K jakému operátorovi se připojit v Řecku

O zahraničních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod M2M 31. 7. 2023 06:11

Potřeboval bych poradit, jsem nyní v Řecku na Korfu a mám O2. Doporučili mi vyhledávání sítě přepnout na manuální aby mě operátor nepřipojil na Albánii. Když dám vyhledat operátora ručně, tak mi najde operátory:

NOVA 4G
WIND GR 2G
GR COSMONOTE 2G
Voda AL 2G
vodafone GR 4G
GR COSMOTE 4G
vodafone GR 2G

Chápu, že Voda AL je Albánie. Kolega má T-mobile a Cosmote je asi T-mobile. Já myslel že najdu řeckého operátora O2 a k němu se připojím. Ale když se připojím v NOVA 4G a GR COSMOTE 4G tak internet funguje. Roaming mám. Jak to je, můžu se připojit k jakémukoli operátorovi a je to v rámci roamingu. Já myslel, že se nejde k jinému operátorovi připojit jen k O2. Jen se ptám abych něco neplatil navíc. Díky za radu. 
M2M
Junior

Odeslat příspěvekod myšpulín 31. 7. 2023 06:33

Je úplně jedno jakého GR operátora zvolit, nezáleží na tom jestli patří do nějaké globální skupiny patří. Na Krétě mebo na Kosu jsem měl nejlepší zkušenost s GR COSMONOTE. Napadlo mě zvolit nejdříve jejich 2G jestli v rámci sítě sám pak nepřejde na 4G, tam kde jsem byl jsme měl automatickou volbu i když třeba ten Kos byl celkem blízko Turecka.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jenik3 31. 7. 2023 07:55

Hlavne se pripojit k reckemu. Albansky znamena roaming mimo EU a tomu odpovidaji vysoke ceny.
Cosmote je nejvetsi recky op (skupina deutsche telekom).
jenik3
Junior