Proč právě Motorola

O mobilních telefonech značek Lenovo i Motorola

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Martas06 13. 8. 2006 09:58

Vystridal jsem nekolik znacek a modelu a ted „zakotvil“ u motoroly.
Slo to od Ericsson A1018(Muj vůbec první telefon),přes Ericsson T28(az na tu vydrz baterie byl nedostiznej) k siemensu A50,M65 a ME75.Pak jsem mel kratce nokii 6610 a naposled 6021.
Kvuli podpore UMTS/3G u ET-Go jsem za slusnou cenu(za 2,5k je to nejlevnejsi modem na NET) poridil V980 a tu mam doted.
Siemens jako znacku jsem opustil kratce pote,co ji koupil taiwansky BenQ…uz to není ono.
Puvodni siemensy nejsou samozrejme uplne mrtve.

Motorolu mam hlavne pro:

1. Moznosti personalizace menu a nabidky telefonu.Ukazte mi jinou znacku(krome siemensu) kterou si muze uzivatel tak prizpusobit.To same se tyka SKINu,existuji jich stovky a vytvorit vlastni taky není problem.

2. Motorola je mi sympaticka jako firma,jeji telefony maji vzdy neco navic a rozhodne nejsou tuctove.

3. Podobne jako u simensu,si v motorolach pomoci servisnich programu nastavite snad uplne vse(P2K,SEEm Edit atd.) V pripade ze se něco nahodou nepovede,na internetu jsou ke stazeni
poslední verze FW vcetne LPacku a s jejich nahranim vam pomuze Motorola PST,ci uzivatelsky pritulnejsi RSD Lite.

4. MOTOROLy mam jistotu ze zustane "Sva" a nenecha se pohltit jinou firmou
Je pravda ze zhruba před 1,5-rokem,se znacka "topila" v cervenych cislech,ale modely rady RAZR ji vratily zpet do hry.Zacina slapat na paty SE i takove nokii.
Abych nezapomel,jejich koncept RAZR zacinaji kopirovat i jini vyrobci...Samsung a BQS,coz taky o necem svedci,originalu ale nikdy nedosahnou,ten je jen jeden a to V3.

Na zaver si trochu "rejpnu".Narozdil od nokie,nemá motorola velky zajem o trh se Smartphony…..mela prakticky jen dva MPx200 a 220(a ty pro ni jeste vyrabela společnost Chi-Mei ) a byly dost dobře.
Poslední co vyrobce uvedl(u nas snad uvede taky) je MotorolaQ,takova obdoba konceptu "Treo" bez anteny,dotyk.displeje a designem "Ala RAZR"
iPhone3G 8GB/BLACK
O2-Special
Martas06
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bloodmen 13. 8. 2006 10:11

Plně souhlasím a ještě dodávám další moje důvody (mám V3x):

1) Neuvěřitelná kvalita zvuku při poslechu ve sluchátkách. Zatím jsem se nesetkal s lepší ani u iPodu za 5000,-.

2) Fotoaparát, z jehož výtvorů si mohu bez obav vytisknout fotku ve formátu A4 (větší formát moje fototiskárna nezvládne) a dát si ji zarámovat.
bloodmen
Junior

Odeslat příspěvekod kodl 13. 8. 2006 10:28

Motoroly jsem mel vzdycky rad. I kdyz jsem ji ted v patek opustil - MotorolaQ stale neni u nas legalne k dostani (o sedivku nestojim) a jiny me vyhovujici komunikator nemaji. Zakotvil jsem u MDA Vario.
Vystridal jsem pomerne hodne telefonu a znacek. nejvice me vsak k srdci prirostly prave motoroly:
- vynikajici moznost upravy menu k obrazu svemu (kdo to nepochopi, nadava na ovladatelnost Motoroly a koupi si Nokii s40 :P )
- Nastaveni zkratek (viz poznamka vyse)
- "inovatorska" znacka - prvni vecko, windows mobile, tenky telefon, klavesnice ala razr (nechytejte mne za slovo)
- telefony se mi jevily tak nejak odolnejsi (moje d520 "spadla" do pullitru s pivem - jen jsem ji otrel, ani jsem ji nevypinal a fungovala bez problemu dal)

Jinak myslim, az se k tomuto thradu dostanou typicti zastanci nokii 3310, tak z toho bude pekny flame :-)
Jsem z Plzně, tak hádejte co piju ...

"Může se vám to nelíbit, můžete s tím nesouhlasit… ale to je tak asi všechno, co s tím můžete dělat." Jára Cimrman
kodl
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Martas06 13. 8. 2006 10:29

No to je fakt...s tim fotoaparatem,V3x prej zvlada makro a prumerne vzdaleny objekty perfektne,jako jedina motorola(teda aspon u nas)Nekde jsem videl(mobilnaut.cz),co motorola vyrabiu pro korejskyho operatora....chtelo se mi brecet,tohle u nas nikdy nebude.
iPhone3G 8GB/BLACK
O2-Special
Martas06
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod l.i.b.r.a 13. 8. 2006 11:49

kodl píše:Jinak myslim, az se k tomuto thradu dostanou typicti zastanci nokii 3310, tak z toho bude pekny flame :-)

No a co by ste taky s takovym thredem cekaly jinyho.. :oboze

Jinak ja neberu ze nekdo ma fakt rad motoroli, ale to co se tady psalo mi prijde az moc zveliceny, ale jinak vam to neberu :wink: Jinak uznavam ze nejradeji mam NK a to vazne hafo ale proti motorole nic nemem, hlavne diky jejich modelech mpx 200 a 220 tim si u me motorola udelala fakt velky plus :wink:
3310 -> OT 311 -> C62 -> 3410 -> C55 -> 3220 -> mpx200 -> gx29 -> E50 -> KM900 Arena - > ? :-P

š.ť.á.p.i ví :wink:
l.i.b.r.a
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pakin 13. 8. 2006 11:57

Martas06 píše:Na zaver si trochu "rejpnu".Narozdil od nokie,nemá motorola velky zajem o trh se Smartphony…..mela prakticky jen dva MPx200 a 220(a ty pro ni jeste vyrabela společnost Chi-Mei ) a byly dost dobře.
Poslední co vyrobce uvedl(u nas snad uvede taky) je MotorolaQ,takova obdoba konceptu "Treo" bez anteny,dotyk.displeje a designem "Ala RAZR" /quote]

Vzdyt Motorola ma celkem dost smartphonu, ale krom u nas prodavanych mpx200/220 jsou postaveny na linuxu a u nas se neprodavaji... :wink:
Pakin
Junior

Odeslat příspěvekod _peper 13. 8. 2006 17:10

OT a příspěvky s nulovou hodnotou odstraněny.
MotoE398
BMW E36 318iS coupe
_peper
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Martas06 13. 8. 2006 17:16

V poradku :wink: ale jinak je to dobry tema ne? Jsem zvedav az sem vtrhnou priznivci jiste znacky,to bude "mela".
Ty mas tusim taky motorolu,vid? Muzu vedet,o jaky model se jedna?
DIK :) :wink:
iPhone3G 8GB/BLACK
O2-Special
Martas06
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _peper 13. 8. 2006 17:29

Martas: Mám motorolu, a pokud budeš pozornější o koukneš do podpisu ušetříš si spousty času ;) Hodně lidí to tam má také, takže si ušetříš vyptávání :)
Mám E398, jsem s ní maximální spokojenej, dělá mi velikou radost, obzvlášť, když si nahraju nový firmware nebo nádherné skiny. A od té doby co jsem si nainstaloval iTunes si jí nemůžu vynachválit. Kdo do Motoroly iTunes nainstaluje pozná teprv co všechno umí. A když to vezme za sebe, tak jen koukám, že s iTunes se moje tři roky stará Motorola vyrovná novým telefonům dvakrát dražším.
Displej je úžasnej, skvěle čitelný i na větším sluníčku, má parádní rozlišení a rozměry(jen porovnejte třeba s W810i)
A repráčky? To je kapitola sama o sobě, nic lepšího jsem snad ani vybrat nemohl, hrajou pěkně, čistě, nahlas a ještě k tomu stereo ;)
Přemýšlím o nové motorole, o SLVR L7 jenže mě mrzí, že nemá ty dva repráčky. A kromě vícebarevného displeje mi nenabídne nic nového, takže asi počkám.
MotoE398
BMW E36 318iS coupe
_peper
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod buban 13. 8. 2006 19:01

peper: to jsi vystih naprosto presne! ja mam e398 vic nez rok a co jsem poznal moznosti flashovani,uz bych znacku nemenil,a model zatim taky ne neni po cem sahnout...
buban
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ARS 14. 8. 2006 07:30

Ja osobne Motorolu vobec nemam rad... Jedinu co som pouzival dlhsie, nez bolo nutne bola V300. Okamzite som tam sekol soft z V600, ale ani to moc nepomohlo, nebyt moznosti uprav, cez vselijake softiky, nazval by som ten fon nepouzitelnym.
Ze sa mi nepaci menu je vec subjektivna, ale hladat nastavenie casu v resete na povodne nastavenia mi pride dost divne. Nemoznost vypnutia CLIR natrvalo, zakazdym ho vypinat pred hovorom, to je proste katastrofa. Vyhladavanie v zozname len podla prveho znaku, tiez hroza. A dokonca tak to robili aj prve verzie RAZR.
Displeje mali myslim vzdy velmi dobre a hlavne co chvalim, je vcelku slusna stabilita a vyladenie FW.
Opravár mobilných telefónov už od roku 2000.
ARS
Servisák

Odeslat příspěvekod Martas06 19. 8. 2006 20:53

No je to sasmozrejme vec nazoru...nekdo ma rad to jiny ono.
Kazdopadne souhlasim s vyladenym FW uz v prvnich verzich a hlavne displeji,motorola je "bere" od SHARPu coz mluvi samo za sebe.....v TFT-ckach je sharp jednicka!
iPhone3G 8GB/BLACK
O2-Special
Martas06
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _peper 19. 8. 2006 21:03

Mě se to nahrávání FW a jiných věcí právě moc líbí. mám svůj podíl na zkrášlování svého miláčka :) Nahraju si parádní skiny ( no jen řekněte, ve kterém mobilu vypadají líp? témata od SE mi přijdou pořád stejná, ale ty co dělaj do motoroly jsou skvělý ) doinstaluju si iTunes, pomocí různého softu si maximálně vyladím telefon podle představ, zvětším si paměť, no je toho strašně moc. A tohle bych řekl, že je hlavní přednost Motoroly! Kdo si chce se svým mobilem vyhrát, ať do ní jde. Kdo chce telefon hotový ať si koupí Nokii ;)
MotoE398
BMW E36 318iS coupe
_peper
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ..H.A.Z.I.. 19. 8. 2006 21:34

--Mám Motoroly rád kvůli desingu, kvalitě, ovládání, pohodlnosti, upravování jako je personalizace kompletní, LEHCE sehnatelnému převážně free softwaru!!, a hlavně: (nevím jestli už to tady někde není):
--Motorola už vyrábí několik desetiletí vysílačky které jsou všude na světě, její processory Motorola Texas Instruments byly suprové a bezchybné a dodnes se v ěkterých zařízeních používají!--
--Na MM byl článek porovnávání 3MPX fotomobilů Samsung, NOkia, SE a ptali se kdo je vítěz: Nějaký člověk napsal přibližně "vítěz je Motorola protože vyrábí telefony a ne foťáky". To je příspěvek za kterej bych dal medaily :-D
--Poruchovost: je samozřejmě ale zanedbatelná oproti SE například , a tam kde má SE 1 nebo žádnou čárku signálu tam Motorola má 3,4 stabilní a né že to pořád lítá- 3 nic, 2 nic, 3 nic.
--Desing: každej má svoji zábavu a stil ale nedokážu si představit že bych někde v dobrý společnosti v hotelu např. vytasil například Siemens A60. Mám rád když telefon vypadá bezva a u tohodle se řídím u všeho, i notebook auto prostě vše. Raději si koupím pomalejší, hezkej, lehkej notebook třeba sony než rychlejší škaredej a třeba i nekvalitní např Acer !!Neyabíjet nekamenovat :mrgreen:
--Výdrž: jé je, toho už tu bylo je pravda že dřív motoroly moc nevydrželi ale to je cca 8let :-D tak už ať jim to lidi odpustí! :( :oboze !Budete mi někdo věřit když Vám řeknu že mi Lanai i když při minimálním využívání vydržela 8dní na jedno nabití?? 8) 8)
--ostatní značky: každá má něco proto si sou konkurence schopný šak Acer i Sony se taky prodávají oboje!!

Nezabíjet, nekamenovat a nekopat je to jen můj názor!Díky
HelloMoto
..H.A.Z.I..
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod buban 19. 8. 2006 22:43

..H.A.Z.I.. píše:--
--Poruchovost: je samozřejmě ale zanedbatelná oproti SE například , a tam kde má SE 1 nebo žádnou čárku signálu tam Motorola má 3,4 stabilní a né že to pořád lítá- 3 nic, 2 nic, 3 nic. /quote]

tak i tohle je jeden z duvodu,proc me jeste neprepadlo cukani,poohlidnout se po jinem telefonu.Bydlim v miste se slabsim signalem,a predtim jsem mel SE t610 a ten se chytal jen na jednom miste v byte a s motorkou se muzu volne pohybovat a signal chytam vicemene vsude,ten prijem je fakt hodne kvalitni a tusim ,ze v mobilitach v recenzi L6 byla tato vlastnost take extra zminena :tleskani
buban
VIP uživatel

Další stránka