Internet v zahraničí [ceníky, simkarty, kde koupit]

O zahraničních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod skype 7. 4. 2012 22:07

A jak si tu SIM nakonec koupil?
Odeslat příspěvekod dejvidek 7. 4. 2012 22:25

Přes známého, SIM byla napsána na někoho jiného.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Substance242 4. 5. 2012 07:53

Stručne: Nemecko, Lidl SIM (Fonic), v súčasnosti nepoužiteľne pomalé dáta

(miestnym vyhľadávaním som vybral túto tému, snáď správne)

Od januára som v Nemecku a spokojne som na byte používal Lidl SIM s mesačným programom 5 GB za 15 €, USB tethering z Android mobilu do Windows 7 notebooku (a odtiaľ niekedy ďalej cez wifi).
(btw: radšej by som kúpil DSL, ale bez nemeckého účtu sa tu s vami nikto nebaví, tak nech si trhnú)

V posledných dňoch je ale 3G/HSDPA nepoužiteľné, nefungujú ani pingy na 8.8.8.8 (3 sekundy, nič, nič, nič, 2 sekundy, pol sekundy, nič, nič, nič...). Mobil pribrzdený na 2G only ide v pohode, ale EDGE dnes nestačí ani s Turbom v Opere.

Písal som (anglicky) na Fonic.de, zatiaľ nič. Rovnaký problém má aj kolega v tom istom dome. Región: Neu Ulm. A nie, neprekročil som FUP. :-) A ešte info: účtuje sa nie mesačne, ale zdá sa mi že natvrdo po 30 dňoch, začínal som 17.1. a teraz nový mesiac začal 14.4. Či je v pravidlách povolené zdieľanie tohto netu neviem (ten môj tethering), ale vraj nie je zakázané.
Substance242
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Substance242 10. 5. 2012 19:56

Update po týždni: Lídl SIM zdá sa opäť funguje.
Substance242
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod audiobullys 12. 5. 2012 04:56

Ahoj jedu do Polska v cervnu , tak se chci zeptat jestli se da na benzinkach koupit krome Heyah i simka Play ci PLus ? mel bych to prevazne na jeden den na surfovani a mozna nakej hovor treba na druhou polskou sim. pripadne jaky jsou nejnizsi ceny simek techto opu s kreditem. kolik stoji net vim , jde mi o to jestli je standard cena 20 zlotych s kreditem 20 PLZ nebo jsou i nizsi castky .
diky za info
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rallydavid 26. 5. 2012 15:13

Byl někdo v Americe? Má někdo zkušenosti s internet v mobil případně přes usb modem v ntb? Chtěl bych tam využívat internet a případně si ho z mobilu zdílet do ntb. Ví někdo jak to tam chodí net přes předplacenku bez kontraktu? Díky
rallydavid
Junior

Odeslat příspěvekod CosiOdvedle 30. 5. 2012 17:42

Malta

Nejvýhodnější je zřejmě tamní Vodafone s denním balíčkem pro předplacenku, ostatní se tak moc nevyplatí
1euro/25kč - 250 MB

Pokrytí: 99,9% území 3G (jen v několika roklích není) :)
Nákup: Vodafone shop je téměř v každém městě, viz http://www.vodafone.com.mt
Cena: 10euro za Prepaid sim + libovolný kredit
Aktivace: sms na: 16200 ve tvaru: LDAY
Nastavení: přijde vám sms nebo si ho raději vyžádejte přímo při nákupu

-strhne se vám 1euro a máte opravdu na 24h 250MB , u českého Vodafone jen 1/10 ;-)
-dobré je když vám nestačí data, můžete poslat kolik dalších sms chcete a vždy se vám přičte dalších 250MB, žádné fígle
-zbývající limit je k nahlédnutí na stránkách operátora po zaregistrování
POZOR na překročení limitu, nezpomalí se rychlost jako u nás, ale začne se účtovat za každých 60kB 7 centů, čili 1MB vyjde na cca 30Kč! Naštěstí přijde včas varovná sms.

Za 14 dní mě to celé stálo 20euro/500kč, internet prakticky stále sebou, VOIP domů za pakatel a hlavně...českým zlodějským OP jsem nenasypal ANI KORUNU!
CosiOdvedle
Junior

Odeslat příspěvekod porlova 12. 6. 2012 19:39

Nevíte někdo, jak je to s internetem v Řecku, konkrétně na Rhodosu?
V hotelu je pouze internetový koutek. Chci se připojit na pokoji na noťasu. Můžete mi někdo poradit, jaké připojení si koupit a kde?

Děkuji.
porlova
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod CosiOdvedle 15. 6. 2012 22:43

Podle toho co vím, na Rhodosu zrovna Vodafone má mizerné pokrytí rychlým internetem. Lepší je tam COSMOTE, který pokrývá 3G prakticky celé území a ceny prepaid tarifů (předplacenky) seženeš tady, nic moc, ale lepší než u nás :)
http://www.cosmote.gr/cosmoportal/page/ ... /loc/en_US
CosiOdvedle
Junior

Odeslat příspěvekod melo15 17. 6. 2012 18:28

Zdravím, jak je to s internetem v Anglii? Dá se pořídit slušnej FUP do 10 GBP?
Díky za odpověď.
melo15
Junior

Odeslat příspěvekod Motyll 22. 6. 2012 12:31

Pls máte nějaké info o prepaid data sim v Egypte?
Diky moc.
Kdo neplatí daně, neměl by disponovat volebním právem.
Motyll
Junior

Odeslat příspěvekod CoolPoker 22. 6. 2012 21:02

Zdravím. Jedu na měsíc do UK a vzhledem k nabídce a pokrytí si pořídím T-mobile internetional pay as you go plan za 10 liber + internet 500 mb za 5 liber. http://support.t-mobile.co.uk/help-and-support/index?page=home&cat=PAY_AS_YOU_GO_PLAN_DETAILS&tab=3

V podmínkách FUP jsem našel, že po překročení FUP budu moci nadále internet využívat bez dalšího placení. Je tam jen napsáno že mě omezí ve stahování a a streamování videa. Můžu se zeptat jak to chodí v praxi? Jak jsou schopni například zatrhnout přehrávání videa na youtube? Nedávno jsem četl, že technologie omezující jednotlivé druhy služeb na mobilním internetu jsou novinka od CISCA, a žádný operátor ji zatím nejspíš nemá.

Tak mě napadá otázka, jestli se nejedná o pouhého strašáka a žádné FUP vlastně neexistuje. Má někdo zkušenosti? Tethering u iPhone(hotspot) omezen není?

Jinak platí zároveň, že můžu všechny služby včetně internetu využívat i na síti Orange? Je to důležité, jelikož podle map pokrytí se budu pohybovat v poměrně mizerně pokrytých oblastech a tak jsou dvě sítě výhoda.
Díky.
CoolPoker
Junior

Odeslat příspěvekod audiobullys 28. 6. 2012 02:14

tak jsem vyzkousel net v polsku,
heyah sim za 5 zl a k tomu kredit 15 zlotych hnedka na benzince mi dobili na jeste nerozbalenou sim, neco jako v UK
maj asi 3 kody na menu a v nem si clovek navoli jakej chce internet.
100 mb je tam asi na 7 dni zdarma , ja si koupil 500 MB za 15 zl tedy nasich 90 Kc na mesic. karta se musela zprovoznit vytocenim hovoru a pak se dobil i kredit vytukanim kodu. volani domu za 3 kacky ,parada.
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jouda.II 8. 7. 2012 10:57

Netuší někdo, kam zadat to číslo z dobíjecí kartičky u Vodafone Mobile Broadband od Demand v Řecku? Nebo se musí koupit pokaždý nová SIMka? Dík
Ford Focus 1.8 TDCi
Jouda.II
Junior

Odeslat příspěvekod CosiOdvedle 15. 1. 2013 00:54

Má někdo zkušenosti s nákupem SIM karty čistě pro přístup na net ve ŠPANĚLSKU?
Před 2 lety bylo nejvýhodnější virtuál Simyo, ale ty vydaváj simky jen Španělum či co.
CosiOdvedle
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka