Telefon v podstatě i prakticky za plného nabití a nízkých teplot (určitě pod nulou) po spuštění např. foťáku samovolně vypne. Ještě dodám že jsem samo i zkoušel rekalibraci baterie podle návodu xiaomi a telefon byl vrácen do továrního nastavení, dokonce jsem ho poslal i na reklamaci kde nahráli kompletně celý system a odduvodnili to že používám aplikace které příliš zatěžují baterii (ano, pevně nainstalovanou aplikaci fotoaparátu).
Příkladová situace:
Teplota -4°C, baterie ca. 50%, telefon v batohu, při pokusu o pořízení snímku sáňkujících dětí se mi podařilo vyfotit pouze jeden snímek, poté se telefon vypnul (něco podobného jsem u dosavadních telefonů nikdy nepozoroval)

Co mě zajímá:
- pozoroval někdo podobné problémy
- týká se to všech xiaomi telefonů
- aktuálně to řeším přímo s prodejcem a pohlížím se po nástupci, protože toto pro mě není spolehlivý telefon, máte pro mě nějaké doporučení, model, značka (cenově do ca. 15tkč), priorita je hlavně kvalitní foto a větší display
- nebo je obecně lepší počkat si pár týdnů než přijdou nové modely na trh (aktuálně je ohlášen Mi11, předpokládám že to srazí ceny malinko dolů)
Předem díky za rady a pomoc