Xiaomi s notifikační diodou - poradíte při výběru mobilu?

O mobilních telefonech značky Xiaomi

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Eva5225 3. 12. 2019 08:55

Zdravím a prosím o radu:
Které aktuálně prodávané xiaomi mobily mají dobře viditelnou notifikační diodu? Některé ji prý už nemají vůbec a jiné dle diskuzí špatně viditelnou.

Potřebuju si koupit nový mobil, jsem zvyklá na xiaomi (aktuálně redmi 4x). Poradíte mi?
Moje představa:
* vnitřní paměť aspoň 64 GB, raději 128 GB
* slušná baterie - aspoň 4000
* notifikační dioda
* NFC, GPS, české LTE
* slušný foťák - i pro méně světla, větší detaily atd.
* raději bych úzký mobil, ne široké pádlo - necelých 7 cm u redmi 4x mi vyhovuje, ale respektuju, že dnes se dělají širší mobily...

Akční hry na mobilu nehraju, cena není rozhodující. Děkuju všem za názory a tipy!
Eva5225
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod soban 3. 12. 2019 12:38

Redmi note 8T má vše co chceš ovšem nemá tu požadovanou LED diodu a modely co ji mají Redmi note 7 atd zase nemají NFC.

Takže záleží co je pro tebe menší zlo.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Junior

Odeslat příspěvekod Eva5225 3. 12. 2019 13:41

Děkuji za odpověď Petře. Lze tu chybějící notifikační diodu nahradit třeba softwarově? Četla jsem např. o aplikaci NotifyBuddy, ale určitě existuje i řada jiných.
Eva5225
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod soban 3. 12. 2019 19:24

V menu je Rozsvítit Zamykací obrazovku při novém oznámení, ovšem to pouze blikne a zase zhasne víc jsem to nezkoumal.

Screenshot_2019-12-03-19-18-46-293_com.android.settings.jpg

edit:

Jinak RN8T nemá AMOLED displej takže by musel být pořád zapnut aby mohl něco zobrazovat a skus si nechat displej pořád zapnutý a baterka vydrží pouze pár hodin, amoled nechává zapnutý pouze ty body co svítí proto pro amoled displej jsou vhodné tmavé témata aby měl displej malou spotřebu.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Junior

Odeslat příspěvekod jrk1 5. 12. 2019 16:44

MI 9 lite ma barevny notifikacni napis "xiaomi", ale na zadech telefonu. Jinak vse splnuje.
jrk1
BAN

Odeslat příspěvekod dj.kure 5. 12. 2019 20:26

Velikostně snesitelný Mi 8? Má AMOLED s Always On i notifikační diodu.
Apple iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple | Apple Watch 6 | O2 Family | Vodafone OneNet
dj.kure
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod stm01 6. 12. 2019 01:18

Mi 9T za 7990,- https://www.datart.cz/xiaomi-mi-9t-flam ... 23919.html
Dioda je ve vysouvacím fotoaparátu ve vrchní části telefonu. Zároveň má Amoled s Always On. Nesplňuje šířku, ale v ruce se drží dobře a je to opravdu pěkný kus železa. Já mám tedy modrou variantu. ;-)
iPhone 11 128GB

" Nemá cenu nenávidět lidi,kteří ti závidí .Respektuj jejich závist,protože si myslí,že jsi lepší než oni." :)
stm01
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lexx 6. 12. 2019 08:28

Jenže ta dioda nesplňuje podmínku dobré viditelnosti. Je tak nenápadná, nesvítivá a na tak blbém místě, že by se nic nedstalo, kdyby tam vůbec nebyla.
Které aktuálně prodávané xiaomi mobily mají dobře viditelnou notifikační diodu?

Každopádně souhlas, že AOD diodu perfektně nahrazuje.
Lexx
Junior