Motorola G84 5G - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Lenovo i Motorola

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Nick Cave 10. 4. 2024 17:13

podpredseda píše:Nesetkal jste se nekdo se stejnym problemem-pri psani sms mi G84 laguje,po par znacich prestanou naskakovat pismenka a po vterine az dvou (zda se mi to celou vecnost) nekdy doplni to co jsem mezitim natukal a nekdy taky ne.Taky mi obcas zamrzne dotyk-tuknu na ikonu a nic se nedeje(

tohle mi dělalo na tabletu Lenovo, na Motorole ne, může za to zřejmě špatná optimalizace software, která si neporadí s daným prohlížečem, vyzkoušej jiný(é) prohlížeč(e), tovární nastavení podle mě nemá smysl, ničemu to nepomůže
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod podpredseda 10. 4. 2024 18:06

No laguje mi to v appce sms od Googlu a WA...predikci a opravy mam vypnute.
Treba ted ,kdyz tukam tenhle text,se to nedeje.
podpredseda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 10. 4. 2024 18:40

zkus apku Textra SMS jestli se to nezlepší
https://play.google.com/store/apps/deta ... bIPjfGasAw
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod hexacore 19. 5. 2024 20:11

Jak jste spoky s G84 po nejake dobe?

Ted prave vybiram mezi 54 a 84 nebo nejake Xiaomi 13 Pro. Potrebuji hlavne fungovat na sockach a testovat weby, sem tam samozrejme nejake klasicke bezne veci uzivatele - foceni blbosti jako napriklad let do vesmiru, dite na hristi, lyzivani, nocni prochazky ve 3:20 rano po malo osvetlene lesni ceste, narozeninova oslava apod.

Aktualne mam Realme 6s a po letech krome ubytku kapacity baterky a malo vnitrniho uloziste se nemam na co stezovat.

Diky
hexacore
Junior

Odeslat příspěvekod hexacore 20. 5. 2024 12:07

Tohle mne netrapi. Docela dost casto mam ruzne telefony a obcas jsou tam i jeste starsi androidy nez 10 (test appek a webu). Tohle je vysada vyslovene nezodpovedneho uzivatele pokud si tam cpe vselico a navstevuje vselico po internetu ;) Normalne u azujici uzivatel nema sanvi povolit zadni vratka a chytit malware apod.
hexacore
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 20. 5. 2024 12:13

z těch 2 Motorol bych vzal G84 např. na Xiaomi blogu v recenzi dopadla výborně
https://xm.cz/blog/motorola-moto-g84-re ... peni-roku/
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod hexacore 20. 5. 2024 19:47

Jj, dnes jsem si ji objednal. Jen nevim zda je alespon nejaka folie na displaji. Pripadne co na to koupit aby to rozumne pasovalo na 2.5D zaobleni.

Vzdy jsem mel vychozi folii na telefonech a drzelo to roky. I ted na tom Realme 6s mam z vyroby folii a je temer jak nova po 3 letech.
hexacore
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 20. 5. 2024 20:16

fólie asi bude na místě, protože Moto G84 nemá Gorilla Glass ani Dragontrail a zřejmě ani japonské Asahi Glass, a i když tato informace nikde není, tipuju že má čínské sklo Panda Glass
https://customglassmfg.net/blog/what-is-panda-glass/
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod podpredseda 20. 5. 2024 21:11

Mam ji cca pul roku?!?mozna krapet dyl ,bez ochrany skla ji nosim volne po kapsach,na usich nausnice a bez skrabancu... Snad se to ted nezmeni,kdyz jsem se pochlubil ;)
Ale predchozi Moto G 5g na tom byla stejne,dokud ji nedostal do rukou synator,ale ten zatim nastesti na ni zlikvidoval tvrzene sklo (nalepene pro sichr)
podpredseda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hexacore 27. 5. 2024 08:59

Ok, mam telefon uz treti den.
Abych shrnul sve osobni dojmy a pocity a porovnal "low-cost" telefony Realme 6s a Moto G84. Neberte moje hodnoceni jako pausalni pro kazdeho uzivatele, kazdy to vidi jinak a ma z toho jine pocity. Zrovna porovnavam fakt levne telefony.

Predem upozornim ze s telefony (mam jich celkem 11) pracuji hodne casto, protoze testuji aplikace a weby a pracuji hodne moc s internetem a soc. sitemi na denni bazi.

1. Display - ac jde o pOLED u G84 tak ve srovnani s obycejnym LCD u 6s nijak vyrazne nevynika. Kvalitativne a obrazove je proste lepsi ten prehistoricky LCD. Pokud nastavim obnovovaci frekvenci Auto tak permanentni frekvence je 90 - nezalezi v jake aplikaci jsem nebo jaky obsah zrovna prohlizim. Uz i Xiaomi ma lepsi displaje. V systemu je navic jen dva rezimy zobrazeni - Zivy a Prirozeny. prirozeny hodi cely display do miiiirne zlute barvy - nechapu.

2. Naprosto ubijejici a hodne d€bilni nastaveni notifikaci na cistem Androidu. Naprosto chapu proc ostatni znacky maji svuj launcher, protoze pruser vsech techto cistych androidu je jejich totalni zmatecnost a neprehlednost. Treba muzu zminit prehozeni tri navigacnich ikon dole. Milion nastaveni pro vsechno mozne, stazenim nabidky zezhora dolu - siroke ikony a nutnost listovani do stran - no sileny.

Co se tyce tech oznameni, dve hodiny jsem hledal proc mi nechodi notifikace na FB Messenger. Dale pokud mam zapnuty rezim nerusit, stale netusim jak zde nastavit info pintiky u aplikaci a ikonky ve stavovem radku a napriklad + vibraci, ale pritom mit vypnute zvuky v rezimu nerusit. Proste nevim, nedohledatelne nastaveni a pravdepodobne to nenastavim. Kdezto ostatni znacky jako Samsung, Xiaomi, Realme apod to ma propracovane do detailu.

3. Pri zadavani PINu na zamcene obrazovce se telefon neodemkne hned, ale jako opice musim zmacknout Enter, kdezto ostatni telefony toto odemknou hne dpo zadani pinu.

4. Ctecka otisku, proste neni uplne nejrychlejsi a pripomina mi to doby pres 10+ lety. Nefunguje proste extra spolehlive. V porovnani s Realme 6s je to proste nespolehlive a pomale.

5. Nabijeni - uz 4 roky stary telefony meli stejne rychle nebo rychlejsi nabijeni. A co mne nejvice vadi, ze nova zarizeni evidentne recykluji nabijeci adaptery a nemaji uz nativni kabel USB-C - USB-C, ktere by usnadnilo prenost / migraci dat ze stareho telefonu do noveho pomoci tohoto oboustranneho USB-C kabelu.

6. Takova blbost jako silikonove prilozene pouzdro - ma vzadu strejsi hrany a je extremne nepohodlne na drzeni. Proste plytvani zdroji, takze premyslim, ze ho vyhodim a poridim si nove.

7. Z vyroby neni zadna ochrana displaye folii, alespon tou zakladni uplne nejlevnejsi. Pritom by jeji dodani stalo mizerny zlomek ceny celeho zarizeni.

8. Opet display - automaticka regulace jasu (adaptivni jas) vecer je naprosta silenost, kterou jsem musel vypnout, protoze bud mi to hodne snizi jas nebo naopak prida z 15 % na 30 % samovolne jen tim, ze detekuje nepatrne sviceni poulicniho osvetleni. Nedela to plynule ale skokove. Opet muzu pritovnat k Realme 6s, ktere toto umelo naprosto perfektne a umi to i ostatni znacky. Zde je to nedotazene.

9. Opet ten display - adaptnivni jas za slunecneho pocasi na maximalni nastaveni. V nabidce nastaveni telefonu ma tendenci mirne problikavat. Jako kdyby se snazilo pridat jeste 1% jasu navic, ale pritom se to vzapti zase snizi na puvodni hodnotu 100 %.

10. SW blbosti jako Zamek aplikaci - zde vubec neexistuje.Aplikace Telefon - absolutne nonsens nechapu proc to jde proti proudu. Naprilad oblibene kontatky s hvezdickou zobrazi jako tri velke kulate ikonky na jeden radek. Je to neprehledne a vypada hnusne, kdezto vsechnyostatni to umi zobrazit jako klacicky seznam zarazeny v kategorii Oblibene apod.

11. FOTOAPARATY - jeden by rekl, ze v roce '24 s nastupem AI to bude vymakane jak svin. ALE porad umi vyrobci telefonu zrecyklovat opticky odpadove senzory a vydavat to za pokrocile technologie s perfektnim vysledkem a nesetri superlativy ani v propagacnich materialech - jasne, kdyz vezmu svoji starou Nokia 6303 tak tohle Moto G84 je pokrok.

Ve skutecnosti ty fotografie jsou hodne spatne na soucasnou dobu. Na obcasne pouziti - toceni fail videek, nejakych random fotek jen aby byl dukaz, ze tam a tam clovek byl na vylete a jako pamatku si vyfoti langos za 150,- to pravdepodone staci. Ale napriklad stare 6s s Helio G90T umelo i 60fps 4k video enbo slow motion a ty fotky byly leckdy srovnatelne s nejnovejsimy Iphony nebo Samsungy. Fakt kolikrat se mne uzivatele iPhone nebo Samsungu ptali jakym modelem jsem to fotil.

12. Celkove prochazeni telefonu obcas udela sem a tam nejaky zasek - to umi u muj uz stary 6s s 4 GB RAM a 64 GB ulozistem, ale dela to kvuli tomu, ze ty appky jsou cim dale nenazranejsi a zbyva mi cca 5 GB volneho mista. Tohle Moto ma ale 12 GB RAM (+3 GB rozsirena) a 256 GB uloziste. Fakt tohle je OK?

A to jsem jeste nezkousel GPS (Waze, Here We Go apod navigace).

///

Jsou zde samozrejme i pozitiva.

Umi to Vo-WiFi u T-M a Vo-LTE. Baterka toho vydrzi asi o nekolik hodin vice nez Realme 6s, ale neni to zadne zazracne terno.

Gesta Moto - nevim sice jake je k tom vyuziti, neco z toho umi i jine telefony, ale alespon to tady je, to rozviceni svitilny s emi bude hodin tak 1-2x rocne.

Moto Connect tam sice je, ale jeste jsem to nevyzkousel, predpokladam, ze to bude jen o neco vice vylepsene reseni misto Propojeni telefonu s PC od MS.

OPRAVDU nekde (nejake regiony) Moto G84 ma moznost eSIM - CHAPETE TO? Jen u nas to neni k dispozici. Nechapu modu proc neni realne pouzit 2x SIM + SD kartu.

Dnes mi prisla aktualizace na Android 14 a bezpecnostni zaplata z dubna. Takze verze OS je pravdepodobne zcela konecna verze a aktualizace pokud budou chodit jednou za pul roku tak jako kdyby ani nebyly (navic asi jen do konce roku '25 - protoze jsou na 3 roky).

///

Moto g84 jsem kupoval v akci za 5100,- A popravde nevim zda s nim preziju dalsi 2-3 roky, mozna se stane, ze jeste tento tyden bude vracen nebo po roce ho prodam a pujdu do neceho jineho.

Zde zatim ty dojmy a pocity konci. A jsem zvedavy zda vubec doresim to nastaveni notifikaci. Mate nekdo napad jak to nastavit, aniz bych musel hledat nejake hloupe appky pro tento ucel?

-- 28. 5. 2024 08:28 --

P.S. Ty "obcasne" zadrhely v animaci pri prepinani aplikaci jsem popravde necekal, a to mam nastaveno 120Hz obnovovaci frekvenci displaje.

Predpokladal jsem, podle score AnTuTu, ze Moto G84 je 2x vykonnejsi nez 4 roky stare Realme 6s s Helio G90T, ale tohle je proste nic moc uzivatelsky zazitek.

Mam jine starsi ruzne modely telefonu a ty proste na starsich CPU takove zaseky/poskakovani nedelaji.

Moto G84 tedy mohu spise doporucit jako nenarocny ciste pracovni telefon, idealne pokud jeho cena spadne jeste niz nebo bude zakoupen jako rozbaleny/zanovni za 3-4 tisice.

-- 21. 6. 2024 20:06 --

Dalsi postreh.

Lagovani prostredi je zpusobeno SD kartou.

Nastaveni Auto obnovovaci frekvence displaje drzi permenentne 90 Hz, jeste jsem nenarazil na nic co by vynutilo 120 Hz.

Pouziti dvou SIM karet snizi silu signalu na obou SIMkach. (Pouzite TM a O2 zaroven) ukazatel zobrazuje 1/2 nebo 1/3 az 1/4 sidnalu. Pokud je aktivni pouze jedna SIMka tak ukazatel je plny.
hexacore
Junior

Odeslat příspěvekod Whoik 6. 7. 2024 12:32

Zdravím,

nenašel někdo řešení situace, kdy nechodí oznámení z aplikací (Messenger, Whatsapp)? Zpráva přijde až ve chvíli, kdy danou aplikaci otevřu.

Koukal jsem po různých forech, i oficiálních od Motoroly, kde si na to stěžují lidi z celého světa, ale řešení zatím žádné. Tak jestli náhodou na to někdo nepřišel a akorát nedal vědět, díky.
Whoik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod polda 6. 7. 2024 14:12

Baterie - aplikace neběží na pozadí z důvodu šetření. Tam vypnout/zapnout
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Whoik 8. 7. 2024 08:27

To je samozřejmě nastaveno správně. Tady ty základní řešení jsou všechny ozkoušeny.
Whoik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hexacore 22. 7. 2024 19:45

Ja jsem to nasel samozrejme. Resil jsem ten stejny problem asi tak pul dne. Viz me puvodni prispevky.

Zadrhel je ten, ze pri prenosu app a dat ze starsiho telefonu na novy se to cely u Moto podela.

Je nutne: zastavit aplikaci, smazat data aplikaci, odinstalovat aplikaci a znovu nainstalovat. Pak to funguje.

Dalsim krokem je neomezovat a neuspavat tyhle aplikace na pozadi. Ubytek baterky je stejne zanedbatelny (max 1-2 % za den).

Pokud chces delsi vydrz baterky, zvol obnovovaci frekvenci displaje na Automaticky (tady je to permanentne na 90 Hz) a vypni 5G u SIMek.

U mne 5G a 4G nema v rychlosti znatelny rozdil v beznem pouzivani (O2 a TM). Rozdil v baterce na 4G a 5G je cca 10 az 20 % za den.

Pokud mas pametovou kartu, muzes si vsimnout totalniho lagovani UI.

Motorola je proste v tomhle trash pro mne.
hexacore
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka