Nelze volat z MPx220

O mobilních telefonech značek Lenovo i Motorola

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod sjarda 18. 12. 2005 14:55

Vlastním motorolu MPx220 téměř 2 dny a mám velký problém. Po několika prvních hovorech z tohoto telefonu již nemohu vůbec volat. Příchozí hovory i smsky lze přijmout i odeslat.
Ale při vytáčení volaného tel. čísla se zobrazí hláška " chyba telefonu" - "přesměrování hovoru aktivováno" - "nelze dokončit zahájený hovor, zkontrolujte číslo a akci zopakujte". Podotýkám, že žádné přesměrování není aktivováno a není též aktivováno blokování odchozích hovorů. Jsem bezradný, nevím co mohu ještě kde ovlivnit, abych mohl telefonovat. Máte někdo radu?
sjarda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod FUNNYJELEN 18. 12. 2005 15:08

hmm nerek bych ze to bude telefonem to bude spis operatorem! Urcite mas T-Mobile ze ? Ale stava se to kdyz nemas vubec signal ! Mam MPXko220 uz trictvte roku a stal ose mi to jen kdyz nebyl signal nekde na horach
FUNNYJELEN
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod LamB 18. 12. 2005 15:12

taky bych rek ze to nebude hardwerova chyba, prvne bych zasel za operatorem a pak teprv do servisu
Peugeot 306, 1.4 (kdysy dávno 55 kW)

Ale jinak velky příznivec Fordu
LamB
Junior

Odeslat příspěvekod sjarda 18. 12. 2005 15:18

Mám Oskara a špatným signálem to není. Vyzkoušel jsem telefon na více místech s dobrým sgnálem a hlášení je stále stejné. *Chyba telefonu*. Tak nevím.......
sjarda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod FUNNYJELEN 18. 12. 2005 15:25

no tak nevim :) Reklamace no
FUNNYJELEN
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod LamB 18. 12. 2005 15:47

no jeste zkus mastr reset ze by se vsechno nastaveni vratilo tak jak mam bejt ale pak uz me nic nenapada asi budes muset do servisu
Peugeot 306, 1.4 (kdysy dávno 55 kW)

Ale jinak velky příznivec Fordu
LamB
Junior

Odeslat příspěvekod mirek6600 18. 12. 2005 18:37

mohlo se ti taky povect zapnout identifikaci sveho cisla myslim tim zkriti cisla kdyz nekomu volas.Zkus najit tu polozku v menu a dej nastaveno siti nebo vypnout.Ale tim uplnym resetem by se to mohlo taky vratit zpet.Jinak reklamace.To co jsem ti tu popsal je vetsinou v nastaveni telefonu a nebo nekde kde se dela neco ze siti a nebo nemas nahodou misto linky 1 nastavenou linku 2 to by taky moch bejt ten problem. :)
mirek6600
Junior

Odeslat příspěvekod dave84 18. 12. 2005 18:55

No tak přesně tenhle problém jsem taky měl !Mohl jsem volat akorát na tísňová volání.Tento problém začal jakmile jsem si něco nastavoval v nastavení, telefon, přesměrování hovorů.Částečně pomohl hard reset telefonu, ale občas se tento problém vracel, chtěl jsem to reklamovat, ale nakonec jsem ji prodal.Spíš to vypadalo na softwarový problém telefonu,než na souvislost s operátorem a už vůbec né špatný signál, protože jsem volal operátorovi na t-mobile a ten mi číslo překontroloval a u nich nebyl žádný problém.
Takže jediná rada hard reset a následně jestli se to bude opakovat, tak jedině reklamace.Hodně štěstí.
Mpx 220(vau),SE D750i,LG Chocolate,Sharp GX29,N95 sand(vau),LG Shine,Nokia 8600 Luna,MDA Vario III,
dave84
Junior

Odeslat příspěvekod sjarda 18. 12. 2005 20:36

A jak provést hard reset, neporadí mi někdo? A ještě, kde je v menu schováno zapnutí infraportu? Dodaný manuál je hodně očesaný. Že by Motorola šetřila na papíře???
sjarda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sh4dow 18. 12. 2005 23:22

hard reset je stlacenie tlacitka pre vypinanie a joisticku a potom este potvrdis.

Ja mam len taku ideu kde by mohol byt problem: nenastavil si si nahodou CLIR pre kazde volanie aj ked ho nemas u operatora aktivovany? Vtedy odchodzie hovory koncia chybou. Skus sa nato pozriet.
Sh4dow
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod bidzej 7. 1. 2006 14:52

uz se to nekomu podarilo vyresit? Mam ten samy problem...
bidzej
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sh4dow 7. 1. 2006 15:54

skusil si to clirko?
Sh4dow
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod bidzej 7. 1. 2006 19:13

musel jsem si u operatora aktivovat CLIR (pak slo volat ale bez ukazani cisla samozrejme) a pak ho v telefonu deaktivovat a pak to jede.Jakmile ho deaktivuju zpatky u operatora, tak to zase nejde...
bidzej
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sh4dow 7. 1. 2006 19:51

hmm no aspon ze som trafil :lol:

ale je zvlastne ze nemozes deaktivovat clir, lebo mobil potom musi vytacat s clirom...
Sh4dow
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod mousee 7. 1. 2006 23:24

wow shadow!
celkom by ma zaujimalo, ako si na tento figel prisiel... :tleskani
mousee
Junior

Další stránka