Motorola G54 5G Power Edition

O mobilních telefonech značek Lenovo i Motorola

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod vormen 22. 9. 2023 17:41

Je to PE s tou větší baterkou. Zahřívání ustalo, řekl bych, že teď je sotva vlažnej. Displej má nastavení barev default na živé, vypadá pěkně, ale já mám rád bledší barvy, takže jsem dal přirozené a vyvážení bílé se tak posunulo hodně do teplé a ani úprava teploty to moc nezlepší. Na slunci jsem čekal víc, protože papírové to má být pecka. Srovnávám s Nokia G60, která má papírově nižší jas, ale čitelnost venku má mnohem lepší, stejně tak i Samsung A14 5G. Tenhle víkend moc slunko svítit nebude, takže pořádně zkusím až v neděli. 4K HDR na YT přehrává bez problémů a tam při vysokým jasu je černá šedá, ale s tím se dalo počítat. Displej plynule používá frekvence 30,60, 90 a 120. Zatím jsem nenašel nic vyloženě špatnýho, zahřívání se snad vyřešilo, bezdrátové android auto taky bez problémů.

-- 22. 9. 2023 17:51 --

jinak k těm SIM kartám, buď je verze 2x HW SIM bez eSIM, nebo 1xHW + 1x eSIM, je to napsaný v návodu, takže jsem rád, že nejsem lama :)

Jinak systém je naprostá pecka, vychytávky co mi chyběly v čistým androidu, naprostá bomba je, že při výzvě na použití čtečky, se na displeji v místě tlačítka objeví bublina, to byl dřív ve tmě problém trefit napoprvé.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Martin Ma 22. 9. 2023 17:54

U G60 Gsmarena v katalogu uvádí svítivost 400nits, u G54 tento údaj chybí
Martin Ma
Junior

Odeslat příspěvekod vormen 22. 9. 2023 17:59

Využití RAM v průměru 39%, volná 7GB, to přepínání tuctu aplikací bez znovunačítání je perfektní, pořád hledám, nějakou pihu, protože to vypadá na telefon roku vzhledem k poměru cena/užitná hodnota.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Martin Ma 22. 9. 2023 18:05

Pro mě by to byla absence AMOLED, zakřiveného skla a horší čitelnost na přímém slunci ale od toho je tu řada EDGE telefon s tímto jsem chtěl
Martin Ma
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 22. 9. 2023 18:09

vormen píše:jinak k těm SIM kartám, buď je verze 2x HW SIM bez eSIM, nebo 1xHW + 1x eSIM, je to napsaný v návodu

takže 2x klasická nanoSIM? to by bylo perfektní, teď ještě zjistit, jak to má Moto G84
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod ... 22. 9. 2023 18:15

Ja bych radeji eSIM. Jak ale poznat, co to ma, pri objednavce z eshopu?
...
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hany53 22. 9. 2023 18:26

A nebyla tady nekde zminka, ze G54 5G ma 2xsim a G54 5G PE ma sim + esim?
Na Alze pisou sim+esim
Hany53
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 22. 9. 2023 18:36

Martin Ma píše:U G60 Gsmarena v katalogu uvádí svítivost 400nits, u G54 tento údaj chybí

Motorola G54 PE má svítivost 500 nitů, Moto G84 a Moto Edge 40 Neo pak 1300 nitů
https://www.google.com/amp/s/www.mojand ... -2023/amp/
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Martin Ma 22. 9. 2023 18:40

Nick Cave
G84 má duální SIM 2xnanoSIM
Viz.tady: https://www.motorola.com/cz/smartphones ... ?skuId=349

Jj necelých 500nits mám na G52 a na slunci nic moc, ale dá se to přečíst.
Ideal je 800-1300nits podle mě
Martin Ma
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 22. 9. 2023 18:47

Martin Ma
Díky, tak to je perfektní, že má 2x nanoSIM a vyšší svítivost Moto G84 se taky hodí
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod vormen 22. 9. 2023 18:53

Na stránkách Motoroly je to napsané: G54 power 1xSIM + 1x eSIM.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 23. 9. 2023 15:35

Tak jaké jsou vaše další dojmy pane kolego ? :D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod vormen 23. 9. 2023 16:01

Zahřívání je zcela pryč, dokonce vylezlo slunce, takže jsem zkoušel čitelnost, která je na LCD opravdu nad průměrem, mnohem lepší je při nastavení barev na syté, používám ale přirozené i tak je pořád dobrá. V oblastí zapínacího tlačítko občas při stisku displeje telefon vrzne. Ráno jsem vytahoval z nabíječky a baterka mizela před očima, po 12 minutách procházení telefonu 2% pryč, ale to si taky sedne a až tak po 14 dnech se bude dát objektivně hodnotit. Aktuálně mám 71% a 2:45 SoT. Zadní matná strana vypadá pořád stejně jak po vybalení, žádný otisky a patlance, to se mi líbí. SW zatím bez bugů a zaváhání, všechno funguje jak má a hlavně pěkně rychle. Aktualizace Google Play jsou jen z května a dál nenabízí aktualizaci, to mně vadí. Foťáky se těžko hodnotí, každý má jiný měřítko, ale za mě dobrý všechny 3, žádná ostuda, i noční režim dělá slušný fotky.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Hany53 23. 9. 2023 16:05

Az bude mit vice lidi, treba se budou nazory lisit, uvidime
Hany53
Junior

Odeslat příspěvekod vormen 23. 9. 2023 16:18

To rozhodně budou, zak jako recenze na YT. Ale mně projde rukama moře telefonů, který používám dýl jak pár dnů, takže trochu srovnávat můžu, teď tu mám na stole 5 kousků, všechny s LCD :)

-- 23. 9. 2023 17:32 --

baterka 62% SoT 4hod
vormen
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka