od MgX 28. 12. 2017 12:53
Využiji tohoto obecného vlákna k dotazu, kdyby vadil, prosím o upozornění, nebo přesunutí.
Honor 6X a Wi-Fi Direct s TV... částečně vyřešeno
Zkoušel jsem spojení mobilu a postupně dvou TV, bez úspěchu. Zvláštní bylo, že někdy mobil hlásil stav PŘIPOJENO, ale přitom TV nic nebyla schopna zobrazit. Po chvíli spojení se objevila hláška - chyba Wi-Fi - a spojení se přerušilo. Řešením je využít Nastavení->Chytrá asistence->MirrorShare a zrcadlit obraz z mobilu na TV. Tam se obě zařízení spojí a kupříkladu fotografie je vidět, hudba hraje atp. Předpokládám, že při využití nějaké aplikace by se dal vyladit i první styl spojení - zatím není čas řešit, navíc postačuje zrcadlení.
Honor 6X a Bluetooth reproduktor...
Zkoušel jsem spojení mobilu s malým BT reproduktorem. Spojení s mírnými problémy nahodím, nicméně zvuk z externího reproduktoru se kouskuje, jako by byl rušen. Zkoušel jsem různé místnosti, ale nepomohlo. Nemyslím si, že se jedná o rušení, spíše o anomálie v BT spojení. Na externí repro jsem připojil jiný mobilní telefon... tam se spojení uskutečnilo ihned, bez zádrhelů, navíc i následně přehrávaný zvuk funguje korektně. Máte někdo nápad, co kde udělat, aby se spojení vyladilo?
Našel jsem nějakou radu aktivovat HDB Nastavení->Rozšířené nastavení->Zabezpečení->Povolit aplikaci HiSuite použít HDB... ač o radě v tomto směru pochybuji, jako o správném postupu, zkusil jsem. Bohužel bez pozitivního výsledku.
Taky je zvláštní, že Honor někdy BT repro nevyhledá dle jeho názvu, ale MAC adresy. Přičemž viditelnost názvu je jasně dána.
Nevíte ještě někdo, zda nelze nějak na Honor 6X nahodit podporu pro VoLTE? Zajímavé je, že u zahraničních verzí se o tom píše, u CZ, nikoliv. Uživatel, který ho má si stěžuje, že při aktivní 4G od O2 mu telefon spojuje hovor/započne s voláním na další číslo až třeba po 18 vteřinách. Obdobně, když někdo volá mu. Zatím to řeší vypnutí 4G a ponecháním aktivní 3G/2G sítě.
Díky za rady a pomoc.
Naposledy upravil
MgX dne 28. 12. 2017 14:25, celkově upraveno 1
S pozdravem MgX