Motorola V547 - Vase skusenosti i nazory

O mobilních telefonech značek Lenovo i Motorola

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Petrik43 16. 5. 2005 13:15

Zdravim Vas. Chcel by som Vas poprosit,ti ktori vlastnite tuto Motorolu, ake su vase dojmy?? Plusy a minusy?? Planujem si ju kupit..
Petrik43
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Obyvatel 16. 5. 2005 13:31

Taky o ni uvazuju ale chtel bych ji v tehle http://mobil.idnes.cz/foto.asp?foto1=A041212_MOT_V547_PREV_12_N.JPG barve a ta se tu neprodava :-//
Obyvatel
Junior

Odeslat příspěvekod vetristo 17. 5. 2005 10:52

Casy, ked motorola vyrabala dost divne mobily typu Talkabout 2288 alebo D520 (hoci 520-tka nieco do seba mala) a rvala do nich tuzkove baterie (hoci Ni-Cd baterie boli omnoho kvlaitnejsie ako Ni-MH) su uz davno prec!!! Nove americke vecka maju prijemne ovladanie (personalizovat sa da takmer kazde ovladacie tlacidlo), podporuju mp3 a su fakt kvalitne spracovane.
ALE!! Ak si mam porovnat spracovanie v300 a v547, tak v300 mi pride pevnejsia a lepsie spracovana (ale to neznamena, ze v547 je taky vrzgajuci crep ak N6100...hovorim o spracovani)!!! Osobne velmi nemam rad samostatne tlacidla pre WAP, ale verte tomu, ze som si ho dost oblubil a na WAP uz ani inak nejdem (mam pod nim google.com)!! Inak je to motorola ako kazda ina, BT je jedna z najlepsich veci a ani videao ni je na zahodenie. Optika foto sa o dost velky kus zlepsila od cias v300, len v prilis velkom svetle ma tendenciu pridavat cervenu a oranzovu (ludia vyzeraju ako indiani), ale toto je dobre zase v noci (s v300 som v sere nic nenafotil)!!! A este jedna vec!!! Hry z ostatnych motorol povacsine nefunguju (sposobuju to dve tlacidla navyse) - teda funguju, ale vacsinou nejdu softkeys!!!
Posledna vec venujem pamati a SMS! Pamat je 6MB a vdaka Bohu nie je plna vselijakych debilnych obrazkov, ktore sa nadaju zmazat (je ich o odst menej, o dost!!)!!! A SMS sa na obrovskej klavesnici pisu uplne najlepsie, len skoda, ze iTAP vyuziva kontextove pisanie a tak je v Slovencine uplne nepouzitelny!!!
V547 - HNED KUPIT!!!
vetristo
Junior

Odeslat příspěvekod hamr 17. 5. 2005 16:41

Ahoj lidi chtel bych vas poprosit na tuto motorolu jestli na ni nni nejaky program na pc mam doma datovy kabel ale program jsem nikde nenasel dekuju
hamr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rudab 10. 6. 2005 15:24

Úvodem bych chtěl vyzvat všechny zájemce o tento typ mobilního telefonu, aby s nákupem vyčkali. Pokud ovšem používáte mobil jen několikrát týdně, datové přenosy vás nezajímají nebo SMS zprávy posíláte jen výjimečně, nebude vám níže popsaný handicap tohoto modelu Motoroly zas tolik vadit.

Když jsem před několika týdny kupoval od T-Mobile mobilní telefon Motorola V547 ještě jsem netušil, jaké neblahé zkušenosti budou následovat. Celý problém představuje nabíječka, kterou společnost Motorola k tomuto typu telefonu dodává.
Jedná se o nabíječku s typovým označením SPN5038A, kterou Motorola dodává i odděleně pod obchodním označením CH520. Tato nabíječka ovšem není pro V547 příliš vhodná. Nedokáže tento mobil nabít, pokud je v provozu. A nezáleží na tom, jestli jen občas zavoláte, přijmete hovor nebo používáte GPRS.
Jelikož svůj mobil používám pro pracovní účely, často se stane, že se baterie uprostřed pracovního dne vybije. A tak prostě sáhnu po nabíječce v domnění, že když ji připojím k mobilu, tento se začne dobíjet. Za posledních 8 let používání nejrůznějších mobilních telefonů jsem tomuto chování přivykl - připadalo mi to normální. Jaké ovšem bylo mé překvapení, když se takto dobíjený V547 ne a ne nabít. Dokonce, když se mi někdo pokoušel zavolat, tak se V547 zcela vypnul!

Shodou okolností si tento mobilní telefon zakoupil i můj kolega, který za mnou přišel s dotazem, jestli náhodou nemám také problémy s dobíjením. Že musí na několik hodin vypínat mobil, aby se mu vůbec dobil. Na to konto jsme navštívili prodejnu T-Mobile, kde jsme se tuto skutečnost snažili vysvětlit prodávajícímu. Ten chtěl nejprve vzít telefon do záruční opravy, ale když jsme mu řekli, že naše telefony fungují tak, jak mají, že problém je v nabíječce, kterou Motorola k těmto mobilů dodává, dohodli jsme se na sepsání stížnosti k prošetření celé záležitosti. Jelikož jsme usoudili, že nemá cenu psát dvě stejné stížnosti, napsali jsme ji pouze v jednom vyhotovení - jménem mého kolegy.
Za několik dnů byl můj kolega informován, že technici T-Mobile tento typ nabíječky prověřili a došli k pro mě celkem alarmujícímu závěru. Nabíječka dodávaná spolu s V547 dokáže, pokud je telefon zároveň používán, baterií mobilu nabít na 30 % celkové kapacity za 12 hodin nabíjení!
Snažil jsem se tedy o nabíječkách Motorola dozvědět více. Zjistil jsem, že pro daný typ telefonu existují dva typy. CH520 (SPN5038A) a CH600. První je určen pro tzv. bezpečné nabíjení, kdy je telefon vypnut a v rozmezí 2 až 5 hodin dojde k plnému dobití baterie. Tento typ ovšem neumožňuje telefon při nabíjení používat. Druhý typ s obchodním označením CH600 dokáže baterii mobilu nabít do 3 hodin, i když je telefon v provozu. Docela mě zarazilo, že na webstránkách české Motoroly jsou uváděny opět zavádějící údaje. U telefonu V547 je uváděno jako doplněk nabíječka CH600, ale s informacemi odpovídajícím typu CH520. Chudák zákazník pokud se rozhodne toto příslušenství zakoupit. Očekává rychlou nabíječku CH600 a dostane CH520 nebo je tato "bezpečná" nabíjčka chybně označená jako CH600?

Začali jsme proto komunikovat přímo s českým zastoupením společnosti Motorola. Jednání s příslušným Customer Service Managerem bylo zdlouhavé. Nejprve se nás snažil přesvědčit, že nabíjet telefon a současně ho mít zapnutý není standardní způsob používání telefonu. Na tento argument jsem se ho zeptal, proč se o tom nezmiňuje uživatelská příručka (a to ani v anglické ani v české verzi). Odpovědí nám bylo tvrzení, že uživatelská příručka se nemůže zabývat všemi aspekty používání mobilního telefonu. No-comment.
Po několika kolech emailové komunikace se mému kolegovi podařilo z Motoroly vymoci jinou nabíječku, která dokáže mobil V547 plně dobít, i když je zároveň používán.
Rozhodl jsem se příslušného Customer Service Managera zeptat, co musím udělat, abych tuto správně dimenzovanou nabíječku obdržel také. Pracovník Motoroly, byl nekompromisní. Případ mého kolegy byl prý zvláštní povahy, a proto mu Motorola poskytla vhodnou nabíječku. Motorola prý nebude vyměňovat nabíječky každému, kdo se rozhodne nabíjet mobil nestandardním způsobem. Snažil jsem se Customer Service Managerovi vysvětlit, že je celkem standardní dobíjet mobil a mít ho zároveň zapnutý. Že si nemohu dovolit být 5 hodin během dne pro své spolupracovníky nedostupný, ale bez úspěchu.
Rozhodl jsem se zkusit, zda se mi podaří dobít telefon pokud by byl zároveň zapnutý. Podmínkou bylo vyjmout SIM kartu - aby nedocházelo k zbytečnému zatížení nabíječky příchozími hovory. Výsledek byl trystní. Nabíječka dodávaná spolu s V547 dokázala baterii mobilu dobít po více než 8 hodinách, což jsou dle mého názoru nepřípustné parametry. Ověřil jsem si, že tatáž nabíječka ovšem dokáže nabít Motorolu V300 do 3 hodin i když je v provozu. To je pro mě jasný důkaz, že tato nabíječka není pro V547 dimenzována a neumožňuje standardní používání tohoto mobilního telefonu.
Informoval jsem proto Motorolu, že celou situaci zveřejním a zároveň budu informovat Sdružení pro Ochranu Spotřebitelů dříve, než si tento "mobil pro víkendové používání" rozhodne pořídit více uživatelů. Zvláště, pokud někdo uvažuje o V547 jako o mobilu pro datovou komunikaci. Pro takovéhoto uživatele by mohl být tento mobilní telefon, díky Motorolou dodávané nabíječce, hořkým zklamáním.

Mimochodem - napadlo mě ověřit si, jaký typ nabíječky T-Mobile pro tento mobil prodává odděleně (pod kódem 94607) a k mému překvapení to byl rovněž typ SPN5038A. Na obalu bylo uvedeno, že tato nabíječka je určena z 5xx řady pouze pro typy V500-525. O V547, potažmo o V550, V551 nebo V545 ani zmínka. Upozornil jsem na tuto skutečnost prodejce a požádal ho o nápravu údajů v ceníku - tzn. odstranění informace, že je určena také pro typ V547 a on přislíbil nápravu. Samozřejmě, že T-Mobile i nadále (3.6.2005) uvádí zákazníky na svých stránkách v omyl...

Jelikož zatím vím jen o dalších dvou osobách, které si tento mobil koupili a všichni jsme stejně postiženi, zajímalo by mě, jaké zkušenosti mají s tímto mobilním telefonem resp. jeho nabíječkou ostatní uživatelé.
rudab
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Leo 10. 6. 2005 15:59

Musím reagovat na předešlý článek .... po jeho předčtení jsem se úplně zděsil. Takový mobil bych si nikdy nekoupil.
Ale už se stalo, mám jej už asi 3 měsíce a můj názor na daný problém s nabíjením je ... ihned po předčtění článku jsem běžel pro nabíječku a ejhle, mám taky CH520 (SPN5038A). Takže bych měl být stejně postižený, jako majitel v popsaném článku, ALE NEJSEM. MŮJ MOBIL LZE NABÍT I PŘI PROVOZU. (nabije se okolo 4-5hodin) podle toho jestli byl vybitý úplně nebo ne.
Rozhodně nechci vyvracet tvrzení autora toho článku, ale je to fakt a než si na to někdo udělá názor, měl by vědět i druhou stránku věci... nevím čím to je. Volám za den tak 30 minut + 10-20 SMS, takže zase tak víkendový uživatel snad nejsem. Je fakt že datové přenosy používám vyjmečně. Napadají mě dva důvody, proč jsem na tom jinak:
1) nemám Motorolu V547 od T-mobilu
2) záleží jestli máme stejnou baterii - moc z ní nevyčtu co je označení,ale mám: Lion 780 (asi), SNN 5683A Z5T443CTOEIZ.2K
prosím autora článku "rudab" jestli sem ještě dorazí,ať se koukne na svou baterii. Docela by mě to zajímalo. Dík
Leo
Junior

Odeslat příspěvekod Driver 10. 6. 2005 16:40

Třeba TMO jen dodává motoroly se špatným FW (prostě chybná série), která se nenabije. Tohle se stávalo u 7110 - že se vybíjely atd. a i u 3310 se to myslím ze začátku stávalo. Tak si nech zkusit přehrát FW v autorizovanym servisu (nereklamuj to, jen si vymysli, že se ti mobil třeba seká a oni to přehrajou - je to v rámci záruky) a pak to zkus nabít.
Das Auto
Driver
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Leo 12. 6. 2005 14:54

Tak mi to nedalo a uděla jsem test:
nechal jsem svou Motorolu V547 úplně vybít ... až se sama vypnula. Dal jsem ji na nabíječku (samozřejmě na CH520 (SPN5038A). Zapnul telefon a začal měřit čas. V průběhu nabíjení jsem měl cca 5 minutový telefon. A výsledek? TELEFON BYL PŘI ZAPNUTÉM STAVU NABITÝ ZA 3h 40 minut. To závěr mého pokusu :D
Leo
Junior

Odeslat příspěvekod rudab 13. 6. 2005 13:52

mam baterii SNN5683A
rudab
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rudab 13. 6. 2005 13:59

Mohli byste mi sdelit verze svych firmware? Muj V547 ma R47_G_08.17.15R
rudab
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Leo 13. 6. 2005 17:22

Tak soft mám R47_G_08.17.15R takže jestli dobře koukám, tak mám ten samý ... tak nevím, vše máme zatím stejné, ale mě se to fakt nabije do 4 hodin ...
Leo
Junior

Odeslat příspěvekod hamr 13. 6. 2005 18:02

No tak váš článek mě docela zarazil ikyž vím že máte asi pravdu .Asi před dvěma měsíci jsem si koupil motorolou V 547 a jelikož mi baterka vadržela taky jen dva dny aniž bych volal byl jsem nespokojený.Ale asi po měsíci užívání tohodle tel. se mi stalo že jsem do mobilu vložil nabíječku a napsalo mi to na displej nelze nabíjet což mě překvalapilo a myslel jsem že to je kontaktem tak jsem s nabíječkou třusku pohíbal a dobrý.Ale dělalo mi to čatěji a častěji a nakonec to dospělo k závěru že už mi nejde nabíjet vůbec takže jsem šel mobilní tel reklamovat ted nevím jestli mám zkusit se odvolat od smlouvy ...Prsoím kdyžtak poradtě
hamr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vetristo 13. 6. 2005 22:05

Aj ja mam V547 od Euriotelu SK (ciaze vlastne seria T-Mobile, ale bez upraveneho FW) asi 3 mesiace a este som podobny problem s nabijanim nemal! Inak HW mam taky isty ako RUDAB! S nabijanim som u tohoto telefonu este problem nemal. U v300 sa obcas po pripojeni nabijacvky objavy UNABLE TO CHARGE, ale ked ho pripojim znovu, vsetko ide (trpezilovst paaanoveeee)!!! Vacsinou vsak nabiojam mobil az po uplnom vybytí (co s ohladom na LI ION baterku nie je velmi spravnem, ale neskodi to az tak, pokial sa po vybyti baterie nesnazim MT zapnut skor, ako ho pripojim na nabijacku)!!

Vidim to skor na chybu FW, ale to vyvracia fakt chaosu v oznacovani nabijaciek!!!

Aprpo. Pamatam sa na problemy ALCATELOV serie 300,500 a 700, najma 501 a 701, u ktorych bol tiez problem s nabijanim, ktory ALCATEL dlho nevedel vyriesit. Ak bol totiz MT pri nabijani zapnuty a nahodou prisla SMS, alebo vam niekto zavolal, nabijaci proces sa zacal odznova!!!
vetristo
Junior

Odeslat příspěvekod Marek Hajn 20. 6. 2005 18:13

Chystám se pořídit si Motorolu V547, ale tohle mě docela zarazilo. Nicméně to asi nebude vada jen tohoto modelu. Přes víkend jsem měl půjčenou 3G Motorolu V925 a tohle dělala taky. Měl jsem o ni zájem, ale vzhledem k této "vlastnotsti" jsem ji zase vrátil. Čert ví, kde je chyba.
"Dobrá nálada vaše problémy nevyřeší, ale nasere tolik lidí, že stojí za to si ji udržet."
Marek Hajn
Junior

Odeslat příspěvekod narayan 24. 6. 2005 09:54

No pac u nas ET spustil EDGE tak sem si take poridil V547 a uz v zivote jinou motorolu nechci. Kdyz sem delsi dobu na netu tak kolabuje po 4 hodinach na nabijecce,ale kdyz ji necham nabit tak do poloviny kapacity tak jede v kuse treba tyden. Nevim cim to je,ale kdyz vydrzi 4 hodiny a neodpojim se tak stale drzi. Jinak ne. Zkousel sem to nechat jet 4 dny a ani jednou neskolabovala a jela jako o zivot. Po odpojeni vydrzela v provozu s chvili wapovanim asi 5 hodin.
narayan
Kolemjdoucí

Další stránka