V 80

O mobilních telefonech značek Lenovo i Motorola

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod 1979 2. 5. 2005 11:50

Vzhledem ke stále klesající ceně V80 se zařadila na seznam mobilů , které bych si možná koupil. Momentálně žádný nemám...
krom ní zvažuju ještě T630. V80 ale vede díky dodávané HF...
jen mám pár otázek...

--Vyhledávání podle prvního znaku-to mají oba mobily. Jen u T630 když vstoupím do položky tel.seznam můžu při vyhledávání napsat i více znaků. Nejde to ale už při procházení seznamu při posílání SmS a tak.. Umí to víceznakové vyhledávání po vstoupení do poležky tel. seznam i V80???
--Paměť na SMS-jakou verzi firmwareu musí V80 mít, aby měla nejakou paměť na došlé SMS... V recenzích se píše, že nekteré ukládají kolem 50 SMS, jiné jen na SIM...
--jaká je výdrž baterie???

Rád bych získal info od současných uživatelů V80, jestli se do ní vyplatí jít...
co tek otáčející se kloub??? šlape i po čase v poho???

jsou nějaké věci, které vám opravdu vadí? nebo něco co vás příjemně a mile překvapilo?
budu rád za každou informaci.
ve starších diskuzích je toho pravdu velmi pomálu...
dík moc...
1979
Junior

Odeslat příspěvekod Karel01 3. 5. 2005 11:06

Zkušenosti po 2 měsících. Možná se budu v něčem opakovat- už jsem psal nějaký příspěvek.Chci říci, že současná cena V80 včetně HF HS820 je bezkonkurenční a nemá chybu.
Při výběru telefonu záleží, co od něj uživatel očekává. V80 nabízí (kromě natáčení videa ) vše co jiné podstatně dražší telefony. Navíc má originální konstrukci a možnost si vyhrát a zaujmout se světelnou indikací. Display je špičkový a celý telefon působí elegantně. HF HS820 považuji za jedno z nejlepších na trhu. Po 2 měsících otáčení flipu funguje bez závad, žádná vůle. V recenzích se psalo, že má tvrdý joystik, mě připadá naopak měkký, ovládání je příjemné. Vyhledávání je pouze podle prvního znaku, v mém případě to nepovažuji za nějaký velký nedostatek. Výdrž telefonu je 4 dny,( v průměru mám 3 hovory denně a 3 SMS ) neuvažuji příležitostné focení či hraní her nebo jinou činnost s telefonem. V paměti telefonu mám 30 přijatých SMS ( průběžně je mažu) a telefon nehlásí plnou paměť. Příjemně mě překvapila možnost, že při vypnutém telefonu, když se ozve budíček, tak se telefon rovnou zeptá, zda chci telefon zapnout a přihlásit do sítě. Dále jsem byl potěšen tím, že v balení byla i rozdvojka k nabíječce, takže je možné současně nabíjet telefon i HF.
Hlasitost reproduktoru při vyzvánění je trochu tlumena, když telefon leží na stole nebo podložce. V recenzích se psalo, že telefon lze ovládat i v zavřeném stavu, zatím se mě to nepodařilo, možná mám něco špatně nastavené nebo to chce jiný firmware.
Karel01
Junior

Odeslat příspěvekod LaL 3. 5. 2005 13:47

Mam ho taky 2 mesice ale handsfree me bohuzel nejede nevim proc ale je mne to jedno protoze ho nepouzivam. Vzdrz baterky je tak 3 dny kdyz ho moc nepouzivam ale jak se snim casto foti nebo hrajou hry tak nevydrzi ani 2 dny.Pamet sms mam asi 100.V zavrenem stavu ovladat jde ale bohuzel mi nejdou prijimat hovory.Flip je porad ok.Displey je super a hlavne V80 nema kazdej druhej clovek a kdyz s nim nekam dojdu tak na nej kazdej cumi a nemuze me uverit ze me stal jenom 5500 aji s handsfree.
LaL
Junior

Odeslat příspěvekod Karel01 3. 5. 2005 15:33

To ovládání telefonu v zavřeném stavu mě už jde. Ani nebudu psát čím to bylo, protože každý kdo by si to přečetl by o mě řekl, že jsem blb.
Karel01
Junior

Odeslat příspěvekod 1979 3. 5. 2005 19:38

ještě by mě zajímala jedna věc...
u SE T630 jsou na displeji po čase jako spořič, či co, hodiny. Což by až zas tolik nevadilo, ale problém je, že když mi někdo zavolá, nebo pošle SMS a já to nezaregistruji, nedovím se to, dokud nezaktivuji a nerožnu displej. Bežným pohledem se to nedovím, bo ty hodiny tam sou pořád a překrývají mi info o tom co mi došlo, nebo jestli mi někdo nevolal...
jak to řeší V80?
1979
Junior

Odeslat příspěvekod Kulíšek (novy) 3. 5. 2005 19:38

Připojuju se k zastáncům tohohle úžasného telefonu, mám ho asi měsíc. Mluvit o jeho stylu a vzhledu by bylo mlácením suché slámy. Pokud jde o baterii, tak bez problémů 3 dny bez vypínání na noc, což souvisí s jediným problémem. Zatím jsem ji nepřinutil budit ve vypnutém stavu, jak tu někdo píše. Prostě je chcíplá a sama se neprobere. Nastavením to určitě nebude, na to bych už snad přišel, ale nějakou radu bych uvítal. Jinak jsem po všech stránkách nadšen. Sms mám asi 20 a ukládám vesele dál.
Jestliže nezměníme směr naší cesty, pravděpodobně skončíme tam, kam směřujeme.
Kulíšek (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 1979 3. 5. 2005 19:39

Karel01 píše:To ovládání telefonu v zavřeném stavu mě už jde. Ani nebudu psát čím to bylo, protože každý kdo by si to přečetl by o mě řekl, že jsem blb.e/quote]

co to bylo za blbůstku?
nerad bych na tom taky ztroskotal. žádný strachy. já se smát nebudu. občas nám něco hned nedocvakne a sme tak trochu za blbečky :-)
1979
Junior

Odeslat příspěvekod Kulíšek (novy) 3. 5. 2005 19:43

V80 to řeší vskutku geniálně. Můžeš si aktivovat světelnou indikaci, já ji mám zaplou pořád. Takže na telefonu poznáš třeba i z pěti metrů, přes celý obývák, jestli máš zmeškanou událost či ne. Světýlko bliká buď zeleně, čili má signál, nebo červeně - není signál, nebo oranžově - zmeškaná událost. A ještě mám pocit, že kromě tohohle telefon po chvilkách tichounce pípá, čímž ti hlásí, že jsi něco prošvih. Takže se na něj vlastně ani nemusíš podívat a víš, že tě někdo sháněl. Takže tak.
Kulíšek (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marduk 3. 5. 2005 19:52

Zdravím, rád bych se zeptal jak je natom v80 s kvalitou fotek. Je to stále stejná hrůza jako v recenzi tady na MM, nebo se to s novějším firmwarem zlepší?
Smrt české poště!
Marduk
Junior

Odeslat příspěvekod Kulíšek (novy) 3. 5. 2005 20:10

Na kvalitu fotek můžu poskytnout fundovanou odpověď. Něco už jsem nafotil a platí to samé, co pro jiné telefony. Záleží hodně na světelných podmínkách. Udělal jsem pár nádherných fotek venku na sluníčku, které vypadaly vakt super. Na rozdíl fotky v interieru už nejsou žádná sláva, ale pořád mi přijdou lepší než ty, co jsou vystavené tady na MM. Celkově podle mě V80 fotí stejně jako ostatní mobily. Takže použití na displej je fajn, na nic jiného to ale není. Ale velmi jsem ocenil, že na rozdíl od mnoha telefonů když si vyfocené osoby přiřadíš do seznamu, tak potom když volají, fotka je krásně přes celý displej a ne jen nějaký ubohý flek, na kterém nic nevidíš.
Kulíšek (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marduk 3. 5. 2005 20:23

Ok, díky.
Ještě jedna věc - má někdo zkušenosti s přídavným rádiem od Motoroly? (http://direct.motorola.com/cze/Web_acce ... ctid=29211) Zajímá mě hlavně kvalita příjmu a poslechu.
Smrt české poště!
Marduk
Junior

Odeslat příspěvekod Kulíšek (novy) 3. 5. 2005 20:29

Ano, opět můžu poskytnout fundovanou odpověď. To rádio mám, stálo mě nějakých 700 kc od Deltamobilu. Je zvláštní v tom, že není nutné ho připojovat k telefonu, protože má svůj vlastní zdroj. Nežere tedy baterku telefonu. Ale je samozřejmě možné ho k němu připojit a pak funguje jako HF sada. Kvalita přijmu i poslechu se mi zdá solidní, určitě lepší, než jsou rádia u Nokií. Zase ale není možné si tam uložit oblíbené stanice, posloucháš buď tu jednu a když chceš jinou, musíš přeladit.
Kulíšek (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marduk 3. 5. 2005 22:19

Má vlastní zdroj? Na webu se píše že je rádio napájeno telefonem (což by mi vyhovovalo o dost víc, nerad bych se staral o další baterii). Ale nevadí.

Ještě jedna věc - co rychlost - pohyb v menu, psaní SMS... např. když píšu sms s vypnutým prediktivním psaním, musím na telefon "čekat" než zobrazí všechny znaky které jsem napsal, nebo je rychlý a zobrazuje hned?
Smrt české poště!
Marduk
Junior

Odeslat příspěvekod 1979 3. 5. 2005 23:12

[quote="Kulíšek"t...Zatím jsem ji nepřinutil budit ve vypnutém stavu, jak tu někdo píše. Prostě je chcíplá a sama se neprobere. Nastavením to určitě nebude, na to bych už snad přišel, ale nějakou radu bych uvítal...u/quote]
ještě mně napadla jedna věc...
v nějaké recenzi (V80,V600... už nevím) se psalo že když přiřadím ke kontaktu nejakou melodii, tak je stejný zvuk i při doručení SMS z tohoto čísla. Jinde jsem zase četl, že je to už vyřešeno...Jak je to tedy doopravdy...
to samé je i v případě buzení s vypnutým mobile. Někde jde, někde ne.
počítám s tím že poslední verze softu by měla být zbavená těchto problémů...
je to vážně tak???
podle http://www.mojemotorola.cz je poslední verze
V8088 .... F0_14_04
jakou máte vy?
myslím tím Karla 01
1979
Junior

Odeslat příspěvekod Kulíšek (novy) 4. 5. 2005 01:08

To rádio má svojí vlastní baterii, nějaká tužková to je. Aspoň to které mám já. Tuším, že existují dvě, ale nejsem si jistý.

Pokud jde o rychlost, tak je super. Nesrovnatelná třeba se SE. Sms píšu bez iTap a foun se nezpožďuje vůbec. Ještě se mi ho nepodařilo předstihnout a to nejsem žádný nováček...

Budík je trošku problém. Už jsem totiž volal i na info linku Motoroly a ani tam si nebyli jistí. Nejdřív mi řekli, že je to závada a že se mám s telefonem k nim dostavit. Pak zase nějakej technik řekl, že je to normální a že tenhle stroj prostě ve vypnutém stavu nebudí. Já jsem to vyřešil následovně. Foun se probudí a vzbudí, a dokonce jak tu někdo psal se pak zeptá, jestli si přeju ho zapnout či nikoliv, ale jen pokud ten alarm nastavím přes kalendář. To funguje spolehlivě. Klasický budík ho ale neprobere. Myslím, že se nejedná o závadu a že takhle má fungovat. Osobně mi to nevadí.
Kulíšek (novy)
Kolemjdoucí

Další stránka