Internet v zahraničí [ceníky, simkarty, kde koupit]

O zahraničních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Bender1 2. 6. 2013 19:16

Takže dám do mobilu, zaktivuju pak můžu surfovat na mobilu nebo z něco sdílet Internet na notebook, rozumím tomu správně? :) Pardon, že mám až tak vlezlé otázky ale poprvé někam jedu na dýl než 1 den...
Bender1
Junior

Odeslat příspěvekod ze.us 3. 6. 2013 10:21

Jo.
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod karlos-2009 5. 6. 2013 08:17

Bender1 píše:Jedu do Londýna na 3 dny, potřebuju nutně mobilní Internet a nejlépe i umožněný tethering pro laptop na předplacenou (pay-as-to-go?) kartu. Máte prosím Vás nějaký tip u koho a s dobrým pokrytím? Čtu tu ale vypadá to, že to jsou starší nabídky i odkazy na Googlu a na stránkách operátorů se nevyznám... Potřeboval bych něco výhodného, ať na 3 dny nemusím platit, kvůli Internetu přes 800 Kč, to už se pak vyplatí roming, ne? Díky!

Ja jezdim do Londyna casto, tak 5x do roka na 3-7 dnů. Ted ale asi tam pristi tri mesice nepojedu, tak pokud mas zajem, z posledniho pobytu mi zbyla datova simka od Three, plati jeste asi 2,5 mesice a je na ni asi jeste 2.5 GB dat. Tak ti ji mohu zdarma poslat postou, nic za to nechci, jen posli mi soukromou zpravu a domluva je jista. Ja uz tuto sim nevyuziju, takze by stejne propadla. Das ji jen do telefonu a surfujes (i tethering jde), zadny pin neni treba (resp. je nevyzadovan). Pripadne nastavit apn od three, nastaveni hledej na strankach http://ask3.three.co.uk/

Jinak jestli pristanes na Heathrow, tak tam pri ceste z letadla ven urcite uvidis neco jako automat (obdobne jako na napoje) na 3G data sim.
S tim Heathrow kolega ma pravdu, v hale mi ta sim od three nejak blbla, ale jinde jako pri nastupu do letdla to slo a po celem londyne naprosto ok, download okolo 5 MBit/s.

Jinak tady mas prehled simek pay as you go (na kredit) http://www.carphonewarehouse.com/price- ... gular-sims, obecne to funguje tak, ze dobijes nejakou sumu, obycejne kolem 10 liber a pak za to na mesic dostanes prislusne volne minuty/sms/data.

Jinak simku v britani dostanes na kazdem rohu v trafice (zdarma), minule mi vnutili na ulici sim od britskeho o2.

S tim three - ja to koupil na amazonu http://www.amazon.co.uk/Three-Mobile-Br ... e+data+sim - normalne totiz Three posila (i ostatni britsti operatori) jen na britske adresy.

Ta simka, co ti nabizim, je jen datova.

Dobre reseni je tez virtual giffgaff.com (vlasteny primo O2) - to pouzivam tez, jen jsem jeste potreboval dodelat :-) sim od three, kterou jsem mel. Na http://www.giffgaff.com se da objednat jejich zdarma jejich simka. Za dobiti 12 liber (300 kc) dostanes na 30 dni 250 minut do vsech britskych siti, volani v ramci giffgaff zdarma, unlimited sms, unlimited data (opravdu nemomezene!). Bohuzel giffgaff dorucuje opet jen na britske adresy, tak si to nech dorucit do hotelu. Pokud by si chtel ten giff gaff jeste mit pred cestou, tak si ho objednej pres britsky amazon http://www.amazon.co.uk/gp/offer-listin ... dition=new, za sim reseler uctuje 0.01 libry a k tomu navic do ceska to vyjde 3,50 liber postovne. Pak v trafice koupis "giffgaff top-up voucher for 12 pounds", dobijes a jedes. Simku maji mini, ze ktere se da vyloupnout mikro.

Kdyby neco, tak se ptej.
karlos-2009
Junior

Odeslat příspěvekod Motyll 5. 6. 2013 15:54

Chris8 píše:Jedu na týden do Itálie, budu se tam muset často připojovat na net, doporučili byste mi prosím nějakou předplacenku? Potřebuju využívat především rychlá data, děkuji :)

Na www.wind.it aby se prase vyznalo. Kde se dají ty jejich SIM s MEGA 1500 koupit? Je nutná registrace? Díky za info. ;-]
Kdo neplatí daně, neměl by disponovat volebním právem.
Motyll
Junior

Odeslat příspěvekod karlos-2009 7. 6. 2013 09:32

Jelikož Bender1 nakonec moji nabíkdu na datovou sim kartu od three.co.uk nevyužil, neboť už byl na cestě, tak tímto předkládám tuto nabídku:
Nabízím zdarma (pošlu poštou) k dispozici datovou kartu od britského operátora Three, kterou já osobně už nevyužiji, neboť se do té doby do Británie nechystám a karta by tedy stejně propadla. Simkarta platí do polovice srpna 2013, zbývají na ní asi 2.5 GB dat.
Je to jen datová karta, smskovat ani volat z ní nejde.
Její použití je k připojení k 3Ginternetu v mobilu, internetu k notebooku/tabletu pomocí usb donglu nebo třeba tethering přes mobil. Prostě jen vložit kartu (pin není vyžadován) a internet frčí.

Normálně ji prodává three na svých stránkach pod označením Broadband - Pay As You Go + 3. http://store.three.co.uk/SIM_Only/Mobile_Broadband za £20.49, na amazonu to stejné prodává za £11.85 http://www.amazon.co.uk/Three-Mobile-Br ... =three+sim

Její použití je k připojení k 3Ginternetu v mobilu, internetu k notebooku/tabletu pomocí usb donglu. Prostě jen vložit kartu (pin není vyžadován) a internet frčí.

Zájemci piště soukromou zprávu.
karlos-2009
Junior

Odeslat příspěvekod miropiro 13. 6. 2013 17:54

Uvažuji, že bych v létě zajel občas na výlet do Rakouska. Neplánuji tam moc volat, ale kdyby něco, tak by se mi hodilo mít internet v mobilu po ruce, respektive možnost levně zavolat domů, případně zavolat v rámci Rakouska někam. Optimálně něco na způsob polského Play, kdy jsem zaplatil 5 zlotých a dostal jsem kredit 5 zlotých platný na 10 dnů včetně internetu o FUPu 250 MB. Předem děkuji za doporučení :)
Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian
miropiro
Junior

Odeslat příspěvekod gearus 20. 6. 2013 08:25

Dobré horké dopoledne,
nemáte prosím doporučení pro zakoupení datovoé simky na Krétě...
gearus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vpe 20. 6. 2013 08:54

Karlos: jak tam funguje FUP?
vpe
Junior

Odeslat příspěvekod opatow 25. 6. 2013 12:52

miropiro:
Už jsi něco pro Rakousko našel? Jedu tam od soboty 28.6. a podle kamaráda,který tam občas pracuje je výhodná tato předplacenka: http://www.yesss.at/ za 9Eur. Jde koupit v marketech Hofer..
Samsung Galaxy S I ,II, IV, LG G3,
opatow
Junior

Odeslat příspěvekod petokiso 5. 7. 2013 11:30

Ma niekto tip na net vo Finsku? Staci mi na 5 dni.
Dakujem
petokiso
Junior

Odeslat příspěvekod Jouda.II 15. 7. 2013 08:46

A co Bulharsko, aktuálně? Díky
Ford Focus 1.8 TDCi
Jouda.II
Junior

Odeslat příspěvekod D.roak 15. 7. 2013 15:22

Potřeboval bych SIM v Polsku. Kterou seženu na benzíce nebo malém městečku. prosím aktuální.
Nechci platit našim mobilním nenažrancům
D.roak
Junior

Odeslat příspěvekod stanedav 15. 7. 2013 20:48

Ahoj, měl bych dotaz, četl jsem tu, jak se řešila Itálie a měl bych podobný dotaz. Jedu na týden do itálie na hotelu není wifi :shock: , potřeboval bych teda na ten týden přístup na internet - spíš jen prohlížení stránek (zprávy, email, geocaching).
Jsou dvě možnosti:
1) koupit italskou sim předplacenou - jakou a za kolik a kde koupit?
2) koupit nějakou českou předplacenou a mít zahraniční roaming - opět nevím u koho to vyjde nejlevněji.

Moje požadavky jsou tyto:
a) jako hotspot budu používat iPhone ( potřebuju microSim)
b) chci z toho mít možnost napsat sms do ČR ( pokud ne, musel bych si brát druhej telefon :/ )
c) představoval bych si že investice bude max 500 kč je to reálné
stanedav
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod D.roak 21. 7. 2013 19:06

Zdravím byl jsem na pár dnů v polsku a potřeboval data Nakonec jsem si pořídil PLAY online na karte za 19 zloty kredit 19 zlotých a na začátek 1 gb dat na 10 -14 dní.m Což jsem plně nevyčerpal. Jinak standartni cena 1 gr 300 kb
Jenom menší problém byl že jsem jejich sim chtěl používat v nokia která numí 3 G ale měl jsem ještě chytrý telefon. A tam se hned zaregistrola hned. Váhal jsem zda si kartu pořídit na poště nebo v Play prodejně. Nakonec zvítezila prodejna Jinak volání do česka 2 zl
D.roak
Junior

Odeslat příspěvekod karlos-2009 21. 7. 2013 20:28

vpe píše:Karlos: jak tam funguje FUP?

Na giffgaff, kdyz dobijes za 12 liber, tak zadny FUP na internet v mobilu neni, ani skryty.
karlos-2009
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka