Co vam vadi na MPx220?

O mobilních telefonech značek Lenovo i Motorola

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Martas06 19. 3. 2006 21:29

Co vam vadi na MPx220?

Na tomto pristroji mi temer vse vyhovuje.Slovo temer jsem pouzil,protoze je tu stale ona vydrz baterie....
Pokud "motorku" pouzivate jen na volani,sem tam par minut gameska ci nejake picture slideshow,vydrzi vam 3-dny
Kdyz jen volate,(rozumne) a potrebujete byt na prijmu,tak dny 4,no a kdyz neustale "parite" ci sledujete video,cili aktivne vyuzivate
jeho potencial,vydrz je okolo 2-dnu.Jsou to myslim celkem solidni cisla,a jsou plne shodna s ostatnimi smartphony na bazi WM,SymOS ci nove Linux
a multimedialnimi telefony jako takovymi....nova rada nokiii Nxx na SymOS je na tom stejne.(baterie je 1000mah a takova 1900 neni k zahozeni,ale podle disk. for zas tak velky narust kapacity nehrozi,200 mhz je proste pro baterii "zahul")
Co se tyka vybavenosti a funkci jako takovych,uz v zakladu dostanete nekolik uzitecnych aplikaci,jednoduchy spravce souboru a vestaveny
softik "ArtCaller" ktery bezi primo z ROM a treba pomoci prohlizece fotek,libovolnou priradite ke kontaktu.
Rozsiritelnost programy vyrobcu tretich stran,je uz dneska vic nez dostacujici a popsledni rok jiz konecne srovnatelna s konkurevncnim OS.

Az potud je vse O.K. a souhlasim s nadpisem recenze na Mobilmanii "Proste nejlepsi mobil" (v dobe predstaveni,samozrejmne)
Jedime co trochu zamrzi,je megapixelovy fotoaparat....v dobe predstaveni se radil k promeru,jako u ostatnich,dnes spis zaostava.
Reseni je nahrat posledni verzi ROM 1.49 + CZ lokalizaci,pak se kvalita fotek alespon na blizko viditelne zlepsi,na nejake
"krajinky" ale zapomente,optika to proste nezvladne.

Nejvic me mrzi,pristup vyrobce,ohledne upgradovani OS na novejsi verzi.
Situace se opakuje stejne jako u MPx200,kde WM2003 vysly jen neoficialne,protoze motorola chystala prave MPx220-ku,coz jeste
beru.
V soucasnosti pokud vim,nebyl predstaven zadny nasledovnik techto pristroju,s WinMobile,tekze nechapu politiku motoroly(microsoft je v tom nevine,protoze WM5 zaslal vetsine vyrobcum)
proc do nektere novejsi ROM-ky ony WindowsMobile 5.0 neda....
MPx220 se dneska doprodava za vyjimecnych 6500kc vc DPH,a za tu cenu zadny jiny Smartphone proste nesezenete...i kdyz mozna od nokie
model Nokia 6600 ale ten stoji taky o neco vic a nemuze se tomuto vubec rovnat.
Kdyby se vyrobce umoudril, a WINy skutecne ofiko vydal,sklady by se co nevidet zcela vyprazdnily,a jen by na tom vydelal.
MPx220 je na WM5 daleko pouzitelnejsi nez jeji starsi sestricka,jine CPU (ryc
hlost+architektura jadra) a hlavne toto cpu dokaze hospodarneji vyuzivat drahocennou energii(je to neco jako PowerNOW ci SpeedSTEP u noteboku) a to je dalsi plus.

NO poplakal jsem si...kazdopadne me motorola celkem stve a co je nejhorsi,vypada to ze se pomalu ale jiste oodklani k zverstvu jmenem LINUX for mobile.
Tenhle system jsem na PC kratce pouzival,a vubec jsem mu neprisel na chut,ovladani...neco mezi MacOS a WIn no a minimum nativnich aplikaci,cemu to tedy je? abych pak spustil emulator a polovicni rychlosti provozoval programy pro win? jakou to ma proboha cenu.Mobilni verze bude taky trpet nedostatkem aplikaci stejne jako kdysi WInMobile.
Tim samozrejme netvrdim ze je LINUX spatny,to ne.....jako serverove reseni je to nejlepsi co muze byt.
iPhone3G 8GB/BLACK
O2-Special
Martas06
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod J-o-U 19. 3. 2006 21:42

Martas06 píše:Kdyby se vyrobce umoudril, a WINy skutecne ofiko vydal,sklady by se co nevidet zcela vyprazdnily,a jen by na tom vydelal.

Nevydelal by na tom nic, protoze by vsichni kupovali telefon za 6500, a ne za 15 000 :wink: To je zaklad mobilniho prodeje, nemuzes dat do prodeje idealni telefon, respektive ho "zdarma" zlepsovat, a v tomhle pripade to plati dvojnasob, jelikoz MS urcite nevyvijel WM5 zdarma...
J-o-U
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod J-o-U 19. 3. 2006 21:44

Ale k veci, telefon je to opravdu skvely, jedinecny, a spolu s T610 a nynejsim XDA2 je to muj favorit. Jedina vec, co mi vadi, je utrhnuta zaslepka na sluchatka a memory card. To slo vyresit mnohem lip. Dokonce ani nelituju toho, ze jsem ji koupil za dvojnasobek co ted 8)
J-o-U
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Martas06 19. 3. 2006 22:29

Souhlas ale tech 15000?,to by bylo v pripade ze by vyrobili novy model s WM5.Ja mel na mysli dodatecmny upgrade,asi o to vazne nemaj zajem.....u PC si proste koupis novej OS a "jedes"
Klidne bych si tu verzi win koupil,jenze Mobil(Smart( neni PC a je tady trochu jina politika prodeje.Proste upgrade jen s vyssim modelem,jinak ne a samostatny CD s WM5 nepripada v uvahu....kdo by si potom kupoval nove modely ze? ah,jo :(

Budu cekat jestli budou...ja je fakt chci,WM2003SE jsou perfekt a stabilni stejne jako mobil jako takovy ale ty 5-ky maj proste libivejsi rozhrani
iPhone3G 8GB/BLACK
O2-Special
Martas06
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zbynek JIRKA 19. 3. 2006 22:42

ale vždyt už je WM5 pro MPX220. Zkus mobilnaut.cz. Byly tam i WM 5 na MPX200
http://www.mobilnaut.cz/?inc=art&id=371 ... aktualizováno)
Zbynek JIRKA
Junior

Odeslat příspěvekod USER47 19. 3. 2006 22:45

Zbynek JIRKA píše:ale vždyt už je WM5 pro MPX220. Zkus mobilnaut.cz. Byly tam i WM 5 na MPX200
http://www.mobilnaut.cz/?inc=art&id=371 ... aktualizováno)n/quote]

Pro MPx200 samozřejmě jsou, pro MPx220 ne.
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Martas06 19. 3. 2006 22:56

Jo bohuzel je to tak,na MPx200 jsou asi mesic venku,vc. lokalizace,my 220-ckari stale cekame.
At uz se ksakr... nejakej tester microsoftu rozhoupe,odstrani z kopie svuj kod a jmeno,a hodo to na prislusne weby,jako v minulem pripade!
To cekani me nak neba.....nic jinyho mi ale nezbyva,nevim ze by byl jinej veckovej smartphoun(tedy alespon u nas)...a od motoroly jakbysmet,vypada to ze "zkousi" linux.=hum...us!!!!!!! na mobilu!
to uz je lepsi i ten Symbian,nechapu co na nem vsichni videj.
iPhone3G 8GB/BLACK
O2-Special
Martas06
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zbynek JIRKA 19. 3. 2006 23:39

ja už WM5 pro MPX220 někde našel a dokonce to bude víc jak půl roku. jenomže jsem v té době měl MPX200, tak jsem to nestahoval. Teď mám QTEK8010
Zbynek JIRKA
Junior

Odeslat příspěvekod Zbynek JIRKA 19. 3. 2006 23:40

ja už WM5 pro MPX220 někde našel a dokonce to bude víc jak půl roku. jenomže jsem v té době měl MPX200, tak jsem to nestahoval. Teď mám QTEK8010
Zbynek JIRKA
Junior

Odeslat příspěvekod Zbynek JIRKA 19. 3. 2006 23:42

sorry nějak to nešlo odeslat a je to tam dvakrat. Jo a taky mám rýmu, kromě QTEKu
Phillips Fizz- Diga- Bosch 608-Ericsson 2618-t10-t28- R520m- t68i- MPx200-QTEK 8010
Zbynek JIRKA
Junior

Odeslat příspěvekod Martas06 19. 3. 2006 23:56

Kde jsi ty WM5 pro MPx220 nasel,prosim?
Jestli je to pul roku,tak to odpovida skutecnosti,ze v ty dobe microsoft WM5 predvadel na MPx220 na jedne vyvojarske konferenci,tudiz ona verze skutecne existuje.....je mozny ze jim "utekla" ale spis ji nasli a smazali. "Zabily Kennyho(WM5) parchanti!" :o :D :)
Jestli ten odkaz mas,tak ho sem dej a jeste lip vyvojarum z mobilnaut.cz,ktery na ni netrpelive cekaj,a prave oni stojej za cz-lokalizaci teto verze pro mpx200 a spoustou jinych programku.

P.S. Jinak,jestli ma nekdo zajem :wink: ,"vygooglil" jsem si tematko na motivy WM5 a mam i ono pozadi z homescreenu,ktery je fakticky boozi,jako takova nahrazka ve spojeni s AbstractSTART nez verze prijde,celkem dobry reseni......kdyztak pisnete na mail.
Dal bych sem fotku homescreenu a menu,ale nedari se.... :?
Naposledy upravil Martas06 dne 20. 3. 2006 00:06, celkově upraveno 1
iPhone3G 8GB/BLACK
O2-Special
Martas06
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Martas06 20. 3. 2006 00:02

Jeste takova drobnost,ktera se mi na MPx220-ce nesmirne libi.
Je to konstrukce kloubu a zejmena ono efektni "cvaknuti",podobny mechanismus pouzivaj trebas u nas prodavany Sharp GX-13 a 23,je to u nich na chlup stejny!
A hlavne,kdyz mam "vecko" od motoroly,mam proste original!!
Protoze prave motorola onen koncept V vynalezla a jedine jeji mobily maji pravo pouzivat oznaceni "vecka".
Jak uz jsem psal,divim se ze zaspali a nenechali si to patentovat.
Vsechno ostatni jako Samsung,LG,Siemens a Nokia jsou prachsproste kopie,obzvlast nokie jsou fakticky hnusne....ze by meli finove tak silenej vkus? a nebo je to jen "radeni" designeru a jejich extravagantnich predstav(tfuj to je ale spojeni :x )
iPhone3G 8GB/BLACK
O2-Special
Martas06
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zbynek JIRKA 20. 3. 2006 00:09

zkoušel jsem hledat, jestli jsem si ti někde neuložil. bohužel jsem to zatím nenašel, ani odkaz. Ale opravdu nekecam. Dokonce právě tenkrát psali, na MPX200 to nepůjde, že nemá HW na WM5. Ještě zkusím hledat
Phillips Fizz- Diga- Bosch 608-Ericsson 2618-t10-t28- R520m- t68i- MPx200-QTEK 8010
Zbynek JIRKA
Junior

Odeslat příspěvekod Martas06 20. 3. 2006 00:50

No zkus to,kdyz to najdes budu jedine rad,treba jim to fakticky "plachlo".
Ale vis co,spis si myslim,ze to byla nejaka uplne prvni beta(to ze na to nema MPx200 HW se psalo snad vsude a jak vidis neni to tak) vzdyt i MS je na ni zkousel.

Takova vec,kdyz se mrknes na kterejkoliv SMART nas krytku vzadu,je tam angl. napsano "Designed for WIndowsMobile" ale uz se nepise pro jakou verzi,stejne je tomu u PDA.

Abych to shrnul:MPx200 mela tovarne WM2002 ale byla pripravena na UPGR. WM2003,jenze motorola nechtela,protoze vyvijela MPx220....celkem pochopitelny.
Jenze ted? motorola pokud vim,zadny smart na WM oficialne neohlasila,tak co ji sakra brani?,myslim si ale ze neco kuti...nedavno jsem cetl tiskovou zpravu,a psali ze maj nejakou novou strategiii,v ohlasovani novinek aby to ostatni nekopirovali(proste nejlepsi tutlaj) takze treba se nastupce MPx-ek s WM predce jen dockame,kdo vi......

Kazdopadne WM5 na MPx200 "Fachaj",sice pomalejc ale jdou!!
cpu to stiha levou zadni,problem bude spis v GFX cipu a hlavne ze musej mit pro beh vlozenou pam. kartu(RAM-ky se nedostava)
V tmhle ohledu,je na to MPx220 jako delana a winy by na ni slapali jak po masle.....
Zkusim nekde najit odkaz na zpravu z te konference,kde MS predvadel WM na MPx200 a 220 a hodim to sem.
iPhone3G 8GB/BLACK
O2-Special
Martas06
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zbynek JIRKA 20. 3. 2006 01:42

připadam si trapně, protože to vidím ještě před očima. Já tenkrát hledal vše možné na mpx200. Dokonce tam byly screeny displaye a fotky 220. teď to hledam a nic. Každopádně wm přirosli k srdci. MPX200 byl první telefon, co mel ty funkce , ktere jsem potreboval. Pak jsem si sehnal QTEK8010 abych motorku neničil po stavbách. QTEK je trochu svižnější a baterka taky vydží o dost déle. Po roce používání MPX200 se neprojevila zjevnější opotřebovanost, naopak mi přišlo, že vydržela až moc. Na MPX220 jsem taky koukal, ale QTEK se objevil za rozumnou cenu
Zbynek JIRKA
Junior

Další stránka