MOTOFONE F3 - Obecná diskuse

O mobilních telefonech značek Lenovo i Motorola

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Cypher 28. 3. 2007 12:13

-Telefon vazi 70g
-Nabiji se 3,5 hodiny
-Je hodne odolny,je tak lehky a vsechno stisnene,ze nema co odpadnout,poskrabat se urcite da,ale neni to tolik videt.
-Ma automaticky zamek klaves-da se vypnout,zapnout.Nebo zamykat rucne
-Pod klavesu # se dá nastavit cislo na zjistovani kreditu ,u O2(Eurotel) je to *104*# .Takze pak jen podrzite delsi dobu krizek a napise vam to primo na display kolik mate penez.
-zmena hlasitosti se provadi sipkami dolu a nahoru a to primo z pohotovostniho stavu.Prvni je jen vibrace.Pak zadny zvuk pak 5 stupnu hlasitosti a pak je nejvyssi hlasitost i s vybracemi.
-Hlasova napoveda(mluveni cesky,slovensky nebo madarsky) se da vypnout i bez servisniho kodu.Staci najet z pohotovostni nabidky do zmeny hlasitosti,ale hlasitost nemenit jen potvrdit.To stejne i pri vypinani.
-Pri psani zprav.Se da ve zprave posunovat jak chcete(zacatek konec)-ale jen cteni.Pokud chcete zmenit znak vzdy jen posledni nebo postupne mazani,tak jak u starych telefonu.
-Melodie nejsou zas tak spatne.Osobni nazor.
-Kdyz vam nekdo vola,Prvni vibrace(musi byt nastaveno-vibrace+zvuk) a pak se telefon postupne zhlasituje-tri urovne.Pokud jsou nastaveny jen vibrace,tak samozrejme jen vibrace.
-Zvuk je hlasity hodne a to i pri volani.
-Nezname cislo jde ulozit primo z historie hovoru nebo sms.
-Citelnost velmi dobra i na primem slunci
-Necitelnost nekterych znaku-katastrofa pro starsi lidi.Citelnost cisel v poradku.
-Doporucuji pri listovani cehokoliv co se nevejde na 6 znaku pouzivat sipky nahoru dolu.

Zde navod,aby ste poznali vsechny funkce telefonu:
cast 1:
http://data2.edisk.cz/stahni/67954/cast ... .04MB.html
cast 2:
http://data2.edisk.cz/stahni/94808/cast ... .09MB.html

Navod je naskenovan ve vyssi kvalite pro lepsi citelnost doporucuji priblizit obrazek.

Jestli se chcete na neco zeptat klidne se pteje.Je urcite spoustu veci, na ktere jsem zapomel.
Cypher
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod osobne 28. 3. 2007 16:40

Cypher: Co tam máš za SIMkartu? Jakého operátora? Pokud do něj vložím O2 SIMkartu, tak mi to stále jakoby vyhledává síť, indikátor síly signálu jezdí stále dokola, i když je vlastně síť nalezena, protože mobil normálně funguje a lze s ním volat i posílat SMS, ale název sítě to neukáže. Název sítě O2-CZ to najde až po několika hodinách a pak už je indikátor síly signálu plný. Ale když vypnu a zapnu mobil, tak to dělá znovu. Když do něj ale strčím SIMkartu Vodafone, tak to hned po zapnutí ukáže název sítě VODAFONE CZ a indikátor je hned plný. TM nemám, tak jsem ho nezkoušel. Sílou signálu to není, protože když dám tu O2 SIMkartu do jiného telefonu, tak tam je signál hned plný a ukazuje to hned správně název sítě O2-CZ. Zkoušel jsem tam 2 SIMkarty Vodafone a u obou to hned správně nalezlo síť a ukázalo název sítě VODAFONE CZ, a dvě karty O2 (Eurotel) u té nové to ukázalo název sítě O2-CZ až po několika hodinách a u starší to ukázalo název sítě EUROTEL CZ také až po několika hodinách. Do té doby indikátor signálu jakoby vyhledával síť, ale s mobilem šlo přesto normálně volat a SMSkovat, takže byl v síti přihlášený.
"osobne" je o5 z5 ... a s ním přichází i zákon !!!
osobne
Junior

Odeslat příspěvekod Cypher 29. 3. 2007 17:50

Ano potvrzuji signal vyhledava abnormalne dlouho taky mam totiz O2.
Ucinil jsem zatim jen jedno presne mereni.A vysledek, 25.min
Bohuzel nemuzu rict,jestli to ma velky vliv i na vybijeni baterky.Zatim nevlastnim telefon dostatecne dlohou dobu.A vsak nekdo psal 3.dny.Kapacita je mala takze zadne zazraky se cekat nedaji.Ja zatim telefon pouzivam 5.dnů a svítí mi 2 čárky.Moc jsem toho zatim nedělal asi 30.min hovoru bez hlasiteho poslechu a 20 sms odeslanych i prijatych,telefon nevypinam,ale pohybuju se v metru coz je ztrata signalu.
Cypher
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod osobne 30. 3. 2007 14:36

Cypher: Tak mě napadlo, jestli to není frekvenčními pásmy, které používají CZ operátoři. Vodafone používá hlavně pásmo 1800 MHz, kdežto O2 a T-Mobile využívají hlavně pásmo 900 MHz. Možná není ta eftrojka pro to pásmo 900 MHz úplně vyladěna.
:hm :hm :hm
osobne
Junior

Odeslat příspěvekod Cypher 30. 3. 2007 18:59

Myslím,že stím písmem to pan konstrukter poradne po....Na vsech dnesnich pristojich kde je pouizity segmentovy display je pismo normalne citelne.A ne,ze nektere jsou male,jine velke.U nekterych odhadujeme co to je za znak,pak chyby par zakladnich znaku atd.Kdyby ten telefon mel tyhle problemy v poradku a pismena by sli i na druhy radek.Myslim,ze by ho zakaznici ocenili o 30% lepe.Vsak nikdo neceka,nejake zvlastni funkce,ale zakladni funkcnost a logicnost coz asi pan inzenyr postrada.No,ale da se na to zvyknout-jen trpelivost.

Jinak,ze je opatlana? To teda nevim co stim ti lidi delaj,ja stim nemam nejmensi problem.

S vyhledavanim signalu,vazne nevim 900 nebo 1800 netusil jsem kdo co pouziva,chtelo by to zjistit jestli stim jsou problemy i v zahranici,ci jestli se k tomu uz Motorola dokonce nevyjadrila.
Ale problem je asi jen pri zapinani samotneho pristroje.Protoze v mem jiz zminovanem pripade jizdy metrem se signal sice ztrati,ale hned taky zpatky nabehne.Takze zatim jen jedina rada nevypinat telefon.
Cypher
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod osobne 30. 3. 2007 21:09

Já bych pana konstruktéra zas až tak neodsuzoval. On třeba mohl nabídnout lepší displej, ale o něco málo dražší, a marketingoví odborníci rozhodli, že bude mobil co nejlevnější a že pro cílovou skupinu, na kterou se zaměřuje, není potřeba lepší displej. A ona je to pravda. Ten telefon je jako stvořený pro lidi se slabým zrakem (důchodci), kteří pouze volají. Proto jsem ho koupil pro babičku, jako náhradu pevné linky. Možná to bude někomu k smíchu, ale babička (přes 80 let) by si neuměla přečíst zprávu ani u lepšího displeje. Ona by si neuměla ani zavolat pomocí tel. čísla uloženého v seznamu, ona si prostě pouze vyťuká tel. číslo na klávesnici a zmáčkne zelené tlačítko, a to je vše, co bude na tom telefonu dělat. Žádné jiné funkce by na tom telefonu nevyužila. Klávesnice je perfektní, velká, čísla na displeji jsou velká a dobře čitelná, zdířka na nabíječku je jednoduchá, prostě jednoduchý mobil pro důchodce, navíc pevný a kompaktní, se zvýšenou odolností proti prachu a vodě.
osobne
Junior

Odeslat příspěvekod Cypher 31. 3. 2007 19:39

Trvam si na svem,mam taky dedecka (80) a ten mi telefon odsoudil,protoze on hlavne pise SMS a za ty znaky mne poslal do.... :)
Drazsi,co by na nem mohlo byt drazsi,podivej se prece jak vypadaji pismena na necem jinem co ma segmentovy display.Ne tady neustoupim.
Jinak ty tlacitka pro seniory nejsou taky nic moc,ono poctive velke gumove tlacitka jsou prec jen nejlepsi.
Ono lidi stari co jsou zvykli na neco (jiny telefon) si spatne zvykaj no nove,takze mozna jedne tam kde predtim mobilni telfon nebyl.
Cypher
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod chalmi 1. 4. 2007 08:17

Mám tento founek již více jak měsíc.Koupil jsem jej pro svou 85-letou mámu.Testoval jsem jej 14 dnů a nyní jej již používá máma.Předtím měla pevnou linku-ale protože má dost velké potíže s pohybem(a jsu přesvědčen,že není ze starší generace sama)jsem ji přesvědčil na mobil.Zkoušel jsem několik "nejjednodužších"NokiíA vždy mě vyhnala kvůli špatně čitelnému displ.Hlavně co se týká velikosti fontů a potom věčně zapomínala dát mobil nabít.Ale toto je problém i mnohem mladší generace.Trvalo několik dnů,než se s ním naučila volat-těď je naprosto spokojená.
Co hodnotí velmi dobře:
Čitelnost displ
Jednoduchá obsluha
Neskutečná výdrž baterie-již 14 dnů bez vypínání a 1-2x denně zavolání
SMS zkoušela-podle vyjádření "by to šlo,ale já potřebuji volat".
Nejvýše hodnotí nápovědu. "Aspň si nenusím nic pamatovat".
chalmi
chalmi
Junior

Odeslat příspěvekod maasha 1. 4. 2007 14:56

supr founek, na dostupnejch founech mi vzdycky neco vadilo (chybejijici sluzba, cena/vykon, vetsinou neunosna vaha) a nebyl duvod svou stavajici cihlu menit. motofone f3 je telefon tak akorat, s timhle designem, tenkou konstrukci(da se tahat v zadni kapse kalhot) uz si s dalsima ultra-mega-a-navic-predrazenejma funkcema a sluzbama muzou jit vsechni nekam. stejne nejcastejc volam a na cokoliv jineho radeji pouziju pocitac. naposledy'sem poslal pritelkyni mms-ku a kdyz'sem prijel domu, tak'sme na ni spolu cekali jeste asi 1,5hod.

navic dobra zprava pro vsechny priznivce, cena s dph prudce atakuje 1000,- (cybex 899,- (1.070,- CZK vcetne dph))

http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Shortc ... tegoryId=0

maasha
maasha
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod osobne 1. 4. 2007 16:50

Tak mi eftrojka vydržela na jedno nabití přesně týden nepřetržitě s O2 SIMkartou.
osobne
Junior

Odeslat příspěvekod piezo1 2. 4. 2007 19:21

mne sa trocha nepacila koncovka nabijacky cakal som nieco ako ma V220,V180,C115 atd alebo mini USB ako maju ostatne motorky no co uz.
Minule som kukol do utrob a nic som nenasiel je tam toho tolko ako v hocjakej kalkulacke... :hm
ani sa to neoplati otvarat...
piezo1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zozik 10. 4. 2007 11:06

Chci tento telefon pro dedu a zajimalo by me,jestli se daji pod jednotliva cisla ulozit telefonni cisla a pokud ano,jestli to funguje jako o beznych telefonu - v pohotovostnim stavu se dele podrzi klavesa a telefon zacne vytacet cislo? Diky
zozik
Junior

Odeslat příspěvekod Cypher 10. 4. 2007 18:12

Bohuzel takhle primo to nejde.
Sice jde podrzet dane cislo od 1-9 a telefon zacne volat,ale podle pozice v seznamu. Tzn. Kdyz mate dedu v seznamu na 3 pozici, tak se mu nemuzete dovolat podrzenim 4 ,ale pouze tlacitka 3.
V seznamu mam kontaty logicky serazene abecedne.A ukazdeho je cislo jeho pozice,ta pod kterou jde pouzi zrychlena volba.
Ale uprimne nejsem si jisty jestli se poradi radi, podle toho kdy jsme tam kontakt ulozili.Pak bychom meli mit pod tlacitkem 1 kontakt, ktery byl ulozen do seznamu prvni atd.Ale jak jsem rekl nejsem si jisty jestli to tak funguje.
Cypher
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Cypher 10. 4. 2007 18:18

Jinak nevim jestli jste si toho vsimli.
V recenzi myslim psali, ze nejde odpovidat primo na sms.

Tak jsem zjistil kdyz ctete sms zpravu nebo jen listujeme v prijatych sms.Tak se nam objevi jeste jeden mensi symbol stejny jako psani zprav.No a to prave znamena,ze muzeme rovnout kliknout na potvrzovaci tlacitko a psat odpoved.Pak staci jen potvrdit a zprava se odesle aniz bychom museli zadavat cislo.

Osobne by mne zajimalo, co vsechno je na tom nejspodnejsim radku. :)
Cypher
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod chalmi 13. 4. 2007 06:32

Zarazila mě u tohoto founku jedna věc.Při nastavování data a času zůstane nakonec na displ. jen čas. Ale na několika reklamních snímcích jsem viděl na displ. zobrazený čas i datum.Je to pouze reklamní záležitost-a nebo něco blbě nastavuji?
V manuálu jsem o tom nenašel zmínku.
Jestli někdo víte,řekněte pls.
chalmi
chalmi
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka