Honor 8X /Max - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Honor

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod gerremi 24. 11. 2018 01:00

Ludia, nemate pocit ze sa ten telefon casto zasekava pri pohybe v menu a pod. ? Pride mi ze nadstavba nieje zatial úplne odladena... Pocophone F1 bol v tomto smere na uplne inej urovni :/ zatial to riesi nova launcher aj ked mi chyba dost dobre prepracovane original honor pocasie, resp. widget ktory sa pri Nove v miniaplikaciach nezobrazuje.... Dufam ze to casom opravia lebo telefonik je ako taky luxus za tie peniaze
gerremi
Junior

Odeslat příspěvekod zdenek sport 24. 11. 2018 08:12

Mám sice Honor 10 ale také tím trpí a to má top procesor je to bohužel nedoladěná nadstavba emui kterou nikdo neřeší trpí tím skoro všechny Huawei honor telefony.
zdenek sport
Junior

Odeslat příspěvekod flashka 24. 11. 2018 11:53

Tak já tedy nevím, ale Honorů už jsem pár vystřídal a nic podobného nepozoruji. U Honoru 10 dokážu dostat do úzkých třeba prohlížeč, když otevřu víc než 60 karet. Potom co sežere všechnu operační paměť, může to chvilku lagovat. Jinak se mi ještě nepodařilo vidět zásek v menu a podobně a to ani u starších modelů. Asi bych se podíval co všechno běží na pozadí, třeba jako obludnost v podobě app FB a podobně.
flashka
Junior

Odeslat příspěvekod DirtyKing 24. 11. 2018 13:18

Jak se píše, je to prostě u všech Honor/Huawei telefonů kvůli EMUI. Chápu, že to někde nepociťuje. ale měl jsem několik Honorů i telefonů s čistým Androidem a ten čistý Android je na tom co se týče plynulosti úplně někde jinde. Ale také mi přišlo, že je to v pohodě, ale člověk zjistí, že to není v pohodě až když vyzkouší něco jiného. Co se týč zmiňovaného MIUI tak mi také přišlo mnohem lepší, rychlejší a použitelnější než EMUI. Osobně ty nadstavby nenávidím, protože je to hrozné zlo.
HP Z2 G9 Intel Core i9 13900k, Nvidia RTX A4000 16GB, 64 GB DDR5, 2 TB SSD
Apple MacBook Air 13,6" M2, 16GB RAM, 1TB SSD
iMac 24" 16GB RAM, 1TB SSD
iPad Pro 11" 512 GB
iPhone 15 Pro Max 1TB Natural Titanium
Apple Watch Ultra
DirtyKing
Junior

Odeslat příspěvekod DirtyKing 24. 11. 2018 13:22

Můžu se zeptat na důvod přechodu z S9+ na Honor 8X? Já teda S9+ neměl, ale připadá mi to jako dost značný krok zpět.
HP Z2 G9 Intel Core i9 13900k, Nvidia RTX A4000 16GB, 64 GB DDR5, 2 TB SSD
Apple MacBook Air 13,6" M2, 16GB RAM, 1TB SSD
iMac 24" 16GB RAM, 1TB SSD
iPad Pro 11" 512 GB
iPhone 15 Pro Max 1TB Natural Titanium
Apple Watch Ultra
DirtyKing
Junior

Odeslat příspěvekod gerremi 24. 11. 2018 14:02

Ono to nieje az take zle, len po prechode od S9tky, cez Pocophone F1 som asi trosku rozmaznany plynulostou systemu :D tak ako som pisal, zatial to riesim Nova lauchnerom ktorý slape jak hodinky na tomto zariadeni.
gerremi
Junior

Odeslat příspěvekod blakecz 24. 11. 2018 16:56

Jak už tady někdo zmínil, tak foťák u Honoru 8x je opravdu katastrofa. Možná pokud nemáte vysoké nároky, tak vám to ani nepřijde.

Já už mám delší dobu Samsung Galaxy S7 a pořád si říkám, že za ty roky od uvedení S7 musí přeci nové telefony fotit lépe, ale jak to tak vidím, tak ano, ale telefony s cenovkou tak 13000+.

Foťák u S7 jsem porovnával s Huawei P10 (svého času v jednom fototestu byl prý trochu lepší i P9 než S7), pak s LG G6, a teď s Honorem 8x. Galaxy S7 převálcovala všechny rozdílem třídy, má prostě super rychlé ostření (9/10 fotek je ostrých narozdíl od konkurence) + video se stabilizací je kvalitní taky.

Honor 8x už nemám, ale taková zajímavost - natáčení videa FHD při 60fps bylo v šeru moc tmavé oproti FHD 30fps. Jinak 8X je opravdu povedený foun, oproti S7 má velký displej, super design, funkčnost atd. Pokud vám na kvalitě fotoaparátu až tak nezáleží, tak do něj jděte.

A já si nechám S7 dokud bude fungovat, ale vážně vidím nástupce až v S8,9 a ty jsou zatím moc drahé pořád. Neporadí někdo levnější variantu mobilu, co fotí OPRAVDU cca stejně jako S7?
blakecz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gerremi 24. 11. 2018 17:45

Aj ja mam zmiesane pocity s toho fotaku, 2 tyzdne pred honorom som fungoval prave na S7 edge kde som stihol par fotiek urobit ale nesuhlasim stym ze honor 8x foti horsie. Je pravda ze som nerobil nejake extra porovnavanie ale bud je to zabrazenim ma displeji alebo neviem... pri S7 edge som musel fotit 2 az 3x rovnaky zaber pri zhorsenych svetelnych podmienkach kym fotografia nebola rozmazana... U 8x sa mi to nestalo aj ked priznavam ze fotky su casto bieda, poco f1 aj S9 boli v tomto smere lepsie...
gerremi
Junior

Odeslat příspěvekod blakecz 24. 11. 2018 18:22

Zobrazení na displeji telefonu je velmi nereálné snad u každého mobilu. Musíš to porovnávat na něčem větším.

No porovnání jsem dělal u každého versusu s S7 cca 100 fotek + pár videí a pokaždé to vyšlo tak, že S7 měla super zaostřené/detailní fotky a ty ostatní jen někdy a to o horším osvětlení nemluvě.

U Honoru 8x jsem zkoušel Ai ON/OFF i HDR a noční mód, ale asi nejlepší je automatika. AI mód prostě ubere z fotky pár detailů a HDR je lepší používat jen někdy a to pouze venku. U S7 je super, že HDR zapíná a vypíná automaticky dle situace a pozná to dobře.

Jestli chcete, tak někam můžu nahrát pár fotek S7 vs Honor 8x.
blakecz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod FatalError.cz 24. 11. 2018 20:55

Je to tak, mám tu jako záložní telefon právě S7 a čekal jsem, že Honor bude fotit minimálně stejně ale S7 je na tom o dost lépe.

Jinak Honor je opravdu SUPER telefon, hlavně se nesmí zapomínat, že stojí 7000 Kč. S7 mě stálo kolem 20000 Kč a S9plus kolem 26000 Kč.

S plynulostí systému problém nemám.
FatalError.cz
Junior

Odeslat příspěvekod polda 24. 11. 2018 21:17

V tom to asi bude. Dokonce 2 sim a pamětovka
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod gerremi 25. 11. 2018 10:30

Az som si dal námahu a porovnal fotaky u 8x a S7 edge... A mate pravdu, beriem spat ze 8x lepsie foti... S7 edge je v kazdom ohlade lepsi, fotil som rovnaké scény za rovnakých podmienok a to co obcas vyjde s honoru je fakt ubohe a hanbil by som sa to niekomu ukazat. Viem ze za tie peniaze nemozem ocakavat vela ale som nalomeny ze ho vratim :/
gerremi
Junior

Odeslat příspěvekod Carismatico 25. 11. 2018 11:27

Tovární aplikace kamery opravdu žádná sláva, ale zkuste si stáhnout třeba aplikaci Snap Camera, to je úplně jiný šálek cafe.
Carismatico
Moderátor Galerie

Odeslat příspěvekod Nick Cave 26. 11. 2018 11:22

Souboj fotoaparátů střední třídy: Fototest Honor 8X vs. Honor Play vs. Xiaomi Mi 8 Lite

https://svetandroida.cz/fototest-honor- ... -mi8-lite/

-- 27. 11. 2018 10:29 --

FotoDuel: Honor 8X vs. Xiaomi Mi 8 Lite

https://www.smartmania.cz/fotoduel-hono ... mi-8-lite/
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod flashka 27. 11. 2018 13:04

Ten test na smartmanii je fajn, ale nějak se mi nezdají ty světelné artefakty v nočních scénách. Tohle snad nemůže být vlastnost, ale spíš vada kusu, předprodukční vzorek po neodborném servisu, silikonový olej na sklíčku foťáku nebo něco takového. Vezmu 8X večer na chvilku ven a jen doufám, že z toho nevypadne něco podobného...
flashka
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka