od budo 15. 3. 2017 06:44
Navigace na tomto mobilu neni zadna slava. Oproti SGS4 mini jsou P8 lite i Honor 7 Lite na navigaci slabe. Pri jizde autem ve meste casto ztraci signal nebo laguje. Ani sporttestery neloguji spravne. Napr. Runtastic. A pise to nejakou hlasku, ze je vykon gps optimalizovan kvuli uspore baterie a da se nekde nastavit.
Stejne tak kdyz pustim Locus, zobrazi se oznameni: Výkon aplikace Locus Map je momentálně omezen optimalizací baterie systému Android, což může mít za následek výpadky GPS při běhu aplikace na pozadí a další problémy. Pro odstranění těchto problémů vypněte, prosím, optimalizaci baterie.
Přitom jak Locus, tak i Runtastic případně další apps užívající GPS modul, mám v chráněných aplikacích, a optimalizace v menu Správce baterie/Plán spotřeby/mám přepnuto na Výkon (nikoliv na Inteligentní). A stejně se ta výše uvedená hláška u Locusu zobrazuje. Tak mi sakra řekněte, kde udělali soudruzi z NDR chybu a jak se dá docílit správného fungování aplikací s GPS? Ono logovat turistickou trasu, abych reálně ušel 30km, ale v logu bylo 70km a pak vymazávat ručně body ustřelené úplně mimo trasu není k ničemu. Všechny recenze a hodnocení, stejně tak i vlákna na fóru, řeší samé hovadiny. Jestli je pěknej design, jestli to je podobný mobilu z vyšší řady a uděláte s tím dojem (fakt pitomost), jestli to má enefcéčko (kokotina dnes v ČR k ničemu), jestli se na tom dá hrát gétéáčko na plný detaily a že je fakt škoda, že to má na bradě zbytečně hodně místa a nemá to senzorový tlačítka. Yakosorrydementbabiš, ale hodnocení mobilu pojaté tak, že cílí hlavně na pubertální užívání mobilu jako hračky, zatímco o ověření opravdové funkčnosti modulu GPS s běžnými apps (google mapy, Locus, Runtastic, Sports Tracker, Waze, atp.) se nikde člověk před koupí nic nedočte. Koupí mobil vychválenej do nebe v rovině výše uvedených nesmyslů typu má nemá enefcéčko a pak zjistí, že Huawei P7 Lite ani Honor 7 Lite neumí pořádně pracovat s GPS a nikdo neví, co s tím. Na fórech se řešej jen pitomý rooty (hovadina k ničemu pro puberťáky, dospělej člověk chce přístroj koupit a používat). Ukáže se, že v předprodejních recenzích je Sony E4g vychválenej do nebe vlastně plastová krabička na hraní pro děti a nemá X čidel a funkcí, který byly avizovaný, že je má (např. elektronický kompas - pro geocaching a navigování v autě pro komfort nezbytnej), že u Huawei P7 Lite kixne wifina a nejde opravit (což vám při nákupu samozřejmě nikdo neřkne, ale když dáte najevo, že to víte, tak moudře pokyvujou hlavou že jo, že "jó, to se ví".
V podstatě celej ten humbuk kolem hodnocení mobilů na dedikovaných webech a fórech je jen povrchní marketingová maškaráda, ale pro kvalifikovanej výběr přístroje to stejně není použitelný, přestože se všichni tvářej, že jo.
Tak jsem si ulevil a teď mi teda někdo prosím řekněte, jestli a jak se dá vyřešit (běžným uživatelským nastavením - žádné dementní rootování) špatná funkčnost GPS ve výše uvedených situacích. Dík.
Nevite jak?
Zajimalo by mne, jake s tim maji zkusenosti ostatni a jestli na zlepseni funkcnosti gps neni nejaky figl. Diky