrované v aplikaci MOTO takže super!
Martin Ma
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 16. 9. 2023 06:41

Jj včera jsem viděl zelenou Nebula green a vypadá zajímavě, tady v MP jí mají zánovní za 9290kč což je skvělá cena
https://www.mp.cz/mobilni-telefon-motor ... gLOH_D_BwE
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod Martin Ma 16. 9. 2023 07:14

Je zelená vypadá hodně dobře �
Jinak zajímavé že fotoaparát už má jen dvě čočky....ale asi to stačí a vesměs čtu v recenzích u konkurentů, že ta třetí je prakticky k ničemu

-- 16. 9. 2023 11:36 --

Docela by mě zajímaly nějaké zkušenosti majitelů, v recenzích to nezmiňují, ale tady v diskuzi často čtu o problému přehřívání při nabíjení.....může někdy potvrdit?

-- 16. 9. 2023 13:06 --

Co pročítám diskuzi, tvrzené sklo displeje NEG nebude příliš odolné při běžném používání co se týče škrábanců, takže určitě to chce ochrannou fólii, nebo sklo pokud to vzhledem k zaoblení je vůbec možné.

Tady dva komentáře

Snažil jsem se nainstalovat UV tvrzené sklo, ale byl neúspěšný. Může někdo říct, zda je v pořádku používat tento telefon bez skla?

Musíte použít ochranu obrazovky. Obrazovka Edge 40 snadno dostane škrábance při běžném používání. Podívejte se na recenze YouTube o tom
Martin Ma
Junior

Odeslat příspěvekod Martin Ma 17. 9. 2023 18:14

No...tak dlouho jsem váhal, až bylo pozdě.
Edge 40 za VIP cenu a slevu přes Marianne dny už žádná pražská datart prodejna nemá, jdou jen rezervovat jiny způsob e-shop nenabízí.... škoda dny Marianne dneska končí takže za 8.5 nebo méně už ji mít nemohu.
Zůstávám tedy zatím na G52 a počkám jaká akce se zase objeví na datartu nebo jinde

-- 17. 9. 2023 19:24 --

Každopádně ale pořád uvažuji i o Honor magic 5 lite.
Na akze jej mají asi nejlevnější 7.9k za 8/256GB a 6.1k za 6/128GB
Co se týká podpory, v jedné zahraniční recenzi psali,že výrobce slibuje tři roky updatu a bezpečnostní aktualizaci...zda se tomu dá věřit nevím, zatím nedostal ani aOS13 a jeden na 12.
V recenzích mimo dalšího, hodně chválí výbornou výdrž
Martin Ma
Junior

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 17. 9. 2023 18:52

Já myslím, že ta Edge 40 ještě bude za dobrou cenu, neni třeba propadat panice.
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Další stránka