od Majkl 18. 9. 2022 07:28
Celkově v pohodě. Občasný lagování při psaní pozoruju taky; co jsem si všimnul, většinou se to děje, když něco zkopíruju do schránky. Může to tudíž mít něco společnýho s fíčurou, kdy appky musej explicitně žádat o přístup do clipboardu, ale to je čistě dohad.
Sem tam nějakej grafickej glitch se objeví, ale to jen ojediněle.
Prakticky všechny nový fíčury vnímám jako krok k lepšímu. Novej home screen mě neuchvátil zas tak moc; jsem hlavně rád, že původní font pro hodiny zůstal k dispozici.
Jedna věc, která je ale diskutabilní, jsou nový notifikace. Osobně preferuju nový řazení odspodu. Ovšem notifikační centrum je teď defaultně skrytý nejen na lock screenu, ale při stažení shora v odemknutým telefonu (obě obrazovky se, na rozdíl od předešlejch iOSů, chovají shodně).
Tím vzniká problém: Dostat se k notifikacím v odemknutým telefonu je teď na ta svajpy místo jednoho a navíc chybí jakákoli indikace, že notifikační centrum není prázdný (platí pro notifikace, co nemají povolený zobrazování na lock screenu.
Těžko říct, jestli tohle je úmysl, nebo to bude nějaká příští aktualizace adresovat.