a2mobile roaming (v PL neomezený net)

O zahraničních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod petr-21 3. 4. 2019 10:03

Aby ti to ta navigace stihala stahovat pres EDGE... Takze to vypada, ze novejsi karty ve 4G nejedou? Ma nekdo nedavno koupenou kartu, kde mu 4G funguje?
petr-21
Junior

Odeslat příspěvekod 0055 3. 4. 2019 12:17

H+ neni EDGE. Vcera to jelo 13MB/s, dneska s vodafone 6MB/s. Taky bude zalezet na tom co ma a2 nasmlouvane s operatorama. Protoze se u mne nepripoji do zadne 4g site, do 3g siti od kterehokoliv si vyberu.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod kerlcz 3. 4. 2019 13:03

Už jsem psal... a nevěřím, že jsou SIM S a BEZ LTE. Já kupoval před 14-dny 3.karty v polském Těšíně a na všech jede LTE v O2 a Vodafone.
kerlcz
Junior

Odeslat příspěvekod 0055 3. 4. 2019 13:29

Zkusil jsem to znovu, do zadne 4G se nedostanu s a2. S ceskyma kartama bez problemu ano. Napsal jsem na podporu a2 a vysvetli mne to celkem jasne, rychle a strucne. NEGARANTUJEME PROVOZ LTE V ROAMINGU.

Nie gwarantujemy działania technologii LTE w roamingu.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod petr-21 3. 4. 2019 13:38

Jinou odpoved ani Polaci neznaji.
petr-21
Junior

Odeslat příspěvekod GOLDman5 3. 4. 2019 14:01

Poliaci su lenivy to riesit :D Tyka sa to istych kariet. Ja som kupoval dve v jednej predajni a tam nejde LTE a dalsia bola v inej a troska iny obal a tam ide LTE. Tak som im napisal jasne aby rozumeli a riesili to ze na jednej sim s cislom X mi ide LTE a na druhej nie s cislom Z. Tentokrat ma neodbili ale dali to udajne dalej technikom je to druhy den takze cakam uvidim. Skor mi ide uz o princip kedze 3G mi nevadi nemam to na hlavnu sim na data ale 3G je stale u nas dobre pokryte cca 95-96% co staci ale skor ide o to, ze ked s tym nahodou vycestujem niekde uz 3G pomaly ani nie je :) Inak aj zakladne ceny bez balicka maju super teda tyka sa to hovor sms mms. SMS/MMS 0.023€ cize asi 60 halierov , minuta volania rovnako ... len data bez balicka 10gr cca 0.009€ - 23 halierov cca. Ak vyriesi sa LTE bolo by lepsie ak nie tak nie treba inu sim a to som chytil celkom pekne cislo :D Inak kombinacia toho balicka Niewyczerpalne Wszystko a Niewyczerpalny Internet za 9,90PLN cize cca 60KC prida dalsich 850 MB cca ... Inak po vycerpani data stopne a chce to poslat sms pre pokracovanie ale ta mi na skratene cislo nesla poslat ale pridanim balicka sa objednam navyse, to len tak pre info vramci testu :) Dam vediet ci a ako poriesia a co odpisu na to LTE. Ale henta veta , ze negarantuju to hadam kazdemu sa snazia poslat ... Inak skusal niekdo volat ohladne toho problemu na tu ich infolinku , budu tam vediet ak budem komunikovat po anglicky alebo su tupela ? :D
GOLDman5
Junior

Odeslat příspěvekod petr-21 3. 4. 2019 14:05

Na stejny doklad mas SIM s LTE i bez? Nebo to mas koupene na ruzne osoby?
Naposledy upravil opasino dne 3. 4. 2019 22:26, celkově upraveno 1
Důvod: Předchozí příspěvek se necituje.
petr-21
Junior

Odeslat příspěvekod kerlcz 3. 4. 2019 14:17

Myslím, že reálnější je, že na některých SIM je aktivní vše od výroby a některé se musí aktivovat přes zákaznickou linku a v tom může být problém. Oni vidí že SIM jede od počátku v roamingu, tak je nechtějí aktivovat,kvůli nákladům za roaming. Na mých SIM bylo vše aktivní ihned po vložení do telefonu, vč. internetu v roamingu.
kerlcz
Junior

Odeslat příspěvekod GOLDman5 3. 4. 2019 14:18

Dve som daval na mna na cesky PAS a jedna na SK pas kamosa a tam LTE ide ale to moze byt nahoda ze iny doklad meno atd... Lebo aj ta sim mierny iny obal. Neviem mozno ani sami Poliaci nevedia. Ja som sim aj kamos vlozili az na SK sa prihlasili same ale rucne . Takze to ,ze to niekdo vlozi do mobilu este v PL s tym absolutne nic nema
GOLDman5
Junior

Odeslat příspěvekod 0055 3. 4. 2019 15:48

Schvalne jsem dobil orange a zkusil vlozit sim. Do 4G site od O2 mne to taky nepusti, SIM se tam nedokaze registrovat.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod petr-21 3. 4. 2019 18:14

Ta funkcni SIM je v obalu bez toho cerneho pruhu dole, jak je o par stran zpet? Ta bez LTE ten pruh ma, je to tak?
petr-21
Junior

Odeslat příspěvekod 0055 3. 4. 2019 18:26

Tak musim to poopravit. Bylo jeste treba aktivovat ten kredit v orange a zakoupit balicek. Tak jsem tedy udelal, pote se prihlasim jak do 4G site vodavonu nebo O2. Je to ale jedno... Oba tady maji vyborny signal, na ceskych SIM to tady jede okolo 40MB/s. Ovsem na polske karte od orange u obou dvou net kolisa mezi 5 - 12MB/s. Nevim co si o tom mam myslet. Nekdo to blokuje. A spis si myslim ze to bude na ceske strane. Protoze v zajmu operatora je aby data dosly co nejdriv a klient koupil dalsi balicek.

Stejna sit vodafone 4G, ceska sim 40MB/s, polska sim okolo 8MB/s.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod gejzic 4. 4. 2019 03:48

To,že to blokují čeští operátoři,je pravda.Samozřejmě na to nemají právo a je to napadnutelné.Jak podle čísla poznají,jestli jsem čech nebo polák ??? To je jakoby nám při dovolené v Chorvatsku blokoval chorvatský operátor naši sim.Já jsem řešil po zakoupení stejné problémy a naštěstí od druhých už mi vše funguje perfektně.Ale při chatu přes FB mi napsali něco v tom smyslu,že museli za moje číslo intervenovat u českého operátora.
Nemá někdo zkušenosti s jiným polským operátorem,který má kamennou prodejnu ??? Myslím ceny a funkčnost v ČR.Pokud by se objevil podobný problém u nějakého většího polského operátora,tak je šance na vyřešení problémů v kamenné prodejně.
gejzic
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod GOLDman5 4. 4. 2019 09:48

Skôr by som povedal, podľa predošlých podobných skúsenosti, že problém bol asi troska iny. Ako dlho ti trvalo kým ti to vyriešili? Všeobecne ak ide 3G a nejde len 4G a pritom majú zmluvu s partnerskou sieťou bud priamo alebo cez poskytovateľa roamingu tak je problém celkom jednoduchý - nie je nastavený LTE profil pre sim v EU roamingu resp roamingu ako takom. Na inej karte keď sa mi presne toto stalo VŽDY bol problém v tom, že na sim nebol aktívny LTE profil (platný v roamingu nie domáci). Po aktivacii všetko išlo. V tomto prípade vidím skôr neochotu poľského OP keďže určite vidí primárne využívanie v roamingu ako doma čiže minimálny zisk alebo žiaden.

-- 4. 4. 2019 09:56 --

Jedna dôležitá vec ma napadla. Napíšte na akom PL čísle vám to ide na ktorom nie, pretože ma napadlo asi ako zistiť na ktorej to ide ktorej nie radil som sa niekym. Kľudne aj do správy posledné číslo nemusíte posielať.

-- 4. 4. 2019 14:51 --

Piste kto ma ake cislo lebo malo by to platit minimalne u tychto dvoch prikladov:

720 7XX XXX by malo fungovat LTE
720 9XX XXX by NEMALO ist LTE resp potvrdilo sa mi to uz asi o 6-7 cislach
Tie co zacinali 720 7 ... isli.
Ako viem ze zacinaju aj na ine cisla ale nemam overene ale podla s toho co odsledovali sme tak 720 7XX XXX nebol problem
GOLDman5
Junior

Odeslat příspěvekod petr-21 4. 4. 2019 15:09

Konecne se to nekam posouva. Predpokladam, ze ted uz budou na kramech jen ty 720 9XX XXX, ktere jsou pravdepodobne novejsi a s cernym pruhem dole na obale. Ma nekdo jinou zkusenost?
petr-21
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka