od peno11 27. 7. 2024 11:00
Tak hodím do placu nějaké zkušenosti po prvním celém dnu používání. Celkově zatím převládá spokojenost, ale je tu pár drobností, které mi vadí. Začnu průstřelem. Jo, fakt mi to hodně vadí. Nečekal jsem to až tak hrozné, ale ta černá díra uprostřed displeje je pro mé estetické cítění naprosto nepřijatelné a doufám, že můj příští mobil to mít nebude.
Další problém je Jack dole. Je to hodně nepraktické, oproti umístění nahoře, kde to měl můj předchozí mobil. Chápu, že je to asi kvůli stereo reprákům, ale jako člověk, co poslouchá hudbu prakticky jen přes sluchátka, bych vyměnil stereo repráky za Jack nahoře.
Čtečka otisku prstu v odemykacím tlačítku mi také přijde o něco méně praktická, než na zádech, jak to měl můj starý mobil. Ale asi je to jen o zvyku. Zase, pořád lepší pro mě, než čtečka v displeji. To je teprve něco nepraktického.
Další negativum je trochu horší nastavitelnost ploch (nemožnost přesouvání, či zvolení vlastní domovské), ale to se pořeší launcherem. Kdyby měl někdo tip na nějaký dobrá, tak to ocením.
Přenos aplikací ze starého mobilu přes kabel naprosto bezproblémový a některé aplikace si i zachovaly svá nastavení. Bohužel, ne všechny. Třeba v Můj Vlak jsem si musel znovu nastavovat oblíbená spojení, vlaky a stanice. Oproti tomu CG Transit zachoval jak historii, tak i oblíbené. Asi je to appka od appky.
Gesta jsou taky návyková, hlavně ta na foťák a svítilnu. Ale bohužel nefungují s pouzdrem, které jsem k mobilu koupil. Nevím proč. Takže buď gesta, nebo pouzdro. Což není dobré.
Co se týče baterky, tak po nabití ve čtvrtek podvečer, vydržela celý včerejšek poměrně hojného používání a když jsem to ráno strkal na nabíječku, pořád měla ještě 19%. To je dost solidní a myslím, že dva dny běžného používání nejsou úplně mimo.
Displej je taky docela fajn, na IPS. Barevné podání v pohodě, jas taky ujde. V autobuse jsem neměl problém s načtením QR kódu z jízdenky, což u mého starého mobilu občas bývalo. Co ale musím zkritizovat je adaptivní jas. Při nízkém osvětlení si bohužel nastaví jas tak nízko, že už to není čitelné. To u mého starého mobilu nebylo. Takže jsem musel tuto funkci zrušit. Snad to časem napraví.
Celkově zatím po prvním dnu dost velká spokojenost. Uvidíme jak do budoucna.