Aplikace na google play a Xiaomi

O mobilních telefonech značky Xiaomi

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Fido 3. 1. 2024 19:28

Google neznámo proč odřízl telefony Xiaomi od některých aplikací. Tvrdí, že na daném zařízení aplikace nefunguje.
Přitom jde o aplikace, které jsem dosud normálně používal a normálně fungovaly. Je jich spousta (možná tak třetina ze všech na google play) ale jako příklad uvedu třeba "Můžu to zvednout" nebo "Mobilní banka" od KB.
Přišel jsem na to když mi v jednom telefonu odešla základní deska. Po výměně za novou už tyto aplikace google neumožní nainstalovat. U druhého jsem musel provést Master reset a stalo se přesně totéž. Dříve používané a funkční aplikace google nedovolí nainstalovat a tvrdí, že nefungují.
Zkusil jsem je stáhnout na jiném telefonu a instalační soubor do Xiaomi zkopíroval a samozřejmě normálně funguje.

Máte někdo tušení, co za tím vězí?
Fido
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 3. 1. 2024 19:48

jakou verzi Androidu na Xiaomi máš?
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod chellko 3. 1. 2024 21:04

Častokrát stačí zmena regionu alebo jazyku v Google účte alebo v telefóne a niektoré potom aplikácie nie sú dostupné v danej krajine. Prípadne ešte ďalšia vec záleží„aké je to zariadenie a či ho správne vidí Google. Častokrát sa aj mne stane že daná aplikácia nie je dostupná A keď zmením krajinu zrazu ide . Napr app pre UK operátora three na sk nestiahnem bez zmenu regiónu. Ale dá sa použiť APK PURE alebo podobne zdroje ....
chellko
Junior

Odeslat příspěvekod Fido 4. 1. 2024 22:55

Je to starší stroj Mi Max 2 (verze se 128 GB paměti) s androidem 7.1.1. a druhý ještě starší Mi Note Pro s androidem 7.0.
Nocméně do master resetu u jednoho a výměny základní desky u druhého ty aplikace fungovaly a aktualizovaly se. Fungují i teď když je tam dostanu jinak. Jen je google přede mnou schovává.

Změna regionu nepomohla.
Fido
Junior

Odeslat příspěvekod šulda 5. 1. 2024 19:55

Mobilní banka KB Android 8.0 nebo novější, to stejné můžu to zvednout. Nougat už jeprostě mimo.
šulda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fido 5. 1. 2024 21:34

No jo. Jenže na tohle zařízení už novější nebude. A všechny novější telefony jsou s "nudloidním" displejem což nechci.
Fido
Junior

Odeslat příspěvekod šulda 5. 1. 2024 22:51

Tož budeš jen telefonovat.
šulda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ... 6. 1. 2024 06:27

To bude tou starou verzi Androidu, vyvojari sve appky optimalizuji pro urcite verze Androidu a GooglePlay je pak nabizi ke stazeni jen pro tyto verze, i kdyz treba funguji i na jinych verzi.
...
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod šulda 6. 1. 2024 09:52

Dobré ráno. Ještě umýt oči a číst :roll:
šulda
Pokročilý