Xiaomi 14

O mobilních telefonech značky Xiaomi

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Stěrače na ponorku 27. 2. 2024 17:23

https://www.gsmarena.com/xiaomi_14-12626.php

Tak co, už někdo máte? Podělíte se o fotky, jak je na tom s výdrží baterie, a dojmy? :)
Stěrače na ponorku
Junior

Odeslat příspěvekod l00ki 12. 9. 2024 10:16

no já si Xia14 pořídil, protože všude v recenzích říkali, že je super, kompaktní, baterka 1,5 - 2 dny(při klidnějším využívání). Po 3dnech jsem zatím akorát nakrknutý. Měl jsem před tím S10e nebo Pixel5. Proti nim je xiaomi "obří" a těžký. Ale dnes si moc nelze vybírat, takže to bohužel respektuji a snad si zvyknu. Ovšem některé aplikace, které jsem používal, jsou s HyperOS nekompatibilní (nikde jinde jsem se s tím nesetkal), Launcher jiný než od Xiaomi znemožní požívání gest. A Google smart lock nefunguje, respektive pouze se Xiaomi BT zařízení. Takže oprus. Zkrátka své BT handsfree pro odemykání telefonu v autě nelze použít. A to jsou věci, které jsem zjistil teď. Kdo ví, co na mě ještě vyskočí. Namapování zapnutí svítilny jde defaultně pouze na 2x zapínací tlačítko, ale to jsem zvyklý mít na foťák. Pro poklepání na záda svítilna není v nabídce. Dlouhé přidržení zapínacího tlačítka pouze na Asistenta nebo vypínací menu. (ok, je to Android, takže v tomto případě se řešení našlo pomocí Macrodroid) Nemluvě o komplikacích s odemčením BL a nahráním ROM z MIUIOS.cz . Můj letitý účet na xiaomi nejde použít a musím čekat asi měsíc a pak kdo ví, jestli to vůbec půjde. Soudruzi se samozřejmě snaží tohle komplikovat, aby měli o uživatelích zejména v Číně přehled. Že jsem si raději nenafackoval, než jsem tenhle čínskej OS bordel objednal. HW super, fotky proti tomu co jsem měl jsou taky super(jestli jsou lepší nebo horší oproti současným telefonům v podobné cenovce nevím, to už je mimo mou rozlišovací schopnost). Baterka ještě nevím, zatím mi to přijde jako nic moc. V přehledu o baterce se ani nedočtu, kolik má od 100% nasvíceno displej. Pouze spotřebu energie nesystémových app. Pokud jsem tedy něco nepřehlédl. Tak jsem teprve nastavil 3rd aplikaci na sledování baterie, abych získal trochu přehled. Pixel5 na tom byl při mém využívání zatím lépe, ale xiaomi se ještě "učí". Samozřejmě tady je výkončjší CPU a větší displej a rozlišení. Jo a čtečka v displeji na nic(asi na to má vliv že dělám rukama a dost si odírám bříška prstů), ale zachraňuje to odemykání obličejem, to funguje docela spolehlivě. Zatím dost zklamání. Respektive pro mě, který přechází z jiných androidů kde jsem získal jiné návyky a Xiaomi jsem naposled měl v době Redmi3s. Rychlost nabíjení super, o tom žádná, a určitě se mi to příležitostně hodí. Zvažoval jsem Pixel9pro, ale to je zatím docela ranec, tohle mě nové vyšlo na cca16000 v 512GB z cz distribuce. Pixel by byl skoro jednou tolik. Samsung už jsem nechtěl, i když S10e až na baterku mi přijde stále fajn.
l00ki
Junior