Motorola G54 5G Power Edition

O mobilních telefonech značek Lenovo i Motorola

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Nick Cave 25. 7. 2024 19:47

peno11: kde jsi ho koupil?
Marantz 1060, Yamaha AX-900, Yamaha AVX-500, Marantz CD67, Harman/Kardon HD750, Kenwood GE- 7030, Cabasse MT32 Alderney, Focal JMLab Chorus 707
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod peno11 25. 7. 2024 20:23

V MobilPohotovosti, konkrétně přímo na prodejně v Brně. Netuším ale, jak dlouho jim tam ležel.
peno11
Junior

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 26. 7. 2024 10:09

Motorola G54 Power Edition 12 GB/256 GB za 3 989 Kč u O2 s kupónem. :D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod peno11 27. 7. 2024 11:00

Tak hodím do placu nějaké zkušenosti po prvním celém dnu používání. Celkově zatím převládá spokojenost, ale je tu pár drobností, které mi vadí. Začnu průstřelem. Jo, fakt mi to hodně vadí. Nečekal jsem to až tak hrozné, ale ta černá díra uprostřed displeje je pro mé estetické cítění naprosto nepřijatelné a doufám, že můj příští mobil to mít nebude.
Další problém je Jack dole. Je to hodně nepraktické, oproti umístění nahoře, kde to měl můj předchozí mobil. Chápu, že je to asi kvůli stereo reprákům, ale jako člověk, co poslouchá hudbu prakticky jen přes sluchátka, bych vyměnil stereo repráky za Jack nahoře.
Čtečka otisku prstu v odemykacím tlačítku mi také přijde o něco méně praktická, než na zádech, jak to měl můj starý mobil. Ale asi je to jen o zvyku. Zase, pořád lepší pro mě, než čtečka v displeji. To je teprve něco nepraktického.
Další negativum je trochu horší nastavitelnost ploch (nemožnost přesouvání, či zvolení vlastní domovské), ale to se pořeší launcherem. Kdyby měl někdo tip na nějaký dobrá, tak to ocením.
Přenos aplikací ze starého mobilu přes kabel naprosto bezproblémový a některé aplikace si i zachovaly svá nastavení. Bohužel, ne všechny. Třeba v Můj Vlak jsem si musel znovu nastavovat oblíbená spojení, vlaky a stanice. Oproti tomu CG Transit zachoval jak historii, tak i oblíbené. Asi je to appka od appky.
Gesta jsou taky návyková, hlavně ta na foťák a svítilnu. Ale bohužel nefungují s pouzdrem, které jsem k mobilu koupil. Nevím proč. Takže buď gesta, nebo pouzdro. Což není dobré.
Co se týče baterky, tak po nabití ve čtvrtek podvečer, vydržela celý včerejšek poměrně hojného používání a když jsem to ráno strkal na nabíječku, pořád měla ještě 19%. To je dost solidní a myslím, že dva dny běžného používání nejsou úplně mimo.
Displej je taky docela fajn, na IPS. Barevné podání v pohodě, jas taky ujde. V autobuse jsem neměl problém s načtením QR kódu z jízdenky, což u mého starého mobilu občas bývalo. Co ale musím zkritizovat je adaptivní jas. Při nízkém osvětlení si bohužel nastaví jas tak nízko, že už to není čitelné. To u mého starého mobilu nebylo. Takže jsem musel tuto funkci zrušit. Snad to časem napraví.
Celkově zatím po prvním dnu dost velká spokojenost. Uvidíme jak do budoucna.
peno11
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 27. 7. 2024 11:18

průstřel jde schovat, odemkneš nastavení pro vývojáře a tam to je

nejlepší launcher je Nova Launcher, placená verze Prime bývá někdy v akci
Marantz 1060, Yamaha AX-900, Yamaha AVX-500, Marantz CD67, Harman/Kardon HD750, Kenwood GE- 7030, Cabasse MT32 Alderney, Focal JMLab Chorus 707
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 27. 7. 2024 12:04

Mě by zajímalo, co přijde místo G54 PE (G84 už je nahrazená G85 a G55 nikde), přitom už bude 10 měsíců v prodeji.

:D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod peno11 27. 7. 2024 13:33

Aby tou náhradou nebyla G64 :mrgreen: Až na novější procesor, prakticky identická výbava, jako G54 PE. Tak by mě ani nepřekvapilo, kdyby ho představili jako náhradu. Bylo by to divné, ale mě už v mobilním světě asi jen máloco překvapí :-D

Nick Cave píše:průstřel jde schovat, odemkneš nastavení pro vývojáře a tam to je

nejlepší launcher je Nova Launcher, placená verze Prime bývá někdy v akci

Dík za tipy. Mrknu na to.
peno11
Junior

Odeslat příspěvekod monikash 27. 7. 2024 13:45

Sony RX100/7, A6600, A7III

Moje cvaky najdete zde http://monikash.rajce.idnes.cz/
A videa tady https://www.youtube.com/@monikasindelkova1432/videos
monikash
Junior

Odeslat příspěvekod ze.us 27. 7. 2024 14:13

peno11 píše:Při nízkém osvětlení si bohužel nastaví jas tak nízko, že už to není čitelné.

I kdyz mas Adaptivni jas zapnuty, porad si muzes jeho uroven sam rucne zvysit/snizit a tim ho vlastne ucis na sve preference. Tak si ho zase zapni.
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 27. 7. 2024 15:04

To je zatím jen nástřel toho co by to mohlo být a podle těch informací cena 2x tolik co G54 PE.

Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod monikash 27. 7. 2024 18:15

Taky píšou "Od srpna" a cena v Rupiích. Pro Evropu může být jiná cena. Necháme se příjemně překvapit.
Sony RX100/7, A6600, A7III

Moje cvaky najdete zde http://monikash.rajce.idnes.cz/
A videa tady https://www.youtube.com/@monikasindelkova1432/videos
monikash
Junior

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 27. 7. 2024 19:35

Cena v rupiích byla u G54 PE 17 499 rupií, tady má být 29 000 rupií u G55, u nás začínala G54 PE na 6 200 Kč tuším. Takže toto bude 8 999 Kč nebo spíš 9 999 Kč. Překvapit se nechat není dobré a já to nedělávam.

Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod Tom1122 28. 7. 2024 10:05

Za ty peníze všichni půjdou do G85.Oba telefony ovšem budou muset radikálně zlevnit.Edge 40 se doprodává za podobný peníz.
Tom1122
Junior

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 28. 7. 2024 13:48

G85 je u O2 za 5 989 Kč teď. Ale je to v podstatě to samé co G84, nárůst výkonu asi 10% (+- 491 000 AnTuTu). G55 podle výše uvedeného odkazu bude v AnTuTu někde na + 1 milion bodu (což je 2x tolik co G85 i G54 PE) takže si myslím, že tam až tak výkonný cipset nebude. Spíš bych tam čekal něco jako Mediatek 7300. Ale mohe se mýlit. Navíc pro víc lidí bude zahly (a větší) displej u G85 nevýhoda (předpokládám, že frikulini ochotni koupit zahlou Motorolu už došli).

https://youtube.com/shorts/XpPzsb3xHdU? ... 92ziifMpF6
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod Tom1122 28. 7. 2024 14:46

Tomu Antutu vůbec nevěřím.Už jenom z důvodu kde je výkonem G85.Mezigeneračně vyleze G55 tak o těch 10% také.Určitě nebude Lenovo/Motorola chtít aby G55 měla výkon pomalu jak Edge.
Tom1122
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka