Zmena IMEI na motorole v547? kde nájdem ten správny soft?

O mobilních telefonech značek Lenovo i Motorola

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod polucias(smazano) 7. 11. 2005 00:24

Tá hlavička témy hovorý za všetko, nevie niekto kde nájdem soft na zmenu imei Motoroly v547. Všeličo som našiel ale niesom si istý či to bude šlapať, kábel ešte nemám.
napr.:Motorola IMEI Changer v1.3 alebo Motoimei,
pôjde to? kto má stým skúsenosti prosím odpište!
Ďakujem
polucias(smazano)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Laky 7. 11. 2005 00:33

A preco vlastne potrebujes menit IMEI. Zeby kradnuty mobil????
Laky
Junior

Odeslat příspěvekod Driver 7. 11. 2005 01:23

Takový programy existujou, ale těžko říct, jestli fungujou. Navíc pro dosažení plné "funkčnosti" bys musel i přelepit štítek s IMEI.

Bazary jsou plný kradenejch mobilů a nikdo tam IMEI neřeší, ale operátor ti ho na základě IMEI může i zablokovat.

Taky by mě docela zajímalo, co by se stalo, kdyby byly v sití 2 mobily se stejným IMEI.. (jestli to může nastat...)
Das Auto
Driver
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ARS 7. 11. 2005 08:20

Zmena IMEI je trestny cin, taq si to radsej rozmysli.
Opravár mobilných telefónov už od roku 2000.
ARS
Servisák

Odeslat příspěvekod Jerry 7. 11. 2005 08:40

Trestny cin? :hm
A to podle ceho? O tom jsem teda jeste neslysel. Veril bych poruseni zarucnich podminek, mozna poruseni podminek operatora. Dovedl bych si predstavit, ze by nekdo z toho vyvodil nejaky prestupek, ale trestnemu cinu neverim.

Ale taky by me zajimal duvod, proc potrebuje menit Imei. Krome ukradeneho mobilu me napada jeste zaruka.
Jerry
Junior

Odeslat příspěvekod ARS 7. 11. 2005 10:59

Jerry hold je to trestny cin /podla zakona/, v GB dokonca co i len vlastnit software na zmenu IMEI je trestny cin... IMEI je vyrobne cislo telefonu, skus si prerazit vyrobne cisla na aute, co ti na to povedia :)
ARS
Servisák

Odeslat příspěvekod iwigirl 7. 11. 2005 12:22

ARS: hledala jsem, lec nenasla... Muzes me prosim nasmerovat, kde v trestnim zakoniku je to upraveno?dekuji
iwigirl
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mirek6600 7. 11. 2005 23:28

1)pokud si ty programky nasel nekde na internetu tak jsou to dema a nebudou schopny prepsat imey.

2)K prepsani imey ti nestaci jen kabel ale musis myt celej flashbox jelikoz se to dela pres nej a nikdy ne pres datovy kabel pres ten tam dostanes tak akorat melodie.obrazky atd.

A cela ta sranda vcetne prislusneho softwaru stoji neco kolem 8tisic.

Nebo si najivka a myslis si ze kdyz si koupis kabel za 300kc na melodie atd.ze pres nej pude delat vse(prepisovat imey,prehravat frimware atd.) tak na to zapomen.jedine kde sel treba prehrat frimware to byli siemens founy a ted jeste sonyericssony ale imey taky neslo pres kabel prepsat a musel na flashbox kdyz se ho chtelo zmenit.A nektery founy maj i ochranu proti tomu prepsani.

Ale muzes to zkouset ale az se ti ten foun podari porbit ze ti nepude zapnout nebo nebude myt signal jelikoz imey ma vliv na signal tak tu nezakladej pak topic NEJDE ZAPNOUT MOTOROLA apod.
:roll: :D
mirek6600
Junior

Odeslat příspěvekod ARS 8. 11. 2005 07:56

iwigirl píše:ARS: hledala jsem, lec nenasla... Muzes me prosim nasmerovat, kde v trestnim zakoniku je to upraveno?dekuji

To naozaj netusim kde v trestnom zakoniku to bude, ale trestne to je na 100% uz len preto, ze jediny dovod, preco menit IMEI je to, ze telefon je kradnuty.
ARS
Servisák

Odeslat příspěvekod Demultiplexor 8. 11. 2005 11:39

kdyz me prehravali firmware na mem tehdejsim alc 501 tak me zmenili aji IMEI. Mozna je to zapsane primo ve firmwaru i kdyz jsem slysel ze mobily 3.generace uz ho budou mit pevne dany-to jsem teda zvedavy
Demultiplexor
Junior

Odeslat příspěvekod mirek6600 8. 11. 2005 22:43

Demultiplexor píše:kdyz me prehravali firmware na mem tehdejsim alc 501 tak me zmenili aji IMEI. Mozna je to zapsane primo ve firmwaru i kdyz jsem slysel ze mobily 3.generace uz ho budou mit pevne dany-to jsem teda zvedavy

Ve frimwaru to neni jelikoz ja prehravam founy na krame a nejen ty stary a ale i ty novy tedy z barevnym displayem(treba dovoz z ciziny bez cj atd) a imey zustava vzdy stejne ale zmenit se da a dela se to programkem na to urcenym takze prehranim frimwaru se zmenit imey nemuze.Jinak u toho alcatela ti mozna vymenily desku za jinou proto mas jiny imey jinak nevidim duvod proc by ti jen tak menily imey kvuli tomu ze ti prehrali frimware. :)
mirek6600
Junior